Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η Ελλάδα, επτά μήνες μετά τις εκλογές, μοιάζει μια άλλη χώρα.

Παραμονές των εκλογών ο κ. Γ. Παπανδρέου έδινε συνέντευξη στη «La Republica» όπου στην ερώτηση του Ιταλού απεσταλμένου  «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;» , απαντούσε:  «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις(…..). 
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα λίγα σοσιαλιστικά κόμματα, που κέρδισαν στις τελευταίες ευρωεκλογές. Είμαστε ένα υπόδειγμα διαφάνειας και δημοκρατικής ευρύτητας(….).»
Ποια είναι άραγε η γνώμη της εφημερίδας σήμερα; Βλέπει και αισθάνεται τα όσα της παρέθεσε ο κ. Γ. Παπανδρέου στην συνέντευξη του;
Ας δούμε πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η μεγάλη Ιταλική εφημερίδα , που γεννημένη ως Ριζοσπαστική/Σοσιαλιστική εφημερίδα  χαρακτηρίζεται από κεντροαριστερή πολιτική στάση.
Γράφει λοιπόν η εφημερίδα  
«Η νέα Οδύσσεια της Ελλάδας, σε copyright του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Γιώργου Παπανδρέου, προδιαγράφει μια πορεία με μεγάλους...
...κινδύνους.
Με έναν ξεκάθαρο προορισμό, την Ιθάκη, που αφορά, στην έκθεση για το δημοσιονομικό της έλλειμμα το οποίο πρέπει να πέσει στο 3% στις αρχές του 2013, κι έναν δρόμο γεμάτο εμπόδια.
Στριμωγμένη από τη δυσπιστία των εταίρων της στην Ε.Ε.  βρίσκεται σε μια κοινωνική κατάσταση πολύ επικίνδυνη. Οχι μόνο για το μέλλον της Αθήνας  αλλά και για εκείνο της Ευρώπης.
Σήμερα υπάρχουν δύο Ελλάδες. 
Εκείνη των λουφαδόρων και των διεφθαρμένων (τα «φακελάκια», όπως αποκαλούνται εδώ οι μίζες, ανέρχονται σύμφωνα με την αποτίμηση του Ιδρύματος Brookings στα 20 δισεκατομμύρια το χρόνο) και εκείνη των φυσιολογικών ανθρώπων.
Δημόσιοι υπάλληλοι , δάσκαλοι, νοσηλευτές, ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργάτες, που στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ξεκίνησαν σταυροφορία υπό το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, του σοσιαλιστικού κόμματος του Παπανδρέου.  
Πεπεισμένοι από την υπόσχεσή του ότι θα καταφέρει να κάνει τους μισθούς τους να τρέξουν πιο γρήγορα από τον πληθωρισμό. Και τώρα αναρωτιούνται αν έκαναν λάθος σε όλα.
Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα, επτά μήνες μετά τις εκλογές, μοιάζει μια άλλη χώρα.» τονίζει η εφημερίδα.
Politis.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ισως καταφερουμε να μαντεψουμε τα μελλουμενα βλεποντας την κατασταση της αργεντινης.Καποια στιγμη ο κοσμος ξεσηκωθηκε κ οι πολιτικοι ζητουσαν προστασια απο την αστυνομια για την οργη του λαου!!!