Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Έρευνα για το ρόλο του κ. Χριστοδούλου στην Goldman Sachs

Μήπως σας θυμίζει τίποτα η παροιμία που λέει ο λαός μας: Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα;
 

Επαναφέρουμε το θέμα για ν' αντιληφθούμε πως η κυβέρνηση είναι δέσμια του παρελθόντος της!Το "βαθύ ΠαΣοΚ" εξακολουθεί να έχει σειρά και συνέχεια!
 

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλούν οι αποκαλύψεις της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» αναφορικά με τον ρόλο του κ. Πέτρου Χριστοδούλου (φωτο), σημερινού Προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΗΧΧ), διορισθέντος από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ.
Η περίοδος εργασίας του κυρίου Χριστοδούλου στην Goldman Sachs κατά τη διετία 1987-1988 είναι δεδομένα τα οποία...δεν αποτελούν μυστική ή απόρρητη πληροφορία, ούτε το αντικείμενο εργασίας του, δηλαδή τα ομόλογα των Καναδικών Επαρχιών, όπως αναφέρει και ο ίδιος σε ανακοίνωσή του προς τη γαλλική εφημερίδα.
Η γαλλική εφημερίδα αναφερόμενη στις έρευνες της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve επικεντρώνεται στο ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Χριστοδούλου όταν από τις αρχές του 2009 ανέλαβε ρόλο κλειδί στην ίδρυση της «Titlos Plc» της Goldman Sachs για τη μεταφορά του χρέους στην Εθνική Τράπεζα. 
Η συμφωνία φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην υπόθεση με τα swaps μεταξύ της Goldman Sachs και του ελληνικού Δημοσίου το 2001.
Αυτό που έχει προφανώς σημασία και ενδιαφέρον και αφορά άμεσα τον ελληνικό λαό που διανύει μία από τις δυσκολότερες οικονομικές συγκυρίες, είναι ο ρόλος του κ. Χριστοδούλου στη συνεργασία της Goldman Sachs με το ελληνικό δημόσιο για τη διαχείριση του χρέους της χώρας μας.
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Πόσο τυχαία είναι η επιλογή του κ. Χριστοδούλου στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της χώρας αν αναλογιστεί κανείς την επαγγελματική του πορεία και τις επαφές του με την Goldman Sachs;
- Σκοπεύει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να απομακρύνει, έστω και προσωρινά μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, τον κ. Χριστοδούλου από τη θέση του Προέδρου του ΟΔΗΧΧ, ώστε να μη διασύρεται το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά μήπως και σταματήσουν έστω και αυτή τη στιγμή τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που έχουν στηθεί σε βάρος της χώρα μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα;
gataros

Δεν υπάρχουν σχόλια: