Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Να συνεισφέρει ο κ.Τρεπεκλής εις την πανεθνικήν προσπάθειαν...


Να φορολογηθούν ( ξανά; ) τα 6,5 εκατ.ευρώ
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
Η χώρα δοκιμάζεται, ο λαός ως αποδεικνύουν αι διενεργούμεναι δημοσκοπήσεις προσφέρει ευχαρίστως το υστέρημά του δια την Σωτηρίαν της Πατρίδος. Όλα τα υγιή στοιχεία του Έθνους οφείλουν να συνεισφέρουν. 
Ο πρωθυπουργός μας (σημειωθήτω: και πρόεδρος της Σοσ. Διεθνούς) έχει σημάνει γενικόν προσκλητήριον από το οποίον δεν πρέπει να λείψει κανείς. 
Αντιλαμβάνομαι πως αδήριτοι εθνικαί ανάγκαι όπως οι Υπερ-Εξοπλισμοί, πρέπει να εξαιρεθούν, κοινωνικώς αδύνατοι ομάδες όπως η πτωχή μας Εκκλησία και εκ των κρατικών ...
υπαλλήλων οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι της Βουλής και οι Δικαστικοί πρέπει να τύχουν και τυγχάνουν ειδικής προστατευτικής μεταχειρίσεως (δεν την εζήτησαν, τους την οφείλουμεν).
Ο κ.πρωθυπουργός εν τη σοφία και μεγαλοψυχία του έκρινεν ορθώς. 
Εν αναμονή της μελλοντικής πολυκρότου δίκης, διεξαχθησόμενης οσονούπω, του κ. Τσουκάτου (αργεί λόγω του τεραστίου εύρους της υποθέσεως) προτείνω κάτι το οποίον νομίζω πρέπει να προσεχθεί.
Ένεκα των ολυμπιακών αγώνων oίτινες ηύξησαν ραγδαίως το κύρος της πατρίδος μας διεθνώς (χάρις εις τον κ.Σημίτην και την κα Δασκαλάκη Αγγελοπούλου) και εγιγάντωσαν άμα την τουριστικήν μας βιομηχανίαν, ηυξήθη και ο ρόλος των εθνικών μας προμηθευτών τουτέστιν της συμπαθούς τάξεως ήτις εμεσολάβησεν να προμηθευθή η χώρα διάφορα αναγκαία, λαμβάνουσα ανταποδοτικώς συμβολικήν τινά προμήθειαν, καθ’όλα νόμιμον. 
Προτείνω λοιπόν να (επανα)φορολογηθούν εκτάκτως και αναδρομικώς αυτά τα μικροποσά δια λόγους καθαρά τυπικούς ώστε να μην φανεί πως υπάρχουν απόντες από την εθνικήν πανστρατειάν. Γνωρίζω το αντισυνταγματικόν της αναδρομικής φορολογήσεως αλλά η ΝΔ την εφήρμοσεν δια της εκτάκτου φορολογήσεως των «μεγάλων εισοδημάτων», τουτέστιν των εισοδημάτων τα οποία αφελώς δηλώνονται, φορολογούνται κανονικά, δεν αποκρύπτονται και επαναφορολογούνται. Το ΠΑΣΟΚ, παρά τας συνταγματικάς ευαισθησίας τας οποίας εξεδήλωσεν προεκλογικώς, ενεστερνίσθη το μέτρον ως κυβέρνησις, εναποθέτον εις την Δικαιοσύνην να κρίνει με την γνωστήν της ταχύτητα.
Με δεδομένον πως οι εθνικοί μας προμηθευταί είναι αγνοί πατριώται εξ αγαθής εξικνούμενοι προαιρέσως, θεωρώ βέβαιον ότι ασμένως θα δεχθούν το μέτρον.
Προβάλλω ως πρότυπον εθνικού διαμεσολαβητού, τον πρωθυπουργικόν φίλον τον κ.Τρεπεκλήν, τ.Γ.Γ.ΕΟΤ, ο οποίος όταν ο Α.Παπανδρέου του ενεχείρησε δημοσιεύματα ότι είχε αμελήσει να εκπληρώσει τας στρατιωτικάς του υποχρεώσεις, έσπευσεν να το κάμει με προθυμίαν ανάλογον με αυτήν του εκπροσώπου του «Λάος» κ.Αϊβαλιώτου. Είναι γνωστόν πως η προμήθεια του κ.Τρεπεκλή ανήλθεν εις το ποσόν των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, δια τας υπηρεσίας τας οποίας προσέφερεν δια την προμήθειαν του συστήματος ασφαλείας C4I των ολυμπιακών αγώνων. Χάρις εις το σύστημα αυτό, ακόμη και εάν αλήθευε πως απεδείχθη άχρηστον, απεσοβήθησαν (εν τη απειλή της υπάρξεώς του και μόνον) αι (βέβαιαι) τρομοκρατικαί ενέργειαι. Δια το θέμα αυτό υπήρξεν καταιγισμός (κακοπίστων) δημοσιευμάτων εις τον δημοκρατικόν Τύπον, αλλά η καθαρότης και η παρρησία του φερομένου ως δήθεν εμπλεκομένου απέτρεψαν αποφασιστικώς κάθε συνέχειαν, ειδικώς μετά την διαφανείσαν ευρείαν αποδοχήν του κ.Γεωργίου Παπανδρέου ως επερχομένου πρωθυπουργού, οπότε οι άθλιοι συνωμόται εσιώπησαν περίτρομοι.
Απανθίζω ενδεικτικώς από τον δημοκρατικόν Τύπον, (κατ’αλφαβητικήν σειράν: Βήμα, Έθνος, Ελευθεροτυπία) δια να αντιληφθεί τις τον Γολογοθά ενός αθώου:
1. «Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ Ποιος είναι ο αντιπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την ασφάλεια του «2004» – Οι οικογενειακές σχέσεις με το Καστρί και οι μπίζνες με τους Αμερικανούς Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | ΒΗΜΑ-Κυριακή 29 Ιουνίου 2008 Ο άνθρωπος που πήρε 6,5 εκατομμύρια ευρώ αμοιβή από τη SAIC ….Για το σύστημα C4I έχουν γραφτεί θηριώδεις ιστορίες. Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν λειτούργησε ποτέ, άλλοι ότι λειτούργησε με ορισμένα προβλήματα, που όμως δεν αρκούσαν για να το ακυρώσουν. Πολλοί πιστεύουν ότι κόστισε ποσό πολλαπλάσιο από την αξία του και κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία SAIC – Siemens με διαδικασίες αμφισβητούμενης διαφάνειας. Αλλοι υπενθυμίζουν ότι το έργο ανέλαβε η εν λόγω κοινοπραξία έπειτα από τρεις γύρους κατάθεσης διαδοχικών ανταγωνιστικών προσφορών, στο τέλος των οποίων αποχώρησε χωρίς ένσταση η αντίπαλη κοινοπραξία (TRS) και η τιμή του συστήματος ασφαλείας έπεσε από τα 416 εκατομμύρια ευρώ της αρχικής προσφοράς στα 255. Επισημαίνεται ότι αμερικανικοί κύκλοι έδειξαν έντονη δυσφορία, επειδή η τότε κυβέρνηση επέβαλε – κατ’ εντολήν Σημίτη – το σύστημα των ανταγωνιστικών προσφορών με αποτέλεσμα να πέσει το τίμημα κατά 60%. Περίμεναν ότι όλα θα ήταν ευκολότερα, ότι ο νικητής θα ήταν «προαποφασισμένος» και η τελική σύμβαση πολύ περισσότερο γενναιόδωρη. