Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Είπε το "πολιτικό όχι" η Γερμανία!

Η μυστική συνάντηση Ρεν - Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup και τι ακριβώς συζητήθηκε μεταξύ τους !

Ήταν η κρισιμότερη συνάντηση του κ.Γ.Παπακωνσταντίνου τους τελευταίους μήνες.
Έγινε στις Βρυξέλλες, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup.
Απέναντι του βρέθηκε ο κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για τα οικονομικά κ.Ολι Ρεν.
Και εκεί - στο «παρά πέντε» κυριολεκτικά - τον ενημέρωσε για όλο το παρασκήνιο που εξελίχθηκε έως την τελευταία στιγμή, αναφορικά με το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Μέσες - άκρες, ο κ.Ρεν και πάλι, είχε περιγράψει την κατάσταση στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από την Παρασκευή το βράδυ, σε τηλεφωνική συνομιλία τους.
Η χθεσινή συνάντηση, όμως, που αποκαλύπτει σήμερα η Voria.gr, ήταν καταλυτική.
Κατά τη διάρκεια της, ο κοινοτικός επίτροπος ενημέρωσε τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου για τις αντιρρήσεις που προέβαλε μέχρι την τελευταία στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ.Β.Σόιμπλε, σχετικά με την παροχή οποιασδήποτε στήριξης στην Ελλάδα.
Του εξήγησε και τους λόγους που προέβαλλε το Βερολίνο και οι οποίοι ουσιαστικά ήταν ...
καθαρά πολιτικοί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ.Ρεν είπε στον κ.Παπακωνσταντίνου πως αν η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ συναινούσε σε ένα σχέδιο βοήθειας προς τη χώρα μας τότε αύριο το πρωί θα «έπεφτε».
Του είπε επίσης ότι οι Βρυξέλλες - ανεξαρτήτως του τι θα ανακοινώνονταν επισήμως χθες βράδυ - θα έστεκε αρωγός στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την άντληση ρευστότητας και ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την ...κατανόηση της Αθήνας. 
Είναι άγνωστο τι ακριβώς του απάντησε ο κ.Παπακωνσταντίνου αλλά πολλοί στην Αθήνα θα περιμένουν την ολοκλήρωση και του σημερινού δεύτερου «ημιχρόνου», με την συνεδρίαση του EcoFin για να βγάλουν τα τελικά τους συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: