Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Έλεος! Βάλτε φρένο στον κατήφορο..


... Δώστε μας όραμα, δώστε μας στόχο, έστω και μακροπρόθεσμο!

Κάθε μέρα ένα νέο αρνητικό σενάριο. Κάθε μέρα ένας νέος εκβιασμός από τους «εταίρους» μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μέτρα ακόμη πιο επώδυνα για το λαό και κυρίως για εκείνους που ήδη βιώνουν έντονα τα αποτελέσματα της ουσιαστικής χρεοκοπίας.
Μας λέτε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία.
Μας υποσχεθήκατε ότι θα είναι δίκαια και θα πληρώσουν όλοι αναλόγως με τις δυνατότητές τους. Τώρα το «δίκαια» έγινε «κατά το δυνατόν δίκαια» αφού αυτά τα μέτρα απαιτούν οι ισχυροί δανειστές μας για να μας ...σώσουν.
Ποιος μας εγγυάται όμως ότι θα σωθούμε με αυτή την πολιτική;
Αφού ζητάτε τέτοιες θυσίες από τον ελληνικό λαό πείτε του τουλάχιστον την αλήθεια.
Ποια είναι όλα τα στάδια που περιλαμβάνονται στο «σχέδιο σωτηρίας»;
Σε πόσα χρόνια και με ποιον τρόπο θα αποπληρωθεί το ...
τεράστιο χρέος των 300 δις ευρώ ή πόσο ακόμη αυτό θα μεγαλώσει μέσα στην επόμενη τριετία;
Πως θα μειωθεί το έλλειμμα μας αφού είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε μακρόχρονη ύφεση της οικονομίας;
Πως σκοπεύετε να προσελκύσετε επενδύσεις αφού ούτε οι έλληνες, ούτε οι ξένοι επενδυτές δεν σκοπεύουν να επενδύσουν ούτε ένα ευρώ στη χώρα μας ενώ και τα κρατικά ταμεία δεν διαθέτουν παρά ελάχιστα κονδύλια για δημόσιες επενδύσεις; 
Πως θα αλλάξετε το κλίμα στην ελληνική αγορά και στην ελληνική κοινωνία;
Πως θα αλλάξετε την χλευαστική και περιφρονητική στάση σε βάρος της Ελλάδας και των ελλήνων που διογκώνεται συνεχώς και δημιουργεί παρενέργειες ακόμη χειρότερες για την ελληνική οικονομία;
Για πόσα χρόνια θα ζήσουμε σε συνθήκες φτώχειας και επιτροπείας, αφού εκεί, σε αυτό το στάδιο οδηγούμαστε;
Τα αλλεπάλληλα σκληρά εισπρακτικά μέτρα χωρίς παράλληλη, έντονα αναπτυξιακή, πολιτική, χωρίς επενδύσεις, δεν αποτελούν λύση.
Δίνουν τη χαριστική βολή στο ήδη βασανισμένο σώμα του τραυματία και απλώς τον κρατούν στη ζωή  διατηρώντας τον σε καταστολή.
Πάρτε γενναίες αποφάσεις.
Γιατί οι συνεχείς έμμεσοι φόροι, οι δυσμενείς τροποποιήσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα, δεν είναι γενναία μέτρα αλλά γενναίες παροχές.
Προς εκείνους που επιθυμούν να μετατραπεί η Ελλάδα σε ελντοράντο επενδύσεων χαμηλού κόστους και μεγάλων κερδών.
Εξηγείστε στο λαό πως ονειρεύεστε την Ελλάδα.
Κάντε το δικό σας όνειρο, όνειρο όλων των ελλήνων.
Απαριθμείστε τα μέτρα που θα πάρετε στα επόμενα χρόνια για να το υλοποιήσετε και σταματήστε τις συνεχείς αρνητικές εκπλήξεις.
Τραβήξτε μια κόκκινη γραμμή άμυνας.
Μόνο έτσι μπορεί να γίνουν όλοι οι έλληνες μια γροθιά, να αντέξουν τις δυσκολίες, να αλλάξει οι ψυχολογία, αφού θα υπάρχει η αχνή έστω αχτίδα του φωτός στη μακρινή άκρη του τούνελ.
Κι αν αλλάξει η ψυχολογία, μαζί με τις διαρθρωτικές θεσμικές αλλαγές - τις οποίες σωστά προωθείτε-  τότε μπορεί και να επενδυθούν κεφάλαια, μπορεί και να αρχίσει δειλά - δειλά να κυκλοφορεί ξανά το χρήμα...
Είναι μονόδρομος.
Η θα τολμήσετε ή θα συμβάλετε κι εσείς μαζί με τους προηγούμενους στην καταστροφή της χώρας. Τολμείστε επίσης να απευθυνθείτε στους έχοντες.
Ζητείστε τους να συνεισφέρουν εξτρά, αφού έχουν τη δυνατότητα, ζητείστε τους να επενδύσουν, ζητείστε τους να αποδείξουν αν είναι πραγματικοί leaders όταν η χώρα τους χρειάζεται ή αν άξιοι μόνο για celebrity εμφανίσεις.
Ήδη ο Α. Βγενόπουλος και ο Β. Ρέστης με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους άνοιξαν το δρόμο...
Προσέξτε!
Ο λαός δηλώνει στις δημοσκοπήσεις την συμπαράστασή του και την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειές σας.
Περιμένει όμως και απαιτεί μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, μέτρα τολμηρά και το μήνυμα ότι ο φως στην άκρη του τούνελ , όσο μακριά κι αν είναι, υπάρχει και αχνοφέγγει.
Αν νιώσει απογοήτευση, φοβάμαι ότι οι αντιδράσεις θα είναι απρόβλεπτες και θα παρασύρουν κόμματα και πολιτικό σύστημα μαζί.
Και φυσικά αυτός ο κίνδυνος καθιστά την ευθύνη σας ακόμη μεγαλύτερη.
Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: