Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ο «Ντορικός»… Ψωμιάδης...

... πάει για Περιφερειάρχης!

Οργανώνεται ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης για την υποψηφιότητα του…περιφερειάρχη (ή ό,τι άλλο προκύψει) στο πλαίσιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Το γραφείο υποστήριξης και προβολής στήνεται στην οδό Φραγκίνης 5, σε ιδιόκτητο κτίριο, όπου για χρόνια διατηρούσε και το βουλευτικό του γραφείο.
Ανάμεσα στους παλιούς φίλους του Παναγιώτη Ψωμιάδη, προστέθηκαν στελέχη όπως ο Γιάννης Τουσιάκης, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή -στα πρώτα πολιτικά του βήματα- και πρόσφατος υποστηρικτής στις εσωκομματικές εκλογές της  Ντόρας Μπακογιάννη!
Η εξέλιξη αυτή δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις του με...
ΝΔκράτες που δεν θεωρούνταν μέχρι πρότινος φίλα προσκείμενοι, όπως ο πρώην βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικωστας και ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και επίτιμος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Λευτέρης Γεωργιάδης. Και οι δυο βρίσκονται εδώ και καιρό κοντά στη Ντόρα - όπως και ο φίλος τους Γιάννης Τουσιάκης - γεγονός που σημαίνει ότι ο αγώνας Ψωμιάδη θα έχει… αν οχι «Μπακογιαννική» υποστήριξη, «Μπακογιαννικά» στελέχη!

Την ίδια ώρα, «Σαμαρικοί» και πρωην «Καραμανλικοί» εμφανίζονται σφόδρα αντίθετοι σ αυτές τις συμμαχίες, πιστεύοντας ότι όπως άλλαξε το κόμμα ηγεσία (με εκλογή από τη βάση), φιλοσοφία και αντιλήψεις, έτσι πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα που εκπροσωπούν οτιδήποτε παλαιοκομματικό, ξεπερασμένο και… λαϊκίστικο.

Ο Νομάρχης, όμως, αυτά τα ακούει...βερεσέ, διότι η πρόσφατη ιστορία έδειξε ότι όταν θέλει κάτι, κανείς και τίποτε δεν τον σταματά. Έχει μαζί του την… τηλεόραση (συνεπώς και το λαό) και παραδοσιακούς φίλους όπως: ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τηλεόρασης Απόστολος Τσουρέκας και ο...μόνιμος πολιτευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κοκκόρης (τον οποίο ο Νομάρχης έχει «υιοθετήσει» όπως ακριβώς είχε κάνει με τον Νομαρχιακό σύμβουλο της παράταξης του, Σάββα Αναστασιάδη τον οποίο και «έβγαλε» βουλευτή Β Θεσσαλονίκης). Τέλος για αυτόν θα «τρέξει»  -ειδικά τώρα που δεν θα έχει υποχρεώσεις- και ο τέως βουλευτής και απερχόμενος πρόεδρος της ΕΤ3, Τάσος Σπηλιόπουλος καθώς και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ κεντρικού τομέα και ψυχίατρος Μηνάς Σαμαντζίδης. 

Βέβαια δεν  θα έχει μαζί του, την Έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαιτζή και πολλούς δημάρχους του νομού οι οποίοι στις εκλογές της ΝΔ προτίμησαν να στηρίξουν Σαμαρά ή Ντόρα και όχι αυτόν που έτρεξε για τα προβλήματά τους - όπως τις ελλείψεις στη σχολική στέγη ή για τους επαρχιακούς δρόμους - γεγονός που ο Νομάρχης δεν έχει ξεχάσει…
Voria

2 σχόλια:

greekbloger.gr είπε...

Με Ψωμιάδη Περιφερειάρχη αλλάζω περιφέρεια.. Θα γίνω Ηπειρώτης! Δε μπορώ, δεν τον αντέχω.. Ας "κόψουν" την πλάκα εκεί στη Ρηγίλης κι ας βάλουν κάναν αξιόλογο άνθρωπο, αρκετά τον "υφίστανται" οι Σαλονικιοί πρέπει να τον "υποστεί" και η Μακεδονία ;

greekbloger.gr είπε...

Με Ψωμιάδη Περιφερειάρχη αλλάζω περιφέρεια.. Θα γίνω Ηπειρώτης! Δε μπορώ, δεν τον αντέχω.. Ας "κόψουν" την πλάκα εκεί στη Ρηγίλης κι ας βάλουν κάναν αξιόλογο άνθρωπο, αρκετά τον "υφίστανται" οι Σαλονικιοί πρέπει να τον "υποστεί" και η Μακεδονία ;