Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο 10-λογος του ωραίου αγώνα μας για την Αλλαγή!

Οι θέσεις μας ως ΟΝΝΕΔ-ΑΛΛΑΓΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ διατρανώνουν τις πάγιες αρχές της ΟΝΝΕΔ, αποτελούν τη λογική και μαχητική προέκταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στο κοινωνικό σύνολο και επιδιώκουν την ολοκλήρωση των οραμάτων του κοινωνικού φιλελευθερισμού που εκφράζει η Μεγάλη Παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Στοχεύουμε στην αναγέννηση, και ζητάμε να συμπαραταχθείς και εσύ μαζί μας σε αυτή τη ΝΕΑ προσπάθεια ΑΛΛΑΓΗΣ, για ΟΝΝΕΔ-Θεσσαλονίκη:

1.Που θα είναι ανοιχτή στον καθένα και την καθεμιά που αποδέχονται τις βασικές Αρχές της παράταξης του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
2.Που θα λειτουργεί με αυστηρά ισόνομη αντιμετώπιση του ...καθένα και της καθεμιάς μας, καταργώντας παρέες, μηχανισμούς και φέουδα.
3.Που θα αναδεικνύει με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες σε θέσεις ηγεσίας το κάθε άτομο που θα πείσει με επιχειρήματα, αγωνιστικότητα, ήθος.
4.Που θα ΠΑΨΕΙ να περιχαρακώνει σε θώκους εξουσίας αποκλειστικά εκείνους που εξαργυρώνουν τους αγώνες ΟΛΩΝ μας για προσωπικό τους όφελος.
5.Που θα λειτουργεί μέσα στο κοινωνικό σύνολο ως «μπροστάρης» για την κοινωνική πρόοδο, την οικονομική εξέλιξη, την ευημερία.
6.Που θα ενθαρρύνει την ατομική επιτυχία διατηρώντας αλώβητες τις έννοιες της ευπρέπειας και του ήθους.
7.Που θα είναι Αντίπαλος στην παθογένεια του εγωκεντρισμού και την μικροπρέπεια της φιλαυτίας.
8.Που θα ενισχύει και θα προστατεύει τη θετική και παραγωγική έννοια του «εμείς».
9.Που θα γίνει και πάλι Δυναμικά εξωστρεφής, εχθρική προς την καταστροφική εσωστρέφεια που στο παρελθόν βόλεψε άτομα και ομάδες αλλά μείωσε το κύρος και τη δυναμική της.
10.Που θα απαγορεύει ρητά κάθε δραστηριότητα που δεν υπόκειται σε έλεγχο, καλύπτεται από τακτικές μηχανισμών και αδιαφάνειας και στο παρελθόν έγινε αφορμή για υποτίμηση και ανυποληψία της ΟΝΝΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: