Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Οι "χασάπηδες" των Βρυξελλών ακονίζουν μαχαίρια για δέκατο τέταρτο μισθό

Είναι προφανές ότι κάποιοι ορέγονται την κεφαλή του ελληνικού λαού επί πίνακι! 
Η "τρόικα" της επιτήρησης που μας κάθισε στο σβέρκο (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ) αναλαμβάνοντας να παρακολουθεί στενά την εφαρμογή και απόδοση των μέτρων εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας ώστε αυτά να είναι «αξιόπιστα, ρεαλιστικά και αποτελεσματικά», μας δίνει μόνο ένα μήνα προθεσμία για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για την επερχόμενη καταιγίδα! (Δείτε εδώ) 
Επιθυμία τους, ως φαίνεται, είναι να κατεβάσουν όλους τους Έλληνες στο δρόμο. Ίσως το χάος που θα προκληθεί να διευκολύνει σκοτεινά συμφέροντα άνωθεν!
Ενώ επί δεκαετίες οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας καμώνονταν πως δεν έβλεπαν την οδυνηρή αλήθεια για τα άθλια οικονομικά της Ελλάδας, και ανέχονταν τα χρέη μας διευκολύνοντας περαιτέρω δανεισμό, πρόσφατα ξύπνησαν και ετοιμάζονται να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, ρίχνοντας τις ευθύνες της όψιμης αυστηρότητάς τους απέναντί μας στις ΑΓΟΡΕΣ! 
Ξαφνικά οι διεθνείς κερδοσκόποι έγιναν ρυθμιστές της οικονομίας μας, για το "καλό" μας! 
Είμαστε έρμαια των αγορών!
Κάτι δε μου πάει καλά, πατριώτες! Κάτι γίνεται εδώ που είναι άλλου παπά βαγγέλιο... Από κάπου αλλού παίρνουν εντολές κι αλλού το πάνε... Όλες οι χώρες χρωστάνε τα μαδοκέφαλά τους αλλά εμάς θέλουν να συνετίσουν εδώ και τώρα! Τάχα τους βλάψαμε το ευρώ. Μα πέρυσι και πρόπερσι το ευρώ είχε φτάσει στο 1,24 και δε μίλαγε κανείς. (Δείτε εδώ). Άλλωστε όταν το ευρώ ήταν ισχυρό έλεγαν ότι βλάπτει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών προϊόντων και τις εξαγωγές. Χάθηκε ο κόσμος, λοιπόν, που αυτή τη στιγμή το ευρώ ισοδυναμεί με 1,36 δολάρια, αφού εκεί το θέλουν προς το παρόν οι αδίστακτοι παίκτες νομισμάτων;
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι «καμία κυβέρνηση, κανένα κράτος δεν μπορεί να αναμένει κάποια ειδική μεταχείριση». (Δείτε εδώ) Και ποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει γι’ αυτό; Δε φοβούνται, όμως, ότι με τις εισηγήσεις για άρον-άρον περικοπή του 14ου μισθού και αύξηση του ΦΠΑ (δείτε εδώ κι εδώ), χωρίς μάλιστα να μας δώσουν έναν εύλογο χρόνο ώστε να μπουν τα (καθυστερημένα) μέτρα σε εφαρμογή, πιθανόν να προκληθεί τέτοια κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα ώστε να παραλύσει ολόκληρη η Επικράτεια; Εκτός κι αν είναι πεπεισμένοι ότι ο ελληνικός λαός που έχει ανεχθεί επί δεκαετίες το σάπιο πολιτικό σκηνικό έχει παντελώς αποχαυνωθεί και δεν θα αντιδράσει.

Με τέτοια μέτρα, είναι επίσης φανερό ότι οι Ευρωπαίοι "φίλοι" και "προστάτες" μας, που δε μας επιτρέπουν να δανειστούμε από ΗΠΑ και Κίνα ή από όποιον διάολο θέλουμε, μήπως τους χαλάσουμε τη γλυκόπικρη ευρωπαϊκή σούπα, θέλουν όλες τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, υπαλλήλους να απολύονται και να κλαίνε μανούλες. Θέλουν ο μέσος Έλληνας καταναλωτής να μην έχει σάλιο για να ξοδέψει, και οι τράπεζες να βαράνε μύγες, αφού κανείς πια δε θα τολμάει να πάρει καταναλωτικό δάνειο. Κι αυτό θεωρούν ότι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ενώ είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακόμα πιο βαθιά ύφεση.

Ξύπνησαν, λοιπόν, πολύ αργά οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, παρόλο που δεκαετίες τώρα γνώριζαν καλά τα χάλια της Ελληνικής Οικονομίας, όπως και τις στατιστικές αλχημείες και τους πίνακες που μας έφερναν πρώτους στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Πανικόβλητοι για το μέλλον της απατηλής Ευρωζώνης, που τρίζουν τα θεμέλιά της όχι μόνο εξαιτίας της Ελλάδας αλλά επειδή κάποιοι θέλουν να τη διαλύσουν, όρμησαν όψιμα εναντίον μας μετά μανίας, επιδιώκοντας να μας φορτώσουν τις ευθύνες και για τις δικές τους ολιγωρίες, αποτυχίες, βλακείες και βαριές αμαρτίες.

Κι όμως, είχαμε δώσει εγκαίρως σαφή δείγματα γραφής για το τι κουμάσια ήμασταν. Ακόμη και επί της πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου το 1985, υπήρξε το καραμπινάτο σκάνδαλο του Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού (φορτίο 9000 μ.τ.) που με ψευδή πιστοποιητικά είχε βαφτιστεί ελληνικό (δηλαδή κοινοτικό)! Κι αυτό για να μην καταβληθεί αντισταθμιστική εισφορά ύψους 1.350.000 ECU!

Τέτοιοι, δυστυχώς, είναι κάποιοι πολιτικοί μας: απατεώνες με πατέντα. Και γι’ αυτούς τους διαχρονικούς και διακομματικούς πολιτικούς απατεώνες πρέπει να ματώσει τώρα ο ελληνικός λαός. Από μια άποψη καλά να πάθει, διότι ό,τι κι αν έκαναν τους λιβάνιζε και τους δόξαζε όταν ανέβαιναν στα προεκλογικά μπαλκόνια, φωνάζοντας κομματικά συνθήματα, κουνώντας τις σημαιούλες, και γιουχαΐζοντας τους αντιπάλους, όπως κάνουν στα γήπεδα. Απολαύστε τώρα τους πικρούς καρπούς της φαυλοδημοκρατίας τους, σύντροφοι, σφίξτε το ζωνάρι σας μέχρι λιποθυμίας και τσιμουδιά! Μαζί σας, βέβαια, σφίγγω το ζωνάρι μου κι εγώ, αλλά τουλάχιστον δεν πήγα ποτέ σε πολιτική συγκέντρωση για να επευφημήσω τους αχρείους ώστε να ντρέπομαι τώρα.
Και για να "ευθυμήσουμε" λιγάκι, μια που τόφερε η κουβέντα, για τη χοντροαπάτη του καλαμποκιού οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας κατά του Ελληνικού Δημοσίου υπερέβησαν τα 600 εκατομμύρια δραχμές! Ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Νίκος Αθανασόπουλος, ο οποίος το "βρώμικο '89" είχε παραπεμφθεί από τη Βουλή στο Ειδικό Δικαστήριο για ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις κατά συρροή, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, και άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία (νόθευση) εγγράφων, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών. (Βλέπε βιβλίο μου "Τα Οψώνια της Δημοκρατίας" 1988-1994).

Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης, χαρακτηριστικό της φαυλοδημοκρατίας μας, είναι ότι ο κ. Αθανασόπουλος είχε τότε ανακηρυχτεί "μάρτυρας της δημοκρατίας", επειδή δεν πρόδωσε τους συνενόχους του! Όμως, «η "ντροπή" της καταδίκης αυτής "ξεπλύθηκε" στις 17 Ιανουαρίου 1994, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επανέλθει στην εξουσία και η πράσινη πλειοψηφία στη Βουλή ήρε τις συνέπειες για τον κ. Αθανασόπουλο»! (πηγή)

Τότε, λοιπόν, που τα σκάλδαλα εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευημερούσαν στην Ελλάδα, και τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης γίνονταν μίζες, βίλες, κότερα και offshore εταιρίες, οι σημερινοί Ευρωπαίοι "δήμιοι" που ζητούν από τον ελληνικό λαό να ματώσει εδώ και τώρα, μας θεωρούσαν αξιόπιστους! Ούτε το 2000-2001, όταν δεκάδες δισεκατομμύρια από την ΕΕ μέσω του Γ´ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, προοριζόμενα για τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, κατασπαταλήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αφυπνιστεί για την αναξιοπιστία μας, παρόλο που μας είχαν βάλει τσουχτερό πρόστιμο. Την εποχή εκείνη Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ήταν ο Κώστας Λαλιώτης – το "ιερό βρέφος" του ΠΑΣΟΚ και σημερινός Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου! Σιγά που θα έμενε άνεργος! (Δείτε τις περί το Κτηματολόγιο απάτες εδώ).

Προφανώς τότε κάποιοι «αρμόδιοι» εκεί στην ΕΕ είχαν συμφέρον να καμώνονται πως δεν έχουν ιδέα για το έλλειμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας, αν και η δίωξη των επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών είχε κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Καταπολέμησης της Απάτης από τον Οκτώβριο του 2001. (Δείτε εδώ) Και βέβαια μερικοί από δαύτους αναμφίβολα θα είχαν συμμετάσχει στο πιο πρόσφατο πλιάτσικο της Ziemens.

Αλλά κι αν ακόμη πιστέψουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, σαν κουτόφραγκοι που τους θεωρούμε, δεν είχαν καταλάβει ότι η σήψη του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου στη χώρα μας ήταν καθολική, αν δηλαδή κάθε φορά που έσκαγε στα χέρια τους κάποια βόμβα ελληνικού σκανδάλου πολλών μεγατόνων πίστευαν ότι αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, υπήρχε τουλάχιστον ένας μέσα στην καρδιά της ΕΕ που γνώριζε καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας κατρακυλούσε στο γκρεμό. Κι αυτός ο ένας κατέχει από το 2002 έως σήμερα την περίοπτη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που μας ράβει εσπευσμένα μαύρα, στενά μέχρι ασφυξίας, κοστούμια. Είναι ο Έλληνας Λουκάς Παπαδήμος! Ναι, ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (1994-2002) κατά την περίοδο της ανηλεούς λεηλασίας του ελληνικού λαού μέσω του Χρηματιστηρίου. Για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια, δείτε το άρθρο που του αφιέρωσα εδώ.

Ο κύριος αυτός, λοιπόν, που για την τάχατες υψηλή συνεισφορά του στην "άνθηση" της ελληνικής οικονομίας εκλέχτηκε το 2002 Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία πρωτοστατεί σήμερα σε προτάσεις για σκληρά σήμερα εναντίον του ελληνικού λαού, ναι ο μέγας "πατριώτης" Λουκάς Παπαδήμος, γνώριζε καλά τις παθογένειες του σάπιου ελληνικού πολιτικοοικονομικού συστήματος. Και γνώριζε καλά, εκτός κι αν είναι οικονομικά πτωχός τω πνεύματι, ότι αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα κατρακυλούσε προς τη χρεοκοπία.

Ο πατέρας μου ο μακαρίτης, που δεν ήταν οικονομολόγος, το διαισθανόταν από το 1986, κι έβλεπε τη χρεοκοπία να έρχεται. Θυμάμαι ζωντανά τα σοφά λόγια του: «Παιδί μου δε μπορεί να πάει μακριά αυτή η κατάσταση. Οι Έλληνες ξοδεύουν πολύ περισσότερα απ' όσα παράγουν. Μια μέρα θα ξεσπάσει κάτι οδυνηρό για όλους... Εγώ μπορεί να μη ζω για να δω τη χρεοκοπία της χώρας μας, αλλά φοβάμαι ότι εσείς θα τη δείτε...»

Επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε: Γνώριζε από πρώτο χέρι ο Λουκάς Παπαδήμος ότι η Εσπερία είναι άντρο διαφθοράς του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ότι φοροδιαφεύγουν απαξάπαντες εκτός από μισθωτούς και συνταξιούχους που δε μπορούν να το κάνουν, ότι πολλοί Έλληνες συνταξιοδοτούνταν από τα 40 και μητέρες με ανήλικα παιδιά (18 ετών παρά μία ημέρα!) συνταξιοδοτούνταν μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο, κι ότι αυτό, συν την κακοδιαχείριση και τις ρεμούλες των διευθυντικών στελεχών στον κρατικό τομέα και το τζογάρισμα των αποθεματικών, με νομοτελειακή ακρίβεια θα οδηγούσε στην κατάρρευση της οικονομίας και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Γνώριζε ο Λ. Παπαδήμος από τότε που ήταν Διοικητής της ΤτΕ ότι τα μόνα έσοδα της ελληνικής οικονομίας ήταν τα ξεπουλήματα συλλήβδην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, κερδοφόρων και μη, μέσω των απατηλών μετοχοποιήσεων, κι ότι αργά ή γρήγορα δε θα απέμενε τίποτε άλλο για να ξεπουληθεί, ούτε καν μπακίρια.

Κι επειδή γνώριζε από πρώτο χέρι τα χάλια μας και δεν προειδοποίησε τους Ευρωπαίους Εταίρους μας να μας θέσουν υπό αυστηρή επιτήρηση έστω από το 2002 που ο ίδιος ανέλαβε την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, ώστε να γλιτώσουμε τα χειρότερα, γι’ αυτό τον θεωρώ υπεύθυνο και αναπολόγητο. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος γνώριζε ότι βαίνουμε προς χρεοκοπία και ήταν εις θέση να έχει αποτρέψει το μοιραίο από το 1994, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, όπως τον έκρουσε, κατόπιν εορτής-ληστείας, το Σεπτέμβριο του 1999 για τη φούσκα του χρηματιστηρίου. Όμως δυστυχώς, ο χοντροπληρωμένος από το υστέρημά μας Διοικητής της ΤτΕ, ήταν ασυγκίνητος παρατηρητής της κατρακύλας μας, και αργότερα ένας επίσης αφιλόπατρις Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
Το άκρον άπατον της ιλαροτραγωδίας είναι ότι «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε έχει προτείνει τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουκά Παπαδήμο ως ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για την Ελλάδα» μετά τη λήξη της θητείας του ως αντιπροέδρου της ΕΚΤ στο τέλος Μαΐου! (πηγή) Προς τα πού να πρωτοφτύσω δε γνωρίζω, κι ούτε μου περισσεύει τόσο σάλιο για να μη μείνει κανείς παραπονούμενος. Ας έρθει ο κ. Παπαδήμος, ας κοπιάσει για να πληρώσει κι αυτός λιγάκι για τις δικές του ευθύνες, έστω κι αν όλες εστιάζονται στην κατηγορία της φιλοτομαριστικής μουγκαμάρας, δηλαδή της εγκληματικής παράλειψης να ενημερώσει και να προειδοποιήσει ηχηρά και χωρίς περιστροφές τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ για την επερχόμενη θύελλα που απειλεί να μας σαρώσει. Αυτά που μας υποχρεώνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι εταίροι να κάνουμε εδώ και τώρα, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι και δικές του προτάσεις, θα έπρεπε να είχε κινήσει γη και ουρανό για να έχουν εφαρμοστεί πολύ ενωρίτερα σε μια ήπια προσαρμογή. Εν ανάγκη να είχε παραιτηθεί από Διοικητής της ΤτΕ, αν δεν γινόταν αποδεκτές οι προτάσεις του, αντί να απολαμβάνει προνόμια ανεύθυνου βασιλέως σε μια χώρα που χρεοκοπούσε.
Εκείνο όμως που μου κάνει εντύπωση μέχρις εξεμέσεως είναι ότι οι επιτηρητές μας δε διανοούνται να προτείνουν σκληρότερα μέτρα για τους έχοντες και κατέχοντες. Μόνο προς το λαό αλληθωρίζουν με βλοσυρότητα. Του λαού το αίμα ορέγονται. Τους τα πολλά έχοντες και κατέχοντες δε θέλουν να στεναχωρήσουν, αφού κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Έτσι, λοιπόν, δεν ακούσαμε καμία εισήγηση για αύξηση του υψηλού συντελεστή φορολόγησης έστω στο 50%, αφού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φτάνει και το 58%. Δεν άκουσα να λένε στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να μειώσει στο ήμισυ τις δαπάνες της Βουλής, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, να κοπούν όλες οι χρηματοδοτήσεις των ιδρυμάτων πρώην πρωθυπουργών οι οποίοι μας βούλιαξαν, να φορολογηθεί χωρίς καθυστέρηση, διαβουλεύσεις και επιείκεια η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία, να μπει εδώ και τώρα, χθες, τσουχτερό πρόστιμο στα αυθαίρετα και ημιυπαίθριους, να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία που παραμένει ανεκμετάλλευτη επί πολλές δεκαετίες, να επιστρέψουν τα κλεμμένα εκείνοι που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και να κατασχεθούν οι περιουσίες τους, κλπ., κλπ.

Μόνο το λαό έχουν βάλει στο μάτι και δε βλέπουν την ώρα και τη στιγμή να του μπήξουν το μαχαίρι στο στομάχι ώστε να πάψει να χρειάζεται τροφή για επιβίωση. Αυτά κάνουν οι ψευτοδημοκρατικοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής αλητείας. Δεν υπάρχει, λένε, 13ος και 14ος μισθός στην ΕΕ! Ωραία λοιπόν, αφού θέλουν να γίνει κι εδώ ό,τι γίνεται στην Ευρώπη, ας επιτρέψουν την αύξηση των μισθών των Ελλήνων στα ευρωπαϊκά επίπεδα, και μετά ας μας κόψουν τα “δώρα”.
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που θα δεήσει, αν δεήσει, να ψηφιστεί το διαβόητο φορολογικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα έχει χάσει 5 πολύτιμους μήνες κ**οβαρώντας, και διαβουλευόμενη, για να έρθει στις 15 Μαρτίου η τραγική στιγμή που τα κοράκια της ΕΕ θα θέσουν επί τάπητος εκείνο που είχαν προ πολλού αποφασίσει: να μας κόψουν το οξυγόνο, δηλαδή τον 14ο μισθό! Τίποτε άλλο δε γνωρίζουν να κάνουν οι φωστήρες της διεθνούς οικονομίας, παρά μόνο να κόβουν και να ράβουν στενά κοστούμια για τον ανυπεράσπιστο λαό, τη λεία τους. Περί ανάπτυξης δεν έχουν φαίνεται ιδέες για φτωχές χώρες όπως η Ελλάδα. Τις κρατάνε μόνο για τους εαυτούς των. Εκτός αν θεωρούν ανάπτυξη το να μας πουλάνε όπλα και φρεγάτες.
Ας όψεται και η λιανοΜπιρμπίλω μας που σα να μη συμβαίνει τίποτα το τραγικό σε αυτή τη χώρα, κλωσσάει ακόμη πάνω στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους, λες κι έχουμε καιρό για χάσιμο. Αν είχαν εισπράξει επειγόντως έστω αυτά τα τέλη ταχτοποίησης του Σουφλιά, θα είχαν βάλει στο δημόσιο κορβανά κανά δυο δισ. ευρώ τώρα, και δε θα μας απειλούσαν τον 14ο μισθό. Δυστυχώς δεν τους αφήνει ο εγωισμός και η κομματική εμπάθεια να υιοθετήσουν μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, αν και σιγά σιγά, με καθυστέρηση 4 μηνών, μας ξαναπαρουσιάζουν κάποια ως δικά τους, όπως αυτό με τα τεκμήρια διαβίωσης που προηγουμένως ξόρκιζαν...
Αλλά ξέχασα, για όλα αυτά φταίει ο Καραμανλής. Όπως μας είπε προχτές ο Πρωθυπουργός, αυτουνού τις αμαρτίες πληρώνουμε. Το θέμα το ανέλυσα εδώ. Κατά τ’ άλλα, οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο λαός (67%) είναι πολύ ικανοποιημένος από τα μέτρα της Κυβέρνησης! Το ευχαριστιέται που πληρώνει 1,50 ευρώ το λίτρο την βενζίνη, που θα βγει στη σύνταξη στα 67, που του έκοψαν το αφορολόγητο με το απατηλό κόλπο των αποδείξεων που είναι αδύνατο να συγκεντρώσει όσο κι αν καίγεται, που θα κλείσει αύριο μεθαύριο το μαγαζί του διότι δε σκάει μύτη πελάτης, κλπ. Και πού είστε, πατριώτες, εάν - ό μη γένοιτο -πετσοκόψουν το 14ο μισθό και αυξήσουν το ΦΠΑ, πάλι οι ψευτοδημοσκοπήσεις θα δείχνουν την "πλειοψηφία" των Ελλήνων ευχαριστημένη με τα μέτρα! Είμαστε πατριώτες, και πώς να το κρύψουμε άλλωστε;

Τέλος, υπερήφανε και χιλιοπορδομένε λαέ (δεν είναι ορθογραφικό λάθος) πρέπει να χειροκροτήσεις τη φιλάνθρωπη Κυβέρνηση που εν μέσω χρεοκοπίας συνεχίζει να χορηγεί εκατομμύρια κουπόνια για κοινωνικό τουρισμό, την ίδια στιγμή που απειλείται το επίδομα αδείας μισθωτών και συνταξιούχων! Τραγελαφικό! Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που δεν έχουν πληρώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ για φόρο, συν γυναιξί και τέκνοις, τρώνε και πίνουν στα νησιά κάθε καλοκαίρι εις υγείαν ημών των φιλόξενων κορόιδων! Είναι όλοι αυτοί που όσα κερδίζουν τα στέλνουν αφορολόγητα στις χώρες τους… Γνωρίζω μερικούς από γειτονική χώρα που χρόνο παρά χρόνο κάνουν τζάμπα διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό, και στις παραλίες μας βρίζουν για ρατσιστές!

Πότε έρχεται βρε παιδιά ο "σωτήρας" Λουκάς Παπαδήμος για να βγούμε να τον υποδεχτούμε μετά βαΐων και κλάδων και να του στρώσουμε κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο;
  Μαρία Σεφέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: