Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

O Παπαμιμίκος μιλάει πολιτικά για την ΟΝΝΕΔ

Έντονη πολιτική δραστηριότητα εμφανίζει τις τελευταίες μέρες ο Παπαμιμίκος. Ξεκίνησε την εβδομάδα με ανακοίνωση για το θέμα των συμβασιούχων stage.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης αδιανόητη και μίλησε για λύσεις τώρα, λέγοντας πως για χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Στη συνέχεια ανέβασε στο προσωπικό του blog τη θέση του για το άσυλο (http://papamimikos.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html).
Βγήκε τολμηρά μια θέση μπροστά, μιλώντας για κατάργηση του ασύλου και περιφρούρηση των σχολών από ειδικά σώματα φύλαξης του πανεπιστημίου, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των πανεπιστημίων.
Συγχρόνως, από το blog του διενεργεί έρευνα για καυτά ζητήματα γύρω από το όλο και τις θέσεις της ΟΝΝΕΔ.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει συμμετοχή και  τα συμπεράσματα είναι πολύ...
ενδιαφέροντα.
Θα σηκώσουν σκόνη.
Ο ίδιος ο Παπαμιμίκος κρατάει χαμηλούς τόνους και προτιμά να αξιοποιεί τα μέσα που προσφέρει το διαδίκτυο ως εργαλεία επικοινωνίας.
Τονίζει ότι θέλει να κριθεί για τη συνολική πρόταση που θα παρουσιάσει για τη νέα ΟΝΝΕΔ της συμμετοχής και πως τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε πολιτικά για τις αλλαγές που χρειάζονται. Θεωρεί ότι η παραπολιτική πρέπει να δώσει τη θέση της στην πολιτική αυτή τη στιγμή.
Αναμένουμε την πρώτη του εμφάνιση στο προσυνέδριο του Σαββάτου στα Γιάννενα.
parapolitika.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι ένα από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ που ήταν πάντα σε χαμηλό επίπεδο και τώρα βρίσκονται στο παιχνίδι της εξουσίας. Για όσους δεν θυμούνται, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν στο προηγούμενο Εκτελεστικό Γραφείο πρόεδρος της Διοικούσας της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Παραιτήθηκε όμως μετά το πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη της «ΟΝΝΕΔ ΑΕ», του δικτύου δηλαδή μη κερδοσκοπικών εταιρειών που είχαν στήσει στη βόρεια Ελλάδα τα γαλάζια στελέχη για να εισπράττουν επιχορηγήσεις για εκδηλώσεις και δράσεις.

H «ΟΝΝΕΔ ΑΕ» δημιουργήθηκε λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κώστα Καραμανλή. Στις 20 Οκτωβρίου 2004 μία ομάδα ONNEΔιτών από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης αστικής εταιρείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ONNEΔ Θεσσαλονίκης! Όπως προκύπτει από το καταστατικό της εταιρείας, ιδρυτικό μέλος της είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης Aνδρέας Παπαμιμίκος, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη όπως η Xρυσούλα Λαμπριανίδου, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου, ο Πέτρος Eγγλέζος, καθώς και άλλοι ΟΝΝΕΔίτες της Θεσσαλονίκης. H εταιρεία δήλωσε στη Δ’ ΔOY Θεσσαλονίκης αντικείμενο εργασιών τη «διάδοση πολιτικών ιδεών και θέσεων πολιτικού κόμματος», αντικείμενο το οποίο βεβαίως καλύπτεται πλήρως από την οργάνωση ONNEΔ.
Τότε η κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ υποτίθεται ότι τον είχε «αδειάσει», ζητώντας παραίτηση και συγκροτώντας επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης. Δυστυχώς για τη διαφάνεια, και αυτό έχει σημειωθεί αρμοδίως, η ΟΝΝΕΔ «έθαψε» την επιτροπή που συγκρότησε και δεν ανακοίνωσε ποτέ κάτι σχετικό επί του πορίσματος των εσωκομματικών ερευνών.

Μετά την παραίτησή του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος πέρασε από το ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ, όπου καταδικάστηκε για παρασιώπηση εγκλημάτων σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και έχουν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009 έγινε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών!!!
Για την ιστορία στα «παραμάγαζα» που δημιούργησε η ΟΝΝΕΔ ήταν σε όλα μέσα. Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία των παραστατικών των Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών:
1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζίκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας).
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Η… αναβάπτιση της ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζήκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας).
3. BALKAN A.I.D. (Θυγατρική 1) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και ο φοιτητής του ΠΑΜΑΚ Παπαμιμίκος Ανδρέας).
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (Θυγατρική 2) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ Εγγλέζος Πέτρος, Μιχαλιέρης Αθανάσιος).
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, (Θυγατρική 3).

(http://www.facebook.com/notes/piazza-del-popolo/andreas-papamimikos-po/261411739099)

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραίο blog του 'αγωνιστή' Παπαμιμίκου.
Φυσικά ο 'ανοιχτός' Ανδρέας δεν αφήνει κανένα σχόλιο που δεκάδες Θεσσαλονικής στέλνουμε σχετικά με το πραγματικό βιογραφικό του (ελάχιστα είναι αυτά που μόλις δημοσιεύσαται).
Το πιο ωραίο μάλιστα είναι που μιλάει για το Άσυλο ο άνθρωπος που έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απο τα πάρτι χωρίς αποδείξεις και έλεγχο στο ΠΑΜΑΚ σχεδόν κάθε μήνα.
Αλήθεια 'αγνέ' Ανδρέα που δούλεψες; Που κέρδισες έστω και ένα ΕΥΡΩ με τον ιδρώτα σου;

Ανδρέα 12 χρόνια στην Θεσσαλονίκη έβγαλες και μοίρασες πολλά πολλά πολλά λεφτά. Ώρα να γυρίσεις στην Λάρισσα (στην πόλη σου)

Ανώνυμος είπε...

Από όσο μπορώ να καταλάβω από τα σχόλια της ανάρτησης κανένας δεν θέλει και δεν επιδιώκει να ασχοληθεί με την παραγωγή πολιτικής. Με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αναδιάρθωση και αναγέννηση της περιθωριοποιημένης μέχρι και σήμερα ΟΝΝΕΔ.
Ο Ανδρέας Παπαμίμικος έχει επιλέξει να μην ασχοληθεί με τους τόνους λάσπης που βάλλονται εναντίον του τόσο καιρό, αλλά να μιλήσει πολιτικά. Με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για ριζοσπαστικές αλλαγές στη νεολαία μας. Αλλαγές που μπορούν να καταστήσουν την ΟΝΝΕΔ και πάλι ενεργή, δραστήρια και παρεμβατική. Μια πολιτική νεολαία που θα έχει λόγο ύπαρξης.
Ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε και υποστήριξε την αλλαγή στην διαδικασία εκλογής προέδρου και το άνοιγμα στη κοινωνία με εκλογή προέδρου από όλους τους νέους της Ελλάδας από 18 έως 32 ετών. Η ΟΝΝΕΔ έκανε ένα βήμα προς τη Δημοκρατία.
Είναι ο πρώτος που έχει δηλώσει και υποστηρίξει επίσημα την αναγκαιότητα οικονομικής διαφάνειας και λογοδοσίας των οργανώσεων. Μια ΟΝΝΕΔ με νομική προσωπικότητα, με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που θα δίνει λόγο σε όλους τους ΟΝΝΕΔίτες για την χρηστή οικονομική της διαχείρηση.
Είναι ο πρώτος που έχει δημοσιοποίησει συγκεκριμένη πρόταση για ζητήματα που απασχολούν πολλούς από εμάς τους νέους, όπως είναι το ζήτημα των συμβασιούχων Stage.
Είναι ο πρώτος που δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη και για το άσυλο, με αφρομή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΜΠ της Αθήνας και στο Α.Π.Θ. της Θεσσαλονίκης.
Επιλέγει να μην ασχοληθεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσωπικές κόντρες και ίντριγκες του παρελθόντος με κανέναν.
Το μόνο που έχει να προβάλλει είναι πολιτική και όχι ανακύκλωση της λάσπης.
Προτάσεις για μια Νέα και Δυνατή ΟΝΝΕΔ, με βάση τις οποίες μπορεί ο κάθε ΟΝΝΕΔίτης της χώρας να τον αξιολογίσει και να τον κρίνει στις 18 Απριλίου.
Σε όλα αυτά που του καταλογίζουν απαντά με τόνωση της δημοκρατικότητας και με αύξηση της συμμετοχικότητας από όλους τους νέους.
Εάν θέλετε να συνεχίσετε να αναλώνεστε στη λάσπη είναι δική σας επιιλογή για το μέλλον αυτής της ιστορικής οργάνωσης...

Ελευθερία Παπαγεωργίου είπε...

Ρε τσιράκια του Παπαμιμίκου δεν έχετε βαρεθεί να γράφετε αυτές τις έωλες ανοησίες συνεχώς. Ο άνθρωπος είναι ανύπαρκτος από θέσεις. Δεν έχει την παραμικρή ιδέα για πολιτική και οι "θέσεις" και "προτάσεις" που παραθέτει στο blog του (αμφιβάλλω εάν όντως το γράφει ο ίδιος μιας και απ'όσο γνωρίζω είναι και απαράδεκτα ανορθόγραφος) δεν είναι τίποτ'άλλο παρά μια παράφραση των προεκλογικών θέσεων Καραμανλή για το άσυλο (τόσο καινοφανείς θέσεις) και ακριβώς η κομματική μας γραμμή για τα stage.

Τίποτα καινούργιο δεν κομίζει και μάλιστα μερικά σημεία του λόγου του είναι copy/paste από διάφορες ανακοινώσεις και δηλώσεις αληθινών στελεχών της ΝΔ και όχι υπαλληλάκων των party και των εκδρομών.

Όλοι οι διεφθαρμένοι μηχανισμοί της Ντόρας στηρίζουν αυτό το ζωντόβολο που εκκρεμεί και σε βάρος του καταδικαστική απόφαση (είναι και αυτό λάσπη μήπως;)και χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι ο ρόλος του Παπαμιμίκου είναι άκρως διασπαστικός μέσα στην ΟΝΝΕΔ;

Όσον αφορά για την οργάνωση και τις δομές, ουδεμία λέξη από τον αγωνιστή του καναπέ και της καρέκλας Παπαμιμίκο για τις στρεβλώσεις, τους μηχανισμούς, την αριστοκρατικού και αναξιοκρατικού τύπου περιθωριοποίηση της ΟΝΝΕΔ και μετατροπή της από οργάνωση σε τσιφλίκι κάποιων βολεμένων καρεκλοκένταυρών. Φυσικά πως να θέσει το οτιδήποτε ουσιαστικό για αλλαγή στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ ένας άνθρωπος που ουδεμία σχέση δεν έχει με την βάση και τον απλό δαπίτη παρά μόνο πλασάρεται από το (σάπιο) σύστημα.