Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Οι Ελληνικής καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι στη Σουηδία, συζήτησαν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Οι Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Σουηδία, Σωτήρης Δελής, Σταύρος Μπάκας, Μιχάλης Μεραχτσάκης, Αλέξανδρος Κιοτσερίδης και ο Πρόεδρος της Σ.Ε του Δικτύου, Γεώργιος Κοντορίνης, εκτιμώντας την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, συναντήθηκαν και να συζήτησαν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. 
Στην συνάντηση που έγινε στο Γιονκοπινγκ στις 10 και 11 Απριλίου, συζητήθηκε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα:
«Οι Έλληνες της Διασποράς ζούμε την αγωνία του έθνους και με μεγάλη θλίψη βλέπουμε την πατρίδα μας να προπηλακίζεται διεθνώς.
Σε πολλές περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός και η πατρίδα μας, δεν έχει άμεσο όφελος από το να καταλογίζουμε τις ευθύνες σε τρίτους και στην προσπάθεια να ...αντικρούσουμε και ενδεχομένως άδικες επιθέσεις, να δημιουργούμε ένα αρνητικό κλίμα. 

Είναι σημαντικό  ο κάθε έλληνας να αναλογιστεί το μέρος της ατομικής του ευθύνης και να συμβάλλει στον κοινό αγώνα για να ξαναέρθει η ευημερία και η ανάπτυξη στη χώρα μας.
Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι η εθνική μας ομοψυχία και η πολιτική ενότητα, μας οδήγησε σε μεγάλες ιστορικές στιγμές, που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Αντίθετα στιγμές διχόνοιας και σκληρών πολιτικών αντιπαραθέσεων, μας οδήγησε σε οδυνηρές καταστάσεις.
Με βάση τα όσα βιώνουμε εδώ στη Σουηδία, η κυβέρνηση καλείται από τις περιστάσεις, να φέρει εις πέρας ένα Ηράκλειο άθλο Να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να επαναφέρει την αξιοπρεπή εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Θεωρούμε θετικά τα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα σταθεροποίησης, παρόλο  που είναι επώδυνα για πολλούς Έλληνες πολίτες.
Συμμεριζόμαστε τη θέση της κυβέρνησης ότι τα μέτρα διέπονται από πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης και πρέπει να συνοδεύονται από αναπτυξιακό πρόγραμμα επενδύσεων και διοικητικών μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα το αίσθημα ότι όλοι οι πολίτες είναι ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, πρέπει έμπρακτα να αποκατασταθεί.
Εκτιμούμε ότι τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα της χώρας, απαιτούν τόλμη και αποφασιστικότητα για να λυθούν, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Η σημερινή κατάσταση απειλεί την υπόσταση της πατρίδας μας και απαιτεί συνειδητοποίηση της σοβαρότητας από όλους μας. Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα της Ελληνικής Πολιτείας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις  δυνάμεις μας για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος».
http://ellinismossouidias.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: