Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έχει μέλλον αυτή η μεγάλη Παράταξη, όταν δεν υποστηρίζει το έργο της και το απολαμβάνει ο κ. Παπανδρέου ;


Η κατάργηση της  «visa waiver» το μόνο που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος!

Ο Γιωργάκης εκμεταλλευόμενος την αφωνία της Νέας δημοκρατίας οικειοποιήθηκε την κατάργηση της βίζας, χωρίς καμία αναφορά στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, σαν να ήταν αποκλειστικά δική του επιτυχία! 
Στους πέντε μήνες της κυβέρνησης του δεν είχε κάνει καμία παρέμβαση στις ΗΠΑ για το θέμα της Βίζας!
Το ερώτημα όλων μας είναι αν αυτή η παράταξη ,της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, έχει μέλλον όταν δεν υπερασπίζεται την κυβερνητική της πολιτική και πρακτική!
Η κατάργηση της βίζας είχε ξεκινήσει επίσημα τον Μάρτιο του 2006 με την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στις ...
ΗΠΑ.
Ίσως τώρα κάποιοι θερμοκέφαλοι του κ. Αντώνη Σαμαρά να ζητήσουν την ...διαγραφή της κ. Μπακογιάννη για την παρέμβαση που έκανε πρίν λίγα λεπτά, όταν η ΝΔ σιωπά επί ώρες:
Η  βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την ανακοίνωση της κατάργησης της βίζας για τις ΗΠΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι γιατί με την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα κατέληξε επιτυχώς  μια σημαντική εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2006 με την  επίσκεψη που πραγματοποίησα στις ΗΠΑ  και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον Ιούνιο του 2009 στην Κέρκυρα
Με αυτή τα θετική εξέλιξη οι Έλληνες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς να υπόκεινται σε διαδικασίες που στην ουσία δυσκολεύουν τα ταξίδια, τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα. 
Όταν υπάρχει συνέχεια  στην άσκηση της πολιτικής,  ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής, εξυπηρετούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα εθνικά συμφέροντα.»
Σχετική δήλωση της Ντόρας σε πολίτη στο dorabak πέρσυ μετα τις συνομιλίες της με Κλίντον http://www.dorabak.gr/db/live/0.1.982/18/3/2009.html για το θεμα.  
Στις 14 Μαρτίου 2008, ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, είχε δηλώσει τα εξής: :

«Η Ελλάδα είναι η μόνη από τις υποψήφιες χώρες-μέλη της ΕΕ που πληρούσε τόσο τα παλαιά, όσο και τα νέα κριτήρια της αμερικανικής νομοθεσίας για το λεγόμενο πρόγραμμα κατάργησης θεωρήσεων διαβατηρίων, «visa waiver». 
Αν δεν μεσολαβούσαν τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 και οι δολοφονικές ενέργειες των τρομοκρατών που ακολούθησαν η βίζα θα είχε καταργηθεί πολύ νωρίτερα, , καθώς η Κυβέρνηση Καραμανλή είχε ολοκλήρωση ένα προς ένα τα σχετικά διπλωματικά και διαδικαστικά βήματα που απαιτούνταν για την επίτευξη του στόχου αυτού.  
Ο Παπανδρέου οικειοποιήθηκε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης Καραμανλή ανακοινώνοντας την κατάργηση της βίζας σαν να ήταν δικό του επίτευγμα .
Δείτε και το σχετικό video που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: