Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η προσφυγή της Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι επικίνδυνη, εκτιμά ο Σαμαράς

«Η εξωευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι κακός οιωνός για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά», αναφέρει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Σαββατοκύριακου», ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και εκτιμά πως ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι επικίνδυνη. 
«Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, δεν μπορεί να μας σώσει κανένας. Κι αν πάρουμε απόφαση να σωθούμε μόνοι μας, τότε και η Ευρώπη ευκολότερα θα μας βοηθήσει και οι αγορές θα μας στηρίξουν και βοήθεια από το ΔΝΤ δεν θα χρειαστούμε», υπογραμμίζει
Σημειώνει δε ότι «η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, που δεν ήταν πιο αποφασιστική, όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του», τονίζει, ο οποίος επιμένει πως «οι εξεταστικές θα κάνουν κακό στη χώρα και στην αξιοπιστία της, την ώρα που με τόσο σκληρά μέτρα προσπαθούμε να την ανορθώσουμε».
Για τα οικονομικά μέτρα, ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι... «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της», καθώς «στα χαρτιά έχει κόψει 4% του ελλείμματος με το ΠΣΑ κι άλλα 2% του ελλείμματος με τα προχθεσινά μέτρα, φιλοδοξώντας να πετύχει μείωση του ελλείμματος, όχι κατά 6%, αλλά κατά 4%».
Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως «ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος, διότι υπάρχουν έκδηλες αδικίες, χονδροειδείς αδικίες και αυτές θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: