Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Απίστευτη μεθόδευση με τον ΦΠΑ

Εκρηκτικές αντιδράσεις στην κοινωνία προκαλούν οι διαρροές του οικονομικού επιτελείου περί επιβολής ΦΠΑ 13% -15% στο σύνολο των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών. 
 
Μπορεί ο «μεγάλος» ΦΠΑ να μειωθεί κατά τέσσερις με έξι ποσοστιαίες μονάδες, ο «μικρός» όμως που σήμερα είναι 9% θα εκτοξευθεί με αποτέλεσμα να επέλθουν καθολικές αυξήσεις που θα επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. 
Με 9% φορολογούνται τα τιμολόγια της ΔΕΗ , της ΕΥΔΑΠ, το σύνολο των φαρμάκων και των καταναλωτικών αγαθών των σούπερ - μάρκετ. Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη πάνε να περάσουν στα μουλωχτά τέτοια αύξηση, που ουδέποτε στο παρελθόν έχει γίνει, ούτε καν... στις περιόδους υποτίμησης της δραχμής. 
Με δεδομένες τις κοστολογικές αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά και την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αν τελικά περάσει μια τέτοια αναπροσαρμογή στην αγορά, θα έχουμε εκτίναξη των τιμών κατά 15% με 20% σε πολύ βασικά προϊόντα, όπως στον καφέ, το ρύζι, το γάλα, το ψωμί, τα νωπά, τα κρέατα, τα λαχανικά και τα φρούτα ενώ θα πληρώνουμε κατά 6% ακριβότερα τουλάχιστον το ρεύμα και το νερό
Η Ν.Δ. οφείλει να παρεμβαίνει αμέσως όταν ανακύπτουν τέτοια μείζονος σημασίας θέματα και να αναδεικνύει απλά και λαϊκά, τις εξοντωτικές κοινωνικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: