Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Tα ... κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία.

Χρεοκοπήσαμε με τις 405 μονάδες του spread


Βούιξε η παγκόσμια κοινότητα, πόσο μάλλον η Ευρωπαϊκή, με τα ... κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία. 
Στο Νταβός, όπου πραγματοποιείται το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, ο Παπανδρέου ανέφερε ότι διεθνείς κερδοσκόποι πολεμούν την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας γι΄ αυτό και τις τελευταίες ημέρες ανεβαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. 
Κι αυτά τα είπε σε ανοιχτό πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουί Θαπατέρο
Ο σκοπός του ήταν προφανής καθώς ήθελε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι το spread του δεκαετούς ομολόγου έσπασε χθες το απόγευμα και το φράγμα των 400 μονάδων και ...
εκτινάχτηκε στις 405 !!μονάδες. 
Είναι από τα ακριβότερα επιτόκια παρέμβασης σε όλο τον πλανήτη και με τέτοιο spread δανείζονται μόνο καταχρεωμένες τριτοκοσμικές χώρες. 
Αυτή η πρωτοφανής εξέλιξη με το spread που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, προκλήθηκε μετά τη διάψευση από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου ότι Γαλλία και Γερμανία προθυμοποιήθηκαν να μας βοηθήσουν για να ξεπεράσουμε το φρικτό δημοσιονομικό πρόβλημα. 
Στην ουσία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών απέρριψαν την άτυπη Γαλλογερμανική πρόταση επειδή έχουν στο μυαλό τους να δανειστούν τις επόμενες ημέρες από Αμερική και Κίνα γι΄ αυτό και μας τιμώρησαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. 
Όσο για τους κερδοσκόπους που... βλέπει ο πρωθυπουργός ότι επιτίθενται στην Ε.Ε. μέσω της Ελλάδας, καλό είναι να θυμίσουμε ποιος τους άνοιξε την πόρτα πρόσφατα. 
Τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου δημοσιεύεται στο πολιτιστικό ένθετο της Καθημερινής , συνέντευξη του κορυφαίου κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος στον Αλέξη Παπαχελά όπου μιλά για την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης. 
Κάπου εκεί ο Σόρος πετάει και την είδηση ότι με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Ελλάδα πέρασε και από το Μαξίμου όπου είδε τον Παπανδρέου
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σαμαράς το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ., το spread στα τέλη Οκτωβρίου ήταν 130 μονάδες βάσης και σήμερα 400.  
Τετραπλάσιο επιτόκιο δηλαδή που εκτοξεύτηκε στα ύψη στο διάστημα που ακολούθησε μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος
Ε, δεν μπορεί να είναι και όλα τυχαία και να μην τα ...συνδέει κανείς από τη Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς, έχουμε χρεοκοπήσει αφού το Δημόσιο δανείζεται με συνολικό επιτόκιο 7 ποσοστιαίων μονάδων (7%) και βάλε, με μεγαλύτερο δηλαδή επιτόκιο από αυτό των προσωπικών και καταναλωτικών δανείων.
Parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: