Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Εξεταστική για την οικονομία προτείνει και η ΝΔ

Σε δύο εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία κατευθύνεται το κοινοβούλιο, καθώς μετά την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει και δεύτερη πρόταση η οποία θα αφορά ολόκληρη την περίοδο από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής κατατέθηκε τη Δευτέρα για την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων την περίοδο 2004-2009.

Μετά την κίνηση αυτή, η ΝΔ ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου της, την πρόθεσή της να καταθέσει – τις επόμενες ημέρες – πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει την περίοδο από το 1981 και μετά.


“Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, δεν αποκρύπτεται και δεν συσκοτίζεται”
, τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιωτόπουλος και διερωτήθηκε αν ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται την αλήθεια γιατί επί των ημερών Πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, συμμετείχε ο ίδιος στα ανώτατα Κυβερνητικά όργανα, και προσυπέγραφε κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία.


Σε ερώτηση γιατί η ίδια η ΝΔ δεν έκανε εξεταστική μετά την απογραφή του 2004, ο κύριος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως η ΝΔ θεώρησε απαραίτητο τότε να μην ποινικοποιήσει τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ και να μην κυνηγήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, κάτι που φαίνεται – όπως είπε – να επιλέγει ως βασική γραμμή ο σημερινός Πρωθυπουργός...

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Δική της πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία που θα διερευνήσει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από το 1981 μέχρι σήμερα θα καταθέσει η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος.

«Στη ΝΔ λέμε “όχι” στη μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ για συσκότιση και απόκρυψη της αλήθειας, προχωρούμε στην κατάθεση πρότασης από τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για μια αυθεντική, γνήσια, ουσιαστική Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και διατάξεις, η οποία θα ερευνήσει όλο το χρονικό διάστημα από το ’81 μέχρι σήμερα. Ποιος διαχειρίστηκε, τι και πως το διαχειρίστηκε στα θέματα της Ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στα δημοσιονομικά. Δημόσιο χρέος, ελλείμματα κ.ο.κ.» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε ότι εάν δεν συνταχθεί με την πρόταση του κόμματός του ο πρωθυπουργός «θα είναι βαρύτατα εκτεθειμένος» και υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για «μια πελώρια επιχείρηση συγκάλυψης ουσιαστικών ευθυνών που βαρύνουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και αφορούν θέματα διαχείρισης της Ελληνικής οικονομίας»

«Γιατί το ΠΑΣΟΚ φοβάται την έρευνα που αφορά στις δικές του κυβερνήσεις; Τι έχουν να κρύψουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας; Γιατί φοβάται την αλήθεια ο σημερινός Πρωθυπουργός; Μήπως γιατί, επί των ημερών πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη, συμμετείχε ο ίδιος στα ανώτατα κυβερνητικά όργανα και προσυπέγραφε, με την τότε υπουργική του ιδιότητα, κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία που ελήφθησαν επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;» ανέφερε επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος

Χαρακτήρισε ακόμη την πρόταση την οποία κατέθεσαν χθες αργά τη νύχτα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «μία στοχευμένη προσπάθεια επίθεσης κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία Εξεταστική Επιτροπή πολιτικής σκοπιμότητας και κομματικής μισαλλοδοξίας».

Επίσης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κ. Χρ. Σταϊκούρας παρέθεσε ενδεικτικά στοιχεία που αποτελούν τη δικαιολογητική βάση της πρότασης που εκπονεί η Νέα Δημοκρατία και θα καταθέσει τις επόμενες μέρες, για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής από το ’81 μέχρι σήμερα.