Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Θα το θυμηθεί η νέα "Νέα Δημοκρατία";

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια, στις 8 Απριλίου 1990, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές με το συντριπτικό ποσοστό του 48%!
Παρά το εντυπωσιακό ποσοστό του 48% η ΝΔ, ελέω του εκλογικού νόμου του ΠαΣοΚ, που κατασκεύασε λίγο πριν τις εκλογές γιατί φαινόταν ότι θα τις έχανε, εκλέγει μόλις 150 βουλευτές!
Η εκλογική αναμέτρηση αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση, αρχής γινομένης από τον Ιούνιο του 1989 και τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, δηλαδή μέσα σε διάστημα ούτε δέκα μηνών.
Η χώρα είχε μπει σε μια πρωτόγνωρη διαδοχική εκλογική διαδικασία, ελέω εκλογικού νόμου όπως σας είπαμε, με την ΝΔ ν' αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, αλλά να μην μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση!
Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ήταν ο κ. Κώστας Μητσοτάκης ο οποίος ορκίζει την κυβέρνηση του, λίγες μέρες αργότερα,παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από 152 Βουλευτές! 
Στους 150 βουλευτές της ΝΔ προστέθηκαν οι Θόδωρος Κατσίκης από το Υπόλοιπο Αττικής και Αχμέτ Σαδίκ από την Ροδόπη!
Το ποσοστό αυτό του 48% είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ιστορία της μετά το 54% του Νοεμβρίου του 1974 που πήρε ο Ιδρυτής της ΝΔ, αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, μόλις επέστρεψε από το Παρίσι, ανοίγοντας τον κύκλο της Μεταπολίτευσης μετά την 7ετία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: