Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ας πρόσεχες κ. Καραμανλή..!

Στα 'λεγαν οι Αμερικάνοι Κώστα μου αλλά εσύ δεν τους άκουγες...

Τώρα που σιγά-σιγά το τοπίο πάει να ξεκαθαρίσει, μερικά κείμενα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και μπορούμε να διαβάσουμε και πίσω απ' τις γραμμές. 
Διαβάστε προσεκτικά τις απειλές του ΜΠΡΕΪΝΤΙ ΚΙΣΛΙΝΓΚ, όπως διατυπώθηκαν σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία στις 6.04.2008 αμέσως μετά το ΟΧΙ του Καραμανλή στον Μπούς. 
Και να φανταστείτε ότι τις παρακάτω απειλές δεν τις διατυπώνει κανένα γεράκι του Αμερικάνικού Πεντγώνου ή κανένας νεοσυντηριτικός αλλά ο Μπρέιντι Κίσλιγκ, πρώην στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που αποχώρησε από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ διαφωνώντας με τον πόλεμο στο Ιράκ, δηλ. κάποιος που στάθηκε με πολύ κριτική θέση απέναντι στον Μπους:
Έγκλημα και τιμωρία
(ΣΣ. Ο τίτλος είναι του Κίσλιγκ!!!)

Στις 3 Απριλίου, στο Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα άλλαζε στάση. 
Η Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να αλλάξει το όνομά της προκειμένου να ...
ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, έχει το δικαίωμα να προβάλλει βέτο σε νέα μέλη. Η περαιτέρω συζήτηση δεν είχε νόημα. Η πρόταση που καλωσόριζε τη Μακεδονία ως μέλος του ΝΑΤΟ διαγράφηκε από το ανακοινωθέν της Συνόδου.
Σημαντικό τμήμα των ελληνικών ΜΜΕ ένιωσε ικανοποίηση με το βέτο, θεωρώντας το δείγμα της ισχύος της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Αυτό ήταν κενός τραμπουκισμός.
....

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο». 
Πρώην συνάδελφοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περιλαμβανομένων κάποιων και σε υψηλές θέσεις στην Ουάσιγκτον, νιώθουν τώρα οργή και περιφρόνηση εναντίον της Ελλάδας γιατί αυξάνει τον κίνδυνο ενός εμφυλίου πολέμου σε μια χώρα που επιθυμεί ειλικρινά να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. 
Σε αντιστάθμισμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπογράψουν ένα συμβολικό διμερές σύμφωνο ασφαλείας με τη Μακεδονία.

Μπορεί, άραγε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να βρει μια ευκαιρία να μαχαιρώσει πισώπλατα την Ελλάδα όταν κανείς δεν θα βλέπει; 
Μπορεί, αλλά είναι απίθανο. 
Ως επαγγελματίες διπλωμάτες δεν μπορούν να ενδίδουν στην οργή τους, παρά μόνο αν τους το επιτρέψουν οι πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: