Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Κομισιόν: εξαιρούνται από "ελέγχους" οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας

*Γιατί εξαιρούν τις αμυντικές δαπάνες;

*Γιατί αυτοί πωλούν Φρεγάτες και αεροπλάνα!

"Ενιαία, ευρωπαϊκή, συντονισμένη και αποφασιστική" χαρακτήρισε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν, την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, απαντώντας στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σε σειρά ερωτήσεων για την ελληνική οικονομία, ο Α. Αλταφάζ είπε ότι η χθεσινή απόφαση αποτελεί στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας επισημαίνοντας παράλληλα πως ο κοινοτικός επίτροπος καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα και προωθώντας τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Όπως ανέφερε, τα μέτρα για την εφαρμογή του προγράμματος θα αξιολογηθούν λεπτομερώς το...
'''Μάρτιο από την Επιτροπή η οποία εφόσον κρίνει ότι είναι αναγκαίο θα προτείνει τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Σημείωσε ακόμη ότι τα μέτρα που παρουσίασε πρόσφατα η Ελλάδα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα όπως επίσης και το θέμα των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων που προτείνει η Επιτροπή να ανατεθούν στη EuroStat.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, ο ίδιος εκπρόσωπος αφού ανέφερε κατ΄αρχήν ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να υπεισέλθει σε θέματα εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σημείωσε ότι η αξιολόγηση της Επιτροπής αφορά όλες τις πτυχές του προϋπολογισμού με βασικό μέλημα το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: