Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου"

Δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος

Την άποψη ότι ίσως θα έπρεπε «να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μίλησε στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς».

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου. 
Διότι αυτή η συμφωνία υποδούλωσης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, για πάρα πολλά χρόνια, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη. 
Και θέλω να ελπίζω ότι όχι πια μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη καταλαβαίνουν ότι τους πιάνουν οι ρυθμίσεις, θα την ακυρώσουν πολύ γρήγορα στην πράξη», είπε ...
χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι «δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό και υπουργούς της να επιδεικνύουν στις διεθνείς τηλεοράσεις ότι έχουν proficiency στην αγγλική, όπως ακριβώς οι κυβερνήσεις με τους Αμερικανούς γιάπηδες στις κατεστραμμένες σοσιαλιστικές χώρες το 1990, και να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού στην προστασία της ελληνικής οικονομίας».
Σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει σήμερα η Αριστερά, ο κ. Αλαβάνος είπε: «Νομίζω η Αριστερά πρέπει να κάνει δύο πράγματα. Το ένα να στηρίξει κάθε εστία αντίστασης και προσπάθεια ακύρωσης αυτής της συνθήκης υποδούλωσης και το δεύτερο, να προβάλει την εναλλακτική λύση η οποία υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είμαστε πάνω σε ένα πεδίο κρισιακό πραγματικής χρεοκοπίας που αφήνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
«Η Αριστερά οφείλει να σταθεί με τον τρόπο που στάθηκε στο άρθρο 16. Η κρίση σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη. Τα προβλήματα που διακυβεύονται είναι πολύ μεγαλύτερα από το άρθρο 16», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: