Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Yπέρ της αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν χρειαστεί, οι Γερμανοί


H Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει, αν χρειασθεί, να αποβάλει την Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, εκτιμά το 53% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag». 
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν η χώρα τους και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα προκειμένου να ...ξεπεράσει τη δημοσιονομική της κρίση.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Γερμανία σημείωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά, ενώ το τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε στασιμότητα στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν προχθές Παρασκευή.
Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ, προειδοποίησε τη Γερμανία ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα.
«Τα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας δεν βρίσκονται σε βιώσιμο δρόμο», ανέφερε ο Ρόγκοφ στη «Welt am Sonntag».
«Θα έλθει μια ημέρα που η Γερμανία θα έχει το δικό της ελληνικό πρόβλημα...δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο στην Ελλάδα, αλλά θα είναι οδυνηρό», πρόσθεσε.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας προβλέπεται ότι θα αγγίξει το 5,5% του ΑΕΠ το 2010, ενώ η κ. Μέρκελ έχει υποσχεθεί να το σταθεροποιήσει μόλις το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση.
Ο Ρόγκοφ πάντως θεωρεί ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη.
«Όσο η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, πρέπει να βοηθήσει», λέει.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: