Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Οι γκάφες πληρώνονται!

Τα Ελληνικά Ομόλογα ήταν και χθες πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και όχι για καλό λόγο. 

Ολα ξεκίνησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων, που ελέγχεται από το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, επικαλέστηκε δήλωση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα επιθυμεί την αλλαγή του σχεδίου στήριξης των Βρυξελλών, προκειμένου να παρακαμφθεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κάτι αντίστοιχο είχε πει στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών, ενώ ...
...το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του διέψευδε το δημοσίευμα, το οποίο ήδη είχε κάνει ζημιά.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει παραβιάσει το βασικό κανόνα της αγοράς «η σιωπή είναι χρυσός», δίνοντας λαβή με τις παλινωδίες και τις γκάφες της στους κερδοσκόπους.
Το παιχνίδι αυτό έχει υψηλό τίμημα για τους φορολογουμένους.
Η εκτίναξη των επιτοκίων φορτώνει το φετινό Προϋπολογισμό με υπέρογκους τόκους, που εξουδετερώνουν τα πρόσθετα έσοδα από τις αυξήσεις των φόρων και τις μειώσεις των μισθών.
ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ των πολιτών μετατρέπονται σε γρήγορα κέρδη για τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ομολόγων, βυθίζοντας την οικονομία στο φαύλο κύκλο των χρεών και ελλειμμάτων.

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ πρακτορείο ειδήσεων, που αποτέλεσε χθες την αφορμή για το ράλι των ομολόγων, υπερηφανεύεται ότι οι «εργαζόμενοί του δουλεύουν ως δημοσιογράφοι αλλά σκέφτονται ως traders». 
Μάλλον και οι σημερινοί υπουργοί θα πρέπει να πράττουν ως πολιτικοί και όχι να μιλούν ως δημοσιογράφοι.
e-typos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Κος Πάγκαλος μιλούσε λιγότερο, ο Παπανδρέου κι' αυτός έκανε το ίδιο, οι υπουργοί ήταν πιο μετριόφρωνες...αν το παιχνίδι δεν ήταν απλά για την επικοινωνία και μόνο και αν για όλα δεν έφταιγε η προηγούμενη κυβέρνηση....τότε ίσως...ίσως λέω δεν φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Αυτό όμως μπορούσε να συμβεί σε μια άλλη χώρα...σε άλλη εποχή, με μια άλλη κυβέρνηση και με πολίτες με μια άλλη νοοτροπία. Αλλά....λέω αλλά, αυτή τη φορά θα κάνω υπομονή και θα περιμένω. Θα περιμένω να περάσουν τρία χρόνια γιατί τότε...τότε έλληνες όλοι μας θα ζούμε σε μια άλλη χώρα....

Stathis είπε...

Η Ελλάδα ούτε θα σωθεί....ούτε δεν θα σωθεί.
Η Ελλάδα είναι ένα καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο.
Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πιάσει φωτιά, να βουλιάξει, να χτυπήσει σε ύφαλλο, να κάνει μια τρύπα και να βυθιστεί.
Χρειάζεται καλό πλήρωμα..καλό καπετάνιο και καλούς αξιωματικούς. Χρειάζεται αυτοί που τη κυβερνούν να αισθάνονται πάντα πως δεν είναι μόνιμοι και δεν είναι οι μόνοι που την αγαπούν.
Δεν είναι σώνει και καλά οι σωτήρες που θα τη κάνουν δήθεν να μην χρεωκοπήσει.
Αν αυτοί που κυβερνούν έτσι αισθάνονται, δηλαδή ως αναντικατάστατοι....αυτή είναι τελικά η πραγματική της χρεωκοπία.