Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

21η Απριλίου 1967 - 2010, Εύγε στους Παπανδρέου!

43 χρόνια πριν, την 21η Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στον "γύψο" της Δικτατορίας που κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια, μέχρι την 24η Ιουλίου 1974!
Η Δικτατορία πραγματοποιήθηκε από ομάδα αξιωματικών του Στρατού με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, κουμπάρο του Γ. Παπανδρέου, εκτελώντας εντολές του Αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο εγκαθιστούσε Στρατιωτικές Δικτατορίες στην Μεσόγειο ( Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία ).
Σήμερα, μετά 43 χρόνια, 21η Απριλίου 2010, η Ελλάδα εκχωρεί κυριαρχικά της δικαιώματα, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις Η.Π.Α.
Οι εκχωρήσεις αυτές θα αποτελέσουν απαρχή δυσάρεστων εξελίξεων για την Πατρίδα και το Έθνος μας, όχι μόνο στα θέματα της Οικονομίας αλλά σ' όλα τα Εθνικά Θέματα που μας απασχολούν επί σειρά 10ετιών ( Σκόπια, Κυπριακό, Αιγαίο, Τουρκία, Εθνική συνοχή κλπ ).
Πάντοτε η χώρα μας ήταν ενδοτική στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική με Κυβερνήσεις της Κεντροαριστεράς και δήθεν προοδευτικές.
Τα "πέντε όχι του Κώστα Καραμανλή στους Αμερικάνους" σε συνδυασμό και τ' ανοίγματα του με την Ρωσία στον Ενεργειακό τομέα, τον έστειλαν στο περιθώριο της πολιτικής, με συνοπτικές διαδικασίες σε διάστημα μικρότερου του ενός έτους! 
Και έφεραν στην εξουσία την φυσική εξέλιξη των Παπανδρέου!
Οι τρεις γενιές Παπανδρέου που κυβέρνησαν την χώρα μας μετά τον Β΄ Πόλεμο εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους, δηλαδή τις εντολές των ΗΠΑ!
Η πρώτη γενιά αφόπλισε τους κομμουνιστές και τους έστειλε στα Ξερονήσια, η δεύτερη γενιά επέκτεινε τις Αμερικανικές Βάσεις στην Ελλάδα και δημιουργούσε προβλήματα στην συνοχή της ΕΟΚ και η τρίτη γενιά, η σημερινή με τον Γιωργάκη Παπανδρέου, μας οδηγεί, χειροπόδαρα δεμένους στο "γύψο"  του ΔΝΤ και έπεται συνέχεια!
Εύγε στους ...Παπανδρέου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: