Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η Μέρκελ υπόσχεται "πακτωλό" και ο Ομπάμα "ανησυχεί"!

Μέσα το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για τους όρους και το τελικό ύψος -ενδεχομένως και άνω των 120 δισ. ευρώ- του τριετούς προγράμματος στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ προς την Ελλάδα. 
Η Γερμανία θεωρεί ότι το ελληνικό πρόβλημα πάει αρκετά πίσω και υπόσχεται να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του, καθώς διακυβεύεται η σταθερότητα του ευρώ και της Ευρωζώνης.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Επιτροπής των Βρυξελλών και του ΔΝΤ πρέπει να επιταχυνθούν”, δήλωσε η Μέρκελ, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΔΝΤ,  Ντομινίκ Στρος-Καν που τονίζει κάθε τόσο την ταλαιπωρία που έχουμε να τραβήξουμε στα χέρια τους.
Η Μέρκελ έδειξε να θεωρεί πως μπορεί η ελληνική κοινωνία “να αποδεχτεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ικανό να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών”.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι η απόφαση περί ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη ίσως να υπήρξε λανθασμένη. “Κατέστη φανερό ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να μην ελέγχθηκε με τρόπο διεξοδικό” διευκρίνησε με νόημα… 

Η διαμάχη  vs EU πολιτικοποιείται!

Από την πλευρά του αμερικάνος πρόεδρος θεώρησε πως έπρεπε να σπεύσει να απαντήσει αμέσως στη νέα εξέλιξη που αν επαληθευτεί η γερμανία και η ευρώπη χώνονται με τα μπούνια στην Ελλάδα και στην περιοχή μας…

Σ’ αυτήν την περίπτωση αναμένεται πολιτικοποίηση των εξελίξεων και δεν βλέπω καλά το γιωργάκη μας.
Γι αυτό έγινε το τηλεφώνημα Ομπάμα στη Μέρκελ, για να εκφράσει και αυτοπροσώπως την “ανησυχία” του.
Βεβαίως η νομισματοοικονομική διάσταση, δολάριο εναντίον μάρκου, κατεύθυνση των πληγμάτων της κρίσης, παραμένει κυρίαρχος παράγων της κόντρας, αλλά οι αγορές και το γεωστρατηγικό παιχνίδια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτόν.

Χαρούμενος" δηλώνει ο Γερμανός της γελοιογραφίας επειδή οι Τούρκοι κυρίευσαν την Ελλάδα και έτσι δεν θα χάσει τα χρήματά του.. Aπό το http://www.greece-salonika.blogspot.com/
Και τα 135 δισ ευρώπουλα πεταμένα σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο όπως είναι σήμερα η Ελλάδα με άθιχτη την κλεπτοκρατική Αλήτ και αμερικάνικη διακυβέρνηση δεν βοηθούν τον ευρωπαϊκό δρόμο καμμιάς χώρας, ούτε ενθουσιάζουν την Μέρκελ και τους συμπατριώτες της που αφρίζουν… ))
Σε κάθε περίπτωση ισχυρότερος και επιτιθέμενος με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα είναι ο νέος Αξονας, Παγκόσμια Διακυβέρνηση τραπεζιτών και αγγλοαμερικάνοι ιμπεριαληστές που κρατούν τον Ομπάμια σφιχτά μην πω από που, και στέλνουν τον ΓΑΜΑΠ μας(ΓΑΠ της Μάργκαρετ) για τα θελήματα ανά τον πλανήτη.
Και αυτοί βρίσκονται πολύ κοντά στο να μας αγοράσουν μπιρ παρά,  χρεωκοπημένους δηλαδή,  έχοντας δρομολογήσει τη μοιρασιά στα πετρελαϊκά μεγαθήρια και την οργάνωση της εκμετάλευσης φυσικού αερίου και πετρελαίων που “ανακαλύπτουν” εσχάτως με ανακοινώσεις.  Επιπροσθέτως έχουν κανονίσει να μοιράσουν “δίκαια” (…) και το Αιγαίο, τη Θράκη κ.ο.κ.
Δεν τους παίρνετε τώρα εύκολα τη μπουκιά μέσ’ απ’ το στόμα κυρία Μέρκελ και κύριε Σαρκοζύ.  Αφού δεν κατορθώσατε να πείσετε τον κωστάκη όταν επρεπε και ήταν εφικτό με τη βοήθεια ίσως του Πούτιν , τώρα είναι αργά.
Συνετός Αναλυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: