Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Νικολά Σαρκοζί: Άξιος απόγονος των μεγάλων Ευρωπαίων Ηγετών!

Τούμπες α λα γαλλικά

Πραγματική αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στην κοινή συνέντευξη με τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά το πέρας των συνομιλιών!
Μας θύμισε τις τοποθετήσεις των ηγετών της Ευρώπης στα τέλη της δεκαετίας του '70!
Του Χέλμουτ Σμίτ, του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εσταίν και των προκατόχων του, ιδρυτών της Ε.Ο.Κ. της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μία λέξη να ψελλίσει σε όσα είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, εξ' αφορμής της κρίσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, για το μέλλον της Ευρώπης και το τι πρέπει να γίνει στα οικονομικά θέματα και κυρίως το ευρώ!
Έτσι λοιπόν θεωρούνται άνευ προηγουμένου στη διπλωματική ιστορία της χώρας, οι …
τούμπες του Παπανδρέου μετά τη συνάντηση του με τον Σαρκοζί.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έλεγε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται παρά μόνο πολιτική στήριξη για να μη δανείζεται με διπλάσιο επιτόκιο από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ευρώπη θα πάρει συγκεκριμένα μέτρα (σς οικονομικά δηλαδή) αν διαπιστώσει νέα επίθεση των κερδοσκόπων σε βάρος της Ελλάδας.
Σε ερώτηση δε του δημοσιογράφου του ΑΠΕ για το εάν η κυβέρνηση θα ανακοινώσει κι άλλες πιο σκληρές ρυθμίσεις σε βάρος των μισθωτών και της αγοράς, ο Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει παραδεχόμενος εμμέσως ότι αυτό θα γίνει αφού οι … μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στη Δημόσια Διοίκηση , το φορολογικό και την Υγεία δεν θέλουν απλώς χρόνο, αλλά χρόνια ολόκληρα μέχρι να υλοποιηθούν.  
Ο Σαρκοζί παρέδωσε μαθήματα πατριωτισμού στον Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε αν εκείνος θα πωλούσε την Αλσατία για να ξεχρεώσει όπως ζήτησαν από μας οι Γερμανοί με τα νησιά.
Απάντησε πως σε τέτοιου είδους σενάρια και αναφορές, δεν θα πρέπει να δίνει κανείς καμία σημασία, ούτε καν αξίζει να τοποθετείται.
Κι όμως όταν είχε τεθεί το ερώτημα στον Παπανδρέου, κατά την κοινή του συνέντευξη με τη Μέρκελ , είχε πει πως αγαπάει και λατρεύει τα ελληνικά νησιά και «…δεν νομίζω πως θα ήταν λύση να τα πουλήσουμε»!
Τοποθετήθηκε δηλαδή , δημιουργώντας … προηγούμενα. Από τη συνάντηση Σαρκοζί –Παπανδρέου συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν να στραφεί η Ελλάδα στην Αμερική και στο ΔΝΤ αλλά δεν μπορούν κιόλας να συνεννοηθούν με τους υπόλοιπους ευρωπαίους για το μέγεθος της οικονομικής στήριξης που θα παράσχουν στη χώρα μας , αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο.
Μην παραμυθιάζεστε από τα… «παπαγαλάκια» των καναλιών.
Ο Σαρκοζί θέλει αλλά είναι μόνος του και το είπε αυτό ότι «η Γερμανία έχει συγκεκριμένα νομικά προβλήματα για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα».

3 σχόλια:

aris53m είπε...

Ακόμα δεν τον κάναμε
Γιάννη τον εβγάλαμε...


αναμένουμε ... στο ακουστικό μας

typhoon είπε...

Η στάση των Μέρκελ και Σαρκοζύ στις συνεντεύξεις τύπου ήταν καθαρά εσωτερικής τους κατανάλωσης.
Αντέδρασαν δηλαδή, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στις χώρες τους.
Τίποτα δηλαδή το καινούργιο και το μη αναμενόμενο.
Το παιχνίδι των σχεδίων και των συζητήσεων έχει ως εξής: Βρίσκουν κρυφά μια κάποια λύση και εν συνεχεία τη διοχετεύουν στον τύπο για να δουν τις αντιδράσεις (οικονομικών παραγόντων και κοινωνίας). Βέβαια, αυτό το παιχνίδι δύσκολα μπορεί να βγάλει
κάτι, γιατί το κοινά αποδεκτό είναι κάτι το πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο.

Ανώνυμος είπε...

Ως γνωστόν ο Νικολάκης Σαρκοζί έχει ελληνικές ρίζες, από Θεσσαλονίκη.

Αποδείχτηκε πιο φιλέλληνας από τον ομόλογο του φιλοαμερικανό Παπανδρέου.