Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

“Η Ελλάδα έχει απωλέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας”

Για πρώτη φορά δημοσίως, ο πρωθυπουργός «ομολόγησε» ότι η Ελλάδα έχει απολέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.
Στα πρώτα υπουργικά συμβούλια της κυβέρνησης του μας είχε πεί ότι ...κινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! 
Χθές μας είπε ότι ...απωλέσαμε μέρος αυτών! 
Εύγε του λοιπόν!
«Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας» ήταν η ακριβής φράση του κ.Παπανδρέου, που προκάλεσε έκπληξη.
Πάντως σ' εμάς δεν προκάλεσε έκπληξη γιατί το...σενάριο το γνωρίζαμε από πρίν! 
Το σχολιάσαμε, το γράψαμε και γίναμε φορτικοί επαναλαμβάνοντας την κριτική μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση Παπανδρέου!
Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία προκειμένου να αποκομίσει την πολιτική στήριξη της Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση «προσφέρθηκε» να αγοράσει  οπλικά συστήματα από τη Γαλλία και τη Γερμανία, σε αντάλλαγμα, σχεδόν χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές, ανυπόστατες. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» ξεκαθάρισε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «θα ήταν περίεργο, να κάνουμε προσπάθεια δημοσιονομικής εξοικονόμησης και την ίδια στιγμή να αγοράζουμε οπλικά συστήματα».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφαση που ελήφθη για ...
...πολιτική στήριξη της Ελλάδος καθαρό μήνυμα-απόφαση για συντονισμένη δράση αν χρειαστεί και να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα σε όλη την Ευρωζώνη. Κατά τον κ.Παπανδρέου, σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλους : στις αγορές και στους κερδοσκόπους, μήνυμα στο οποίο προέβλεψε ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούμε.
Ο πρωθυπουργός, παραδέχτηκε ότι η τριπλή «σκληρή» επιτήρηση (Κομισιόν, Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ.) είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών των τελευταίων ετών και για ακόμη μια φορά, επισήμανε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την ανάταξη των δημοσιονομικών μεγεθών. «Θα πάρουμε τις αποφάσεις» υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε «Εάν δούμε στην πορεία ότι δεν πετυχαίνουμε το στόχο, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχουμε το στόχο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"η Ελλάδα μοιάζει με ένα απέραντο φρενοκομείο" είπε ο Εθνάρχης.
Τώρα είναι και κάτι παραπάνω.
Τι άλλαξε ρε παιδιά εδώ και 4 μήνες. Μόνο εκλογές είχαμε.
Πιστεύω ότι αν ήταν ο Καραμανλής δεν θα είχαμε τέτοιο διασυρμό.
Αυτό αγγίζει το όρια της προδοσίας που κάνει ο κ. Πρωθυπουργός.
Ο Καραμανλής θα χειριζόταν υπέρ της Ελλάδας το πρόβλημα με τον τρόπο που τον διέκρινε. Η οικονομική κρίση δεν έγινε τους τελευταίους μήνες.
Ο Καραμανλής χειρίστηκε το θέμα ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Ο νέος ΑΝΕΥΘΥΝΑ. Ρεβανσιστικά και συμπλεγματικά.
Εμείς όμως, σαν Ελλάδα, δεν φταίμε σε τίποτα. Μόνο έναν ανίκανο εκλέξαμε.