Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Εβδομάδα Άντζελας

Εβδομάδα «Άντζελας» αυτή που πέρασε. 

Η μία Άντζελα (Δημητρίου) συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για χρέη ήσσονος σημασίας, σε σχέση με τα 5,5 εκατομμύρια των χρεών προς το Δημόσιο της άλλης Άντζελας (Γκερέκου), η οποία απολάμβανε της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ως υφυπουργός της κυβέρνησής του.
Ήταν χρέη του διάσημου συζύγου της, Τόλη Βοσκόπουλου, το γνωρίζουμε αυτό, όπως γνωρίζουμε επίσης ότι το ζεύγος υπέβαλε κοινή δήλωση και ότι η υφυπουργός ήταν κοινωνός της ...οικονομικής κατάστασης του συζύγου της όταν ήλθε εις γάμου κοινωνία μαζί του, τόσο από δημοσιεύματα του Τύπου όσο και από τηλεοπτικές εκπομπές.

Τις φωνές του Παπαργυρόπουλου, δράστη του συνοικεσίου και ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου, που διερρήγνυε τα ιμάτιά του για τα χρωστούμενα, όταν ο Τόλης τής δώριζε αρχοντικό πολυτελείας στον κεντρικότερο δρόμο της Κέρκυρας.


Γνωρίζουμε, επίσης, ότι ο έρωτας δεν ποινικοποιείται και ότι τα χρέη του λαϊκού τραγουδιστή που αποφάσιζε να παντρευτεί δεν θα μπορούσαν να την αποτρέψουν από το μοιραίο. Αυτά είναι ανθρώπινα και κατανοητά, πολύ περισσότερο όταν συμβαίνουν μεταξύ ανθρώπων της… τέχνης -και ο Τόλης υπήρξε μεγάλος καλλιτέχνης. Φυσικά, δεν αγνοούμε ότι η ηθοποιός Άντζελα δεν έπαιξε στην Επίδαυρο και ως αρχιτέκτων δεν μεγαλούργησε δίπλα στον Καλατράβα.

Η Άντζελα Γκερέκου σε παλαιότερη αισθησιακή φωτογράφιση, η οποία θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο "Η αλήθεια γυμνή μετά την αποπομπή της από το Υπουργείο Πολιτισμού"


Κατανοούμε ότι έγινε περισσότερο γνωστή, σχεδόν διάσημη, για τους έρωτες και τα πάθη της, μεταξύ πλατείας Κολωνακίου και πλατείας Συντάγματος. Εκείνο που αγνοούμε παντελώς είναι ο λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου την επέλεξε ως βουλευτή και -το σπουδαιότερο- ως υφυπουργό Πολιτισμού.
Είναι μία απορία, που θα κληθούν τις επόμενες ώρες να λύσουν οι πρωταγωνιστές της πολιτικής.

Οι σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου και τα στελέχη της Ιπποκράτους, τα οποία, υπηρετώντας την μικροπολιτική σκοπιμότητα της περισυλλογής ψήφων με κάθε τρόπο, έχωσαν την Άντζελα στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος για να τοποθετηθεί εν συνεχεία στη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού.

Προφανώς έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από τον Πρωθυπουργό, που ούτως ή άλλως φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη της τελικής επιλογής. Ο Τόλης Βοσκόπουλος καταχωρήθηκε στους μεγάλους του λαϊκού τραγουδιού.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του, για να αποδείξει κάτι ανάλογο και να καταχωρηθεί στους μεγάλους της πολιτικής σκηνής και όχι στους κομπάρσους των παρασκηνίων.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: