Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Βανκούβερ 2010: Ο Ελληνο-Αμερικανός που κατέκτησε το χρυσό!

Ο Ελληνοαμερικανός άρχισε την παγοδρομία όταν ήταν μόλις οκτώ ετών.
Η γιαγιά του τον ήθελε μέλος της θεατρικής ομάδας ‘’Ice Capades’’, που πραγματοποιούσε περιοδεία προσφέροντας ένα σόου επί πάγου και γι’αυτό του αγόρασε παγοπέδιλα ως Χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ο νεαρός Ελληνο-Αμερικανός Έβαν Λάϊσατσεκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην παγοδρομία (Figure Skating).

Σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της ζωής του, ο Λάϊσατσεκ δεν ακολούθησε μια δύσκολη ρουτίνα, αλλά προτίμησε να εντυπωσιάσει με μια πάρα πολύ καλά οργανωμένη χορογραφία. Με το επίτευγμά του αυτό, κατάφερε να είναι ο πρώτος Αμερικανός που ...κατακτά το χρυσό μετάλλιο μετά τον προκάτοχό του Μπράϊαν Μποϊτάνο, χρυσός Ολυμπιονίκης το 1998, αφήνοντας άφωνους τους θεατές, τον συναθλητή του Ευγκένι Πουσένκο, καθώς και τον ίδιο του τον εαυτό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

"Ήταν σίγουρα η καλύτερή μου στιγμή και γι’ αυτό ήρθα και εδώ άλλωστε" δηλώνει ο Λάϊσατσεκ. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης αποτελούσε μέλος της Αμερικάνικης ομάδας των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 2006, όπου κατατάχθηκε 4ος στην κατηγορία των ανδρών. Στις 26 Μαρτίου 2009 κατάφερε να πάρει την πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγοδρομίας από τον προκάτοχό του Τόντ Έλντριτζ, πρωταθλητή του 1996.

Ο Λάϊσατσεκ ανακηρύχθηκε από την Ολυμπιακή επιτροπή ως ο καλύτερος άντρας αθλητής του μήνα τον Νοέμβριο του 2006 και τον Μάρτιο του 2009. Από τις αρχές του 2010, ο Λάϊσατσεκ κατατάχθηκε ως ο 2ος καλύτερος του κόσμου.

Ο Λάϊσατσεκ μικρός έπαιζε και σε ομάδα του χόκεϊ και λίγο καιρό μετά άρχισε να διαγωνίζεται στην παγοδρομία. Γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλλινόϊ και μεγάλωσε στην πόλη του Νάπερβιλ. Έχει δύο αδερφές, τη Λάουρα η οποία είναι μεγαλύτερη του και την Χριστίνα.

Αποφοίτησε από το λύκειο Νούκουα Βάλλεϊ, όπου κατά την διάρκεια της φοίτησής του εκεί κατάφερε να είναι μέρος της επίτιμης λίστας μαθητών του σχολείου, καταφέρνοντας την απονομή πολλών ακαδημαϊκών επαίνων, περιλαμβανομένου και τον έπαινο της Προεδρικής Ακαδημαϊκής Αριστείας το 1999. Είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και δηλώνει πως το πιο πολύτιμο βραβείο είναι ο Ορθόδοξος Σταυρός του.

Ο Λάϊσατσεκ μετακόμισε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 2003 αμέσως μετά την αποφοίτηση του και εκπαιδεύεται στο Αθλητικό Κέντρο της Toyota στο Ελ Σεγκούντο της Καλιφόρνια. Σπουδάζει σε σχολή υποκριτικής στο Μπέβερλυ Χιλς, ενώ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο σε ταινία μικρού μήκους, όπου υποδύεται έναν Ρώσο ολυμπιονίκη.

Πηγή: Greek USA Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: