Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Έσωσαν την πρώτη θέση του "Τιτανικού"


Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί κτενίζονται. 

Ο λόγος για τα κόμματα που περί άλλα τυρβάζουν, την ώρα που το πολιτικό σύστημα καταρρέει. 
Αφορμή τα πέντε διαφορετικά πορίσματα που βγάζουν για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. 
Το γεγονός ότι εννέα στους δέκα πολίτες κατηγορούν συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό για το κατάντημά μας, κανέναν δεν προβλημάτισε.
Η απάντηση των κομμάτων ήταν δεν φταίω εγώ φταις εσύ. 
Όλα αυτά τα καμώματα, που υποτιμούν έτι περαιτέρω τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης, περισσότερο εξοργίζουν, παρά κατευνάζουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. 
Όταν η παραοικονομία υπολογίζεται στο 40% του ΑΕΠ, η ετήσια φοροδιαφυγή στα τριάντα δις ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα τριάντα δύο δις ευρώ και οι καταλογισθέντες φόροι που λιμνάζουν στα δικαστήρια τριάντα τρία δις, δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη για να ...
διαπιστώσει κανείς τον υπαίτιο, που είναι το παράλυτο, ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που καθόταν χωρίς να ανησυχεί πάνω στα δάνεια για να καλύψει τις υπέρογκες δαπάνες του προϋπολογισμού που το ίδιο δημιούργησε.
Δεν είναι μόνο τα δάνεια επί δανείων που κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί έπαιρναν για να καλύψουν την ανικανότητα του συστήματος των εισπρακτικών μηχανισμών, που οι ίδιοι είχαν ευθύνη να ελέγξουν, είναι και ο φόβος του πολιτικού κόστους, προκειμένου να μην χάσουν τις καρέκλες τους, που τους εμπόδιζε να πάρουν έγκαιρα τις κατάλληλες αποφάσεις. 
Μέτρα για να σταματήσει ο κατήφορος δεν πήρε πριν δέκα χρόνια η κυβέρνηση Σημίτη, που προτίμησε τον εύκολο δρόμο, που ήταν να κρύψει τα ελλείμματα κάτω από το χαλί και να μην αγγίξει το ασφαλιστικό.
Ανάλογη συμπεριφορά είδαμε και από την Κυβέρνηση Καραμανλή που ακολούθησε. 
Όχι σε μέτρα που θα δυσαρεστήσουν έλεγαν, για να μην είμαστε παρένθεση μιας τετραετίας, όπως αύτη του Μητσοτάκη το 90-93. 
Γι αυτό ελαφρά τη καρδία, έσπρωχναν τα προβλήματα στο μέλλον αποφεύγοντας να πάρουν μέτρα. Με ανάλογη συμπεριφορά ξεκίνησε και η κυβέρνηση Παπανδρέου. 
Υπάρχουν χρήματα έλεγε προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου, ενώ είχε τα δυσμενή στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος από τον περασμένο Αύγουστο. 
 Η άγνοια του κινδύνου που μοιάζει με παιδική αφέλεια φάνηκε με το επίδομα αλληλεγγύης που δόθηκε κατά το ήμισυ, αμέσως μετά τις εκλογές.
Οι δηλώσεις περί Τιτανικού, από κυβερνητικά χείλι που οδεύει προς το παγόβουνο, θύμιζαν την ορχήστρα που έπαιζε την ώρα που το υπερωκεάνιο βυθιζόταν.  
Πλήρης άγνοια του κινδύνου και καμία λήψη μέτρων, καμιά προσπάθεια για να γλυτώσουν το ναυάγιο. Άφησαν το πλοίο να πέσει στο παγόβουνο για να κινητοποιηθούν την ώρα που έπεφταν οι βάρκες στη θάλασσα. 
Με δυο λόγια κινήθηκαν κατόπιν εορτής για να περισώσουν την πρώτη θέση και όχι το σύνολο των επιβατών.
Στην όλη διαδικασία δεν είναι τυχαίο ότι προηγήθηκαν τα άδικα μέτρα, που πλήττουν ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. 
Και βεβαίως είναι απορίας άξιο και παραμένει ζητούμενο, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη. 
Η ελπίδα δηλ. που χρειάζεται και χρόνο για να ωριμάσει και να αποδώσει καρπούς, παραμένει ζητούμενο σε στιγμές που θέσεις εργασίας χάνονται κατά χιλιάδες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

του Τάσου Παπαδόπουλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Σαραφοπουλε καλησπερα.
Ο λογος που σας γραφω ειναι αυτος που κανει ολοκληρη την χωρα με οργη και αγανακτηση να παρακολουθουμε καθημερινως ανοητους πολιτικους,ελαιηνους ανθρωπους οι οποιοι ηρθαν στην εξουσια με ψεμματα και κοροιδιες η καλυτερα τους στειλανε οι ΜΑΣΩΝΟΙ και τα υπολοιπα καθαρματα να ερθουν να ασελγησουν πανω μας.ΟΧΙ δεν θα τους περασει.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ...ΕΞΕΓΕΡΣΗ πριν μας πεθανουνε.
Ειμαι ενας πατερας 3 ανηλικων παιδιων ειμαι 36 ετων δουλευω μονος μου και το κρατος μου δινει στη γυναικα μου μια συνταξη η ενα επιδομα οπως το λενε του ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ποσου των 520 ευρω καθε διμηνο μεχρι να γινει το μικρο μου παιδι 6 ετων και μετα θα κοψουνε τα 240 ευρω δηλαδη 280 ευρω το διμηνο,ισως τα καθαρματα του ΠΑΣΟΚ πιστευουνε πως με αυτα τα λεφτα εγω θα γινω πλουσιος και με εκπληξη σημερα ακουμε στα δελτια ειδησεων οτι σχεδιαζουνε να τα κοψουνε οπως και τα πολυτεκνικα επιδοματα και την εισοβια συνταξη στης πολυτεκνες μανες,αυτες της μανες οπως ειναι και η γυναικα μου που αναθρεψανε 3-4-5-6 και αλλες και περισοτερα παιδια.
Εαν συμβει αυτο ειλικρινα επειδη ειμαι χειριστης μπουλντοζας θα κατεβω στην βουλη των Ελληνων και θα μπω μεσα δεν θα τους λυπηθω θα τους πατησω ζωντανους και μετα ας με κλεισουνε φυλακη,τουλαχιστον θα ειμαι υπερηφανος που θα εχω θυσιαστει για τα παιδια μου,τα οποια με κοιτανε ηδη και με ρωτανε γιατι μπαμπακα δουλευεις 12 ωρες?δεν προκειτε κανεναν ΜΑΣΩΝΟ να επιτρεψω να ασελγησει στα παιδια μου πανω θα του κοψω τα χερια με αλυσοπριονο,και δεν θα τον λυπηθω.
Υ.Σ.Κυριε Αηδονη που βρισκοσαστε?σας χασαμε απο τα τηλεοπτικα παραθυρα γιατι αραγε?τι εχετε να μας πειτε τωρα για την ΜΑΣΩΝΙΚΗ κυβερνηση στην οποια ειστε μελος?
Ελατε στα χωρια μας εχουμε αφθονα αυγα για πεταμα.
Υ.Σ.Για την βουλευτη Δραμας δεν αξιζει να κανω αναφορα καμια μα καμια,την εστειλε το αφεντικο της εδω για να παρει απλα την συνταξη του βουλευτη.Αλα δεν περνατε απο τα χωρια της Δραμας καμια βολτα και εσεις '
εχουμε πολλα αυγα.
Υ.Σ.Υπαρχει ακομα ενας ελεηνος δημοδιογραφακος στην Δραμα που γραφει για τον Καραμανλη συνεχως αλα με το ΠΑΣΟΚ τα βρισκει ολα καλα,ειναι δυνατον να συν-μβαινει αυτο κυριε δημοσιογραφε?
Υ.Σ.Ζητώ συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη ειμαι αγραμματος,αλα εχω αξιοπρεπεια,τιμιοτητα και ειλεικρινια και δεν ειμαι Λαμογιο ουτε αμερικανακι ουτε μασωνος ουτε μπασταρδος.
Σας ευχαριστω για τον χρονο σας!!!