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε «προσωρινά» το σύστημα, μετά τους Ολυμπιακούς ακολούθησαν νέες διαπραγματεύσεις και η παραλαβή και αποπληρωμή του ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2007. Ο κ. Τρεπεκλής – ο οποίος, όπως επιβεβαίωσε, έλαβε εκ των προτέρων 6,5 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες του – συμμετείχε ως αντιπρόσωπος της SAIC σε όλες τις κυβερνητικές συσκέψεις που αφορούσαν το έργο, τόσο επί ΠαΣοΚ όσο και επί ΝΔ……Ο πατέρας του κ. Τρεπεκλή, διατηρούσε οικογενειακή φιλία με τον Α.Παπανδρέου. Ο κ. Τρεπεκλής «μεγάλωσε στο Καστρί» και διατηρεί ως σήμερα άριστη σχέση με ολόκληρη την οικογένεια Παπανδρέου. Σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ και ανήκε στον «κύκλο του Γιώργου» ήδη από τη δεκαετία του ‘80, με αποτέλεσμα ο Α.Παπανδρέου να τον τοποθετήσει στον ΕΟΤ……..Ο κ. Τρεπεκλής ήταν παρών στο υπουργείο Εξωτερικών επί Παπανδρέου και ενεργός στην καμπάνια του 2004 – πάντοτε ως φίλος. Πολλοί τον θυμούνται να συμμετέχει σε συσκέψεις στο επιτελείο της Μαυρομιχάλη, αλλά και σε άλλες συσκέψεις, που γίνονταν στο δικό του γραφείο στο Κολωνάκι, με επίκεντρο τη διαμόρφωση της εκλογικής στρατηγικής του κ. Γ. Παπανδρέου. Ηταν λιγομίλητος και διακριτικός. Το ίδιο λιγομίλητος και διακριτικός εμφανιζόταν και στις κυβερνητικές συσκέψεις για το C4I. ». – http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=189705&ct=86&dt=29/06/2008
2. «Πολιτικές διασυνδέσεις προσέφερε ο Τρεπεκλής (‘Eθνος’ 1/7/2008). Σε 2 επισκέψεις στο υπ. Εξωτερικών επί Γ. Παπανδρέου του εκπροσώπου της SAIC αναφέρθηκε ο Π. Πέζας που εκπροσωπούσε την αντίπαλη εταιρεία. Χ. Τρικούπη: Δεν έγιναν ποτέ….».
Σήμερον αντιλαμβάνομαι πως αι κατηγορίαι κατά του κ.Τρεπεκλή έχουν καταρρεύσει. Η αμοιβή του δια τας υπηρεσίας του υπήρξεν μικροτέρα του συνήθους και η μεσολάβησίς του απέδωσεν πολλαπλά οικονομικά οφέλη εις την χώραν μας, εμπεδώνουσα παραλλήλως έν αίσθημα ασφάλειας. Αι Κασσάνδραι δεν επαληθεύθησαν:
3. «…Πληροφορίες πάντως από τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης επέμεναν ότι είναι θέμα ωρών η έκδοση διάταξης που θα απαγορεύει την έξοδο Τρεπεκλή από τη χώρα. Ο Γ. Τρεπεκλής είναι βασικός μέτοχος της εταιρείας συμβούλων Profit, η οποία από το 2002 εκπροσωπούσε τη SAIC (η οποία υπέγραψε το 2003 με το Δημόσιο τη σύμβαση για το C4Ι). Το περασμένο καλοκαίρι τέθηκε στο εισαγγελικό στόχαστρο η σύμβαση SAIC-PROFIT, που προέβλεπε αμοιβή της δεύτερης, ύψους 8,8 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά η εταιρεία του κ. Τρεπεκλή έλαβε 7,7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ο ανταγωνιστής του, Π. Πεζάς, χαρακτήρισε μικρότερο από το συνηθισμένο. Ο ίδιος, ωστόσο, κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι ο κ. Τρεπεκλής την επίμαχη περίοδο είχε επισκεφθεί κατ’ επανάληψη το υπουργείο Εξωτερικών, παρά το ότι δεν ήταν αρμόδιο για το C4Ι, επιχειρώντας να καταδείξει πολιτική εκμετάλλευση της φιλικής σχέσης Τρεπεκλή – Παπανδρέου. Ο κ. Τρεπεκλής και οι συνέταιροί του είχαν αυτοβούλως προσκομίσει τα τραπεζικά παραστατικά της αμοιβής τους και των σχετικών δαπανών της εταιρείας…..». (Ελευθεροτυπία, 12.6.2009)
Εάν ούτως εξεφράζοντο οι «φίλοι», αντιλαμβάνεταί τις τι δηλητήριον εξεχέετο υπό των εχθρών, δηλονότι των οπαδών του παλαιού φίλου και συγκατοίκου του κ.Γ.Παπανδρέου, του σεμνού πατριώτου Αντωνίου Σαμαρά, οίτινες με πρωτοφανήν αχαριστίαν επιλήσμονες όντες της ευλόγου κατανοήσεως μεθ’ήν αντιμετώπισεν το κυβερνόν ΠΑΣΟΚ την (νόμιμον) διάθεσιν μυστικών κονδυλίων δια εθνικούς λόγους υπό του αρχηγού των, δίδουν ρεσιτάλ και κακής πίστεως:
«Ο ύποπτος κ. Τρεπεκλής 19.7.2009…Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όταν ο εισαγγελέας τον κάλεσε να καταθέσει στα πλαίσια της έρευνας για την αμαρτωλή σύμβαση C4I, και τον ρώτησε για τις σχέσεις που είχε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου εκείνος απάντησε ως εξής: «Υπήρχε μία οικογενειακή φιλία του πατέρα μου με τον αείμνηστο πρόεδρο Ανδρέα Παπανδρέου του οποίου έχω διατελέσει σύμβουλος στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Γνωρίζω από τότε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ….χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί του».
Όμως… όλοι θυμούνται τη συνεχή παρουσία του κ. Τρεπεκλή στο προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠαΣοΚ το 2004 στη Μαυρομιχάλη.Άλλωστε σε μια συνέντευξη πριν ένα περίπου χρόνο στην Ελευθεροτυπία (06/07/2008) το παραδέχεται , αναφέροντας μάλιστα ότι: «Ασφαλώς και ήμουν. Δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δικαίωμα να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια που πίστευα και πιστεύω. Είναι ύποπτο;» Ασφαλώς και δεν είναι ύποπτη, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η παρουσία του κ. Τρεπεκλή στο πλευρό του φίλου του κ. Γ. Παπανδρέου .
ΥΠΟΠΤΗ είναι όμως η εμπλοκή του σε ένα οικονομικό σκάνδαλο, την εποχή που ο φίλος του είχε σημαντική υπουργική θέση και φυσικά ως μέλος του ΚΥΣΕΑ, επηρέαζε πρόσωπα και αποφάσεις.
ΥΠΟΠΤΗ είναι και η άρνηση του κ. Τρεπεκλή ότι το επίμαχο διάστημα προ της υπογραφής της σύμβασης για το C4I, δεν υπήρξε επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών ,του φίλου του κ. Παπανδρέου. ΥΠΟΠΤΗ γιατί υπάρχει επίσημη κατάθεση στον ανακριτή που τον διαψεύδει.
ΥΠΟΠΤΗ είναι η κατάθεσή του στον ανακριτή όπου αυτοαναιρείται σε αυτά που δήλωνε πριν ένα χρόνο στην συνέντευξή του…».
http://kontari.blogspot.com/2009/07/blog-post_4184.html
«Τρεπεκλής, ο φίλος του Γιώργου, που “εκπροσωπούσε” την SAIC…Τα έγγραφα που δημοσιεύουμε σήμερα είναι:….Το δεύτερο, η απόδειξη παραλαβής ενός αντιγράφου της από τον κ. Γ. Τρεπεκλή, παιδικό φίλο του κ. Γ. Παπανδρέου. Φέρουν ημερομηνία 1/7/2005 και 2/7/2005, αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα όμως ο κ. Τρεπεκλής ισχυριζόταν ότι «σταμάτησε» να εκπροσωπεί την SAIC, «από την Άνοιξη του 2005» (δήλωση στον Ν. Χατζηνικολάου, στις 11/2/2008). Άλλο όμως το Καλοκαίρι του 2005 και άλλο η Άνοιξη του 2005. Να υποθέσουμε τώρα κι εμείς. ότι μπορεί να κάνει κι άλλο «λάθος» ο κ. Τρεπεκλής; Και ότι η συνεργασία του με την SAIC συνεχίστηκε και αργότερα; Μέχρι την ολοκλήρωση των επιτυχών διαπραγματεύσεων και με τη ΝΔ, παραδείγματος χάριν; Επί της ουσίας, τα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι στις μακρόχρονες διαπραγματεύσεις για την παραλαβή του C4I, η κυβέρνηση Καραμανλή διαπραγματευόταν με έναν στενό φίλο του κ. Παπανδρέου. Και όμως δεν ακούσαμε λέξη από τη ΝΔ για το θέμα αυτό. Η κυβέρνηση (σημ.Λασκ.:ΝΔ) άφησε τελείως ανεκμετάλλευτη την παρουσία του κ. Τρεπεκλή,…..Την ίδια ημέρα ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε και ότι νομικός σύμβουλος του κ. Τρεπεκλή, είναι ο σημερινός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Παμπούκης. Όμως, μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης επανόρθωσε, λέγοντας ότι ο κ. Παμπούκης ‘δεν διαψεύδει ότι συνεργάστηκε με τον κ. Τρεπεκλή, απλώς διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε συνεργασία στην υπόθεση της Siemens’». – http://www.antinews.gr/?p=1087
Επιστρέφω εις την πρότασίν μου δια να τονίσω ότι δεδομένης όλης αυτής της αδίκου (ως απεδείχθη εκ των υστέρων αφού η αδέκαστος Δικαιοσύνη δεν έδωσε συνέχειαν) επιθέσεως και επειδή η προμήθεια αύτη, θα έχει ασφαλώς ήδη φορολογηθεί άπαξ (με τον γνωστόν σκληρόν τρόπον υποθέτω, διότι αγνοώ το καθεστώς φορολογήσεως των νομίμων προμηθειών), η έκτακτος επαναφορολόγησίς της θα πρέπει να είναι ηπία και συμβολική, απλώς διασαλπίζουσα πως ουδείς εξαιρείται της πανστρατιάς Εθνικής Σωτηρίας, και πως οι φίλοι του πρωθυπουργού δίδουν το παράδειγμα της αυτοθυσίας.
Όσον αφορά εις τας επιθέσεις κατά του πρωθυπουργικού φίλου (ή ολίγον φίλου), αυταί οφείλονται εις τον φθόνον τον οποίον αισθάνονται πολλοί δια τον πρωθυπουργόν μας ο οποίος απολαμβάνει διεθνούς αναγνωρίσεως (Φωτ.: Mε τον άγιον Κύριλλον, διάδοχον του πράκτορος «Τσίχλα» της Κα Γκε Μπε, και μεγαλεμπόρου σιγαρέττων μακαρίου Αλεξίου).
http://roides.wordpress.com/2008/12/11/11dec08/
Υπενθυμίζω πως ο νυν υπουργός «Πράσινων Δια Βίου Υπερεξοπλισμών» κ. Ευ.Βενιζέλος είχε διατυπώσει, ενώ εμαίνετο η μάχη της αρχηγίας, απαραδέκτους υπαινιγμούς: «Ρωτήστε τον κ. Παπανδρέου αν τα εισοδήματά του δικαιολογούν τη ζωή που κάνει».
Έπεα πτερόεντα λεχθέντα εν θερμώ. Ασφαλώς σήμερον o ίδιος δεν θα διενοείτο να τα επαναλάβει.
Αναρτήθηκε στις Γράμμα από το Ληξούρι,

http://roides.wordpress.com/2010/02/17/18feb10/

Δεν υπάρχουν σχόλια: