Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Αν έχεις και πολλούς που τα παίρνουν, τι να προλάβεις.

Ο ανυποψίαστος κ. Σημίτης

«Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004». 
Αυτό λέει ο Κώστας Σημίτης στην γραπτή του δήλωση  μετά τις αποκαλύψεις Μαντέλη.
ΤΡΟΜΕΡΟ!  
Διότι τι να σου κάνει  ένας απλός πρωθυπουργός. 
Που να ξέρει τι υπογράφει ο υπουργός του και αν τα παίρνει. 
Αν δε έχεις και πολλούς που  τα παίρνουν, τι να προλάβεις.
Αν μάλιστα είσαι και λίγο έξω καρδιά  (όπως ο Κώστας Καραμανλής) που να φανταστείς ποιος παπάς σου την έχει φυλαγμένη.
Τελικώς σ αυτό το Μέγαρο Μαξίμου είτε εργατικός είναι ο πρωθυπουργός, είτε τεμπελάκος, το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε.
Μίζες και λαδώματα. 
Είναι να μην θλίβεσαι.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προέβη στην εξής δήλωση:
«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.
Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004.   
Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα.  Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. 
Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. 
Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.  Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.
Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: