Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Εκνευρισμός Παπαδήμου για Παπανδρέου !

Σε λίγο θα τον κυνηγούν όλοι!

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου με τον πρωθυπουργό.
Ο Παπαδήμος φαίνεται να του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα τον Μάιο που λήγει η θητεία του στην ΕΚΤ και να αναλάβει το οικονομικό επιτελείο.
«Εδώ που τα έφτασε τα πράγματα βάζοντας μέσα στην Ευρώπη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ας τα βγάλει πέρα μόνος του» αναφέρουν για τον Παπανδρέου συνεργάτες του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.
Η κατάσταση είναι οριακή και δεν αποκλείεται να υπάρξει ο απόλυτος δημοσιονομικός εκτροχιασμός αφού οι Γερμανοί θέλουν να «ξεσκίσουν» κυριολεκτικά την Ελληνική οικονομία και να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους σε βάρος της Ελλάδας.
Ο Παπαδήμος ήταν εκείνος που προειδοποιούσε τον Παπανδρέου για τις επώδυνες συνέπειες της μυστικής του διπλωματίας στο επίπεδο της οικονομίας αλλά ο πρωθυπουργός δεν τον άκουγε.
Σήμερα το πρωί, μετά και τις αναφορές των ...
επενδυτικών οίκων της Αμερικής και των εξωκοινοτικών χωρών ότι δεν πρόκειται να δανείσουν την Ελλάδα σε δολάριο με επιτόκιο χαμηλότερο του 7%, ο Παπανδρέου φέρεται να απέδωσε ευθύνες στον Παπαδήμο και κατ΄ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την εξέλιξη αυτή. 
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: