Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τα μισά θα ήταν τα μέτρα αν τα έπαιρναν τον Νοέμβριο


Ενώ οι γκάφες δεν έχουν τελειωμό..!
Με την προαναγγελία της αύξησης του φόρου για τις γονικές παροχές, στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα έτρεξαν και μεταβίβασαν ακίνητα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και έχασε το Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια!
Θα ήταν τα μισά αν τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί τον Νοέμβριο, υποστηρίζουν πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι. 
Όπως και η οικονομική επιβάρυνση από τον δανεισμό αν γινόταν τότε. Γύρω στα ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ εκατομμύρια ευρώ είναι οι επιπλέον τόκοι τον χρόνο από τη διαφορά των spreads αρχές Νοέμβρη με την εκτίναξή τους μετά τον Δεκέμβριο!
Όμως και αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πάρθηκαν στο πόδι και χωρίς σχεδιασμό και εξέταση όλων των πλευρών, όπως φάνηκε από τις γκάφες που προέκυψαν, αλλά και την απώλεια πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, είτε λόγω της προαναγγελίας τους, είτε επειδή δεν υπήρχε η προετοιμασία της ...
αναγκαίας υποδομής.
Με την... προανακοίνωση της αύξησης στα καύσιμα όλα τα πρατήρια έκαναν τεράστιες αποθεματοποιήσεις, από τις οποίες υπολογίζεται ότι κέρδισαν από 3.000 μέχρι και 5.000 ευρώ το κάθε πρατήριο. Το ίδιο έγινε με τα ποτά, όπου οι χονδρέμποροι «φόρτωσαν» τις αποθήκες τους για έναν χρόνο (!), ενώ πήραν πίσω την αύξηση στα τσιγάρα, γιατί δεν είχαν γίνει οι σωστοί υπολογισμοί και αποδείχθηκε ότι οι περιπτεράδες ήξεραν καλύτερα από τους συμβούλους του υπουργού Οικονομικών!
Τώρα το ίδιο έγινε και με την αύξηση του ΦΠΑ. Εξαγγέλθηκε και δηλώθηκε ότι ισχύει από την επομένη, χωρίς να έχει μετατραπεί το λογισμικό των ταμειακών μηχανών. Μετέθεσαν την ισχύ του νέου ΦΠΑ για τις 15 Μαΐου, με το Δημόσιο, την ώρα που έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, να χάνει έσοδα. Και όπως επεσήμανε πρώην υπουργός Οικονομίας, γιατί η εφαρμογή του νέου ποσοστού ΦΠΑ να μην ισχύσει από αύριο Δευτέρα; Έχετε απάντηση, κύριε Παπακωνσταντίνου;
Οι πλούσιοι κέρδισαν εκατομμύρια!
Άλλη τεράστια γκάφα, που στοίχισε στο Δημόσιο την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ήταν η προαναγγελία της αύξησης της φορολογίας στις γονικές παροχές. Ήταν άλλο ένα... θαύμα του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου, από το οποίο κέρδισαν πάλι οι ΕΧΟΝΤΕΣ πάρα πολλά λεφτά, πριν από την αλλαγή του ποσοστού φορολόγησης.
Και ο υπουργός Οικονομικών ξέρει τι έχασε το Δημόσιο από την γκάφα που έγινε, γιατί έχει όλα τα σχετικά στοιχεία από τις εφορίες (ΔΟΥ).
Για να πάρει μια γεύση ο κόσμος, που και τώρα ξανά είναι το κορόιδο, αποκαλύπτουμε το τι έγινε στις εφορίες Κηφισιάς και Γλυφάδας, όπου, όπως είναι γνωστό, κάθε άλλο παρά φτωχαδάκια, μεροκαματιάρηδες και χαμηλοσυνταξιούχοι κατοικούν.
Στην Εφορία Κηφισιάς πριν από τις 31 Ιανουαρίου, που ο φόρος πήγε από 1% στο 10%, έγιναν μεταβιβάσεις ακινήτων αξίας 440.000.000 ευρώ για γονικές παροχές και ο φόρος που καταβλήθηκε με 1% ήταν 4.400.000 ευρώ, ενώ με 10% θα πλήρωναν μετά τις 31 Ιανουαρίου συνολικά 44.000.000 ευρώ!
Στην Εφορία Γλυφάδας έγιναν μεταβιβάσεις ακινήτων στο ίδιο διάστημα αξίας 280.000.000 ευρώ και ο φόρος ήταν 2.800.000 ευρώ, έναντι 28.000.000 ευρώ που θα ήταν μετά τις 31 Ιανουαρίου.
Και αν ανακοινώνονταν τα ονόματα των ιδιοκτητών, θα γινόταν χαμός. Φιγουράριζαν γνωστά ονόματα εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών, αντιπροσώπων πολυτελών αυτοκινήτων και μεγαλομπακάληδων...
Κοντά σ’ αυτές τις γκάφες βάλτε και τη λαθεμένη εκτύπωση των φορολογικών δηλώσεων (κάπου 10.000.000), οι οποίες ξανατυπώθηκαν και διπλοπληρώθηκαν. Πέρα από την καθυστέρηση εκκαθάρισής τους, που θα έχει κόστος, αφού θα πάει πίσω η είσπραξη των φόρων...
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: