Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δραμινός Θανάσης Τσακίρης με την κόρη του αγωνίζονται στην Ολυμπιάδα του Βανκούβερ...

...την Παρασκευή η έναρξη των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 

 

Ανοίγει την Παρασκευή η «αυλαία» των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ στον Καναδά. Στο παρελθόν, ο Καναδάς έχει διοργανώσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ, καθώς και τους Χειμερινούς Αγώνες του 1988 στο Κάλγκαρι. Οι τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων, καθώς και η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών θα λάβoυν χώρα στο «BC Place», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Βανκούβερ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά από το 1984, η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί σε κλειστό στάδιο και όχι σε ανοικτό όπως συνηθίζεται.
Στους Αγώνες του Βανκούβερ θα δώσουν το παρών περισσότερες από 80 χώρες με περίπου 5.500 αθλητές και προπονητές, ενώ στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθεί και η Ελλάδα με τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες (Θανάσης Τσακίρης -σημαιοφόρος-, Βασίλης Δημητριάδης, Λευτέρης Φάφαλης, Στέφανος Αλέξης Τσιμικάλης, Μαρία Ντάνου, Παναγιώτα Τσακίρη και Σοφία Ράλλη).
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο 45χρονος Θανάσης Τσακίρης θα μετάσχει (για πέμπτη φορά στην καριέρα του) στους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς μαζί με την 20χρονη κόρη του, η οποία έκανε το 2006 το ντεμπούτο της στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» των χειμερινών σπορ.
Οι εγκαταστάσεις για τους ...
...Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες εκτείνονται σε μια ζώνη 120 χιλιομέτρων από το Ρίτσμοντ (μέσω Βανκούβερ) έως το ορεινό θέρετρο του Γουίστλερ. Στα αγωνίσματα των Χειμερινών Ολυμπιακών, τα οποία θα λάβουν χώρα στο Βανκούβερ, συμπεριλαμβάνονται το κέρλινγκ, το καλλιτεχνικό πατινάζ, το χόκεϊ επί πάγου και το πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα. Το πατινάζ ταχύτητας θα φιλοξενηθεί στο Ρίτσμοντ, ενώ τα αγωνίσματα της χιονοσανίδας και του ελεύθερου σκι θα διεξαχθούν στο όρος Σάιπρες, που βρίσκεται στο δυτικό Βανκούβερ.
Στο Γουίστλερ θα διεξαχθούν το αλπικό σκι, το σκι δρόμων αντοχής, το δίαθλο, το βόρειο σύνθετο, το άλμα με σκι, το έλκηθρο, το λουτζ και το σκέλετον.
Αναλυτικά τα αγωνίσματα των 21ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα διεξαχθούν στις εξής εγκαταστάσεις:
ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: