Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Μέρκελ - Βεστερβέλε για Ελλάδα!

Καγκελάριος και υπ. Εξ. της Γερμανίας είχαν συνάντηση για την κρίση στην Ελλάδα 

Ικανοποιημένο το Βερολίνο για την αναμενόμενη ανακοίνωση επιπρόσθετων μέτρων

Προϋπολογισμός της Γερμανίας με έλλειμμα ρεκόρ.


Η κυβέρνηση του Βερολίνου εργάζεται εντατικά για την εξεύρεση λύσεων προκειμένου να αποτραπεί μία χρεοκοπία της Ελλάδας. 
Η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπ. Eξ. Γκίντο Βεστερβέλε είχαν χθες το βράδυ μία μυστική συνάντηση επ΄αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild-Zeitung και Handelsblatt που επικαλoύνται κυβερνητικούς κύκλους. 
Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε (FDP) και ένας υφυπουργός του υπουργείου Οικονομικών (CDU). 
Στη συνάντηση εξετάστηκαν δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα και καθορίστηκε η στρατηγική για τους επόμενους μήνες. 
Ιδιαίτερο βάρος έπεσε σε ερωτήματα όπως, εάν και τί είδους βοήθεια μπορεί να δώσει η γερμανική κυβέρνηση στην ...
ελληνική. 
Στη συνάντηση κυριάρχησε η εκτίμηση ότι κατ΄ αρχήν η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τις δικές της δυνάμεις.
Η καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Γ. ΠαπανδρέουΙκανοποιημένο εμφανίζεται το Βερολίνο με την αναμενόμενη ανακοίνωση επιπρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. 
Ο πρόεδρος της επιτροπής δημοσιονομικών της γερμανικής βουλής Φόλκερ Βίσινγκ δήλωσε πριν από λίγο στο Δεύτερο Κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ότι είναι πολύ ικανοποιημένος που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό, αλλά κινδυνεύει να καταστεί ευρωπαϊκό.

Η Γερμανία με έλλειμμα ρεκόρ

H επιτροπή οικονομικών της Ομοσπονδιακής βουλής επεξεργάζεται σήμερα στην τελική του μορφή τον προϋπολογισμό του 2010. Στη σημερινή συνεδρίαση θα μπουν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο της κυβέρνησης, και στόχος των αρμοδίων των δύο κυβερνητικών κομμάτων είναι να συγκρατήσουν το νέο δανεισμό για το τρέχον έτος κάτω από τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο προϋπολογισμού του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβλέπει δανεισμό ύψους 85,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ένα έλλειμμα περίπου περίπου 5% του ΑΕΠ.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στις σεισμόπληκτες περιοχές της Χιλής. Στην πόλη Κοντσεπτσιόν σημειώθηκαν εκ νέου λεηλασίες καταστημάτων και σούπερ-μάρκετ. Σε αποστολή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της πόλης κατέπεσε ένα μεταγωγικό αεροσκάφος και σκοτώθηκαν και οι έξι επιβαίνοντες. Από το σεισμό του περασμένου Σαββάτου έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 723 άνθρωποι. Οι αρχές εικάζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.
D.W.
Επιμέλεια: Γιώργος Παππάς
ΥΙπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: