Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Οι επτά "ηλίθιοι" του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης απαντούν στον Πάγκαλο!

Απάντηση στους χαρακτηρισμούς Πάγκαλου δίνουν τα στελέχη της Α' Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την ώρα που στην πόλη αναμένεται ο πρωθυπουργός για το Εθνικό Συμβούλιο και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, τα οποία σήμερα και αύριο θα συνεδριάσουν στο ξενοδοχείο "Πόρτο Παλάς".
Χθες τα επτά στελέχη της Ν.Ε. Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ που δέχτηκαν τους χαρακτηρισμούς του Θόδωρου Πάγκαλου (να θυμίσουμε ότι τους αποκάλεσε ..."ηλίθιους" που χρειάζονται ..."άσυλο" και πιο ..."δεξιούς από τον Καρατζαφέρη", διότι υπερψήφισαν πρόταση τροποποίησης του νομοσχεδίου παροχής ιθαγένειας στους μετανάστες) με επιστολή που έστειλαν στον γραμματέα τους Ε.Σ. Σωκράτη Ξυνίδη και στα μέλη του Π.Σ. αποκρούουν την επίθεση Πάγκαλου και ζητούν "τη σύγκληση της Ν.Ε., παρουσία του υπευθύνου του Π.Σ. του νομού για την αποκατάσταση του κύρους του οργάνου και του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης".

Η επιστολή

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς Πάγκαλου και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τονίζουν ότι "...παρακολουθούμε με έκπληξη εδώ και αρκετές μέρες την προσπάθεια που γίνεται από κάποιους διαστρέβλωσης της αλήθειας και κατασυκοφάντησής μας, όσον αφορά τη συμμετοχή μας στο διάλογο για το νομοσχέδιο παροχής ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες. 
Με αυτοσυγκράτηση και αίσθημα ευθύνης σιωπούμε, παρά τις....
άδικες εναντίον μας επιθέσεις, τις ύβρεις και τις προσβολές. Ο καθένας μας έχει την ιστορία του και την προσφορά του στο Κίνημά μας και πάνω από όλα έχει την αξιοπρέπειά του...", και προσθέτουν ότι
"...ουδέποτε ταχθήκαμε συνολικά κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, είμαστε υπέρμαχοι και αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν ανεχόμαστε χαρακτηρισμούς που αφορούν τη δημοκρατική μας συνείδηση και ευαισθησία...".
"Σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο", σημειώνουν, 
"κάποιοι ασχολούνται με ίντριγκες και εσωκομματικά παιχνίδια".
Σε ό,τι αφορά την επίμαχη απόφαση σημειώνουν ότι υπήρξε συζήτηση για το νομοσχέδιο, με βάση και την εντολή του γραμματέα για τη διατύπωση κειμένου αναφορικά με τις προτάσεις της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, και υπήρξε κατά πλειοψηφία απόφαση για αλλαγές στις προτάσεις που διατυπώθηκαν, οι οποίες στη συνέχεια θα ετίθεντο προς συζήτηση στις οργανώσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης. "Όλα αυτά άλλωστε αποδεικνύονται και από τα πρακτικά των συνεδριάσεων" τονίζουν.

Είχε στόχο...
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης πάντως εκτιμούν ότι η έκρηξη Πάγκαλου κατά του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης δεν ήταν τυχαία. 
Στόχευε γενικότερα στο να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αποδέκτες τους διαφωνούντες στις επιλογές και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. 
Επιπρόσθετα υποστηρίζουν ότι η επίθεση Πάγκαλου ήθελε να απαντήσει από αριστερά σε όσους καταλογίζουν στο ΠΑΣΟΚ σύμπλευση με τον ΛΑΟΣ, αλλά και να οξύνει την ένταση σε μια Νομαρχιακή Επιτροπή γνωστή για τη διαχρονικά κριτική στάση της έναντι του κεντρικού ΠΑΣΟΚ. 
Η πρόκληση έντασης, σημειώνουν, δρομολογεί την ανασύνθεση της οργάνωσης.
Με ποιον τρόπο; 
Η φημολογία περί διαγραφής των “7” τις τελευταίες ημέρες έχει κορυφωθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο γραμματέας της Ν.Ε. Χ. Παπαστεργίου έχει θέση την παραίτησή του στη διάθεση της ηγεσίας, δηλώνοντας ότι με "αυτή τη σύνθεση δεν μπορώ να λειτουργήσω".
online-pressblog
  gianniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: