Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δεν χρειάζεται Βορίδης στη Ν.Δ.

[1.jpg]Ακούγεται τελευταία ότι είναι πιθανό ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδης να προσχωρήσει στη Ν.Δ.
Υπάρχουν μάλιστα και πολλά θετικά σχόλια από Νεοδημοκράτες που θεωρούν ότι η προσχώρηση Βορίδη θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τη Ν.Δ. γιατί θα ενισχύσει το δεξιό προφίλ του κόμματος αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το ΛΑΟΣ.
Η πορεία όμως του Βορίδη είναι τέτοια που μπορεί να αλλάξει τον ίδιο τον χαρακτήρα της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να χάσει τους παραδοσιακούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους με αντάλλαγμα λίγους ακροδεξιούς.
Ποια είναι η πορεία του κ. Βορίδη;
Ο Βορίδης εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ το 1984.
Στις 15 Μαρτίου 1985, ο Μ. Βορίδης