Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μέρκελ: Να πάρετε και άλλα μέτρα!

Όπως σας είχαμε πεί το μασημέρι σήμερα η Μέρκελ μίλησε! 

Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε πριν από λίγο, ηχηρό μήνυμα  στην Ελλάδα,  αναφέροντας ότι ναι μεν θα δώσει λεφτά στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα λάβει σκληρότατα μέτρα.  
 Πέταξε δηλαδή κατευθείαν το μπαλάκι στον Παπανδρέου ο οποίος αν αύριο - μεθαύριο, δεν εξειδικεύσει τις σοβαρότατες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και δεν μεταβάλλει ριζικά τις εργασιακές σχέσεις, τότε δεν πρόκειται να πάρει φράγκο.
«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν της χαρίζουμε λεφτά αλλά τη δανείζουμε» ανέφερε η Μέρκελ, κρατώντας κλειστά χαρτιά για το ύψος του δανείου, το επιτόκιο, τον χρόνο αποπληρωμής και φυσικά τον χρόνο εκταμίευσης που μάλλον θα είναι κάπου εκεί κοντά στις 19 Μαϊου, αν τελικά ληφθεί σχετική απόφαση...
"Η Γερμανία δεν αποποιείται των......ευθυνών της για την τρέχουσα κατάσταση", πρόσθεσε η Γερμανίδα Καγκκελάριος.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος συνοδευόταν από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.
Η καγκελάριος της Γερμανίας στο τέλος της συνάντησής της με τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν επισήμανε ότι η απόφαση περί ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη μπορεί να υπήρξε λανθασμένη.
"Κατέστη φανερό ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να μην ελέγχθηκε με τρόπο διεξοδικό", πρόσθεσε η καγκελάριος Μέρκελ.
«Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας πρέπει να είναι αξιόπιστο. Το σχέδιο απαιτεί αυστηρές δεσμεύσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές» σημείωσε από την πλευρά του ο Στρος Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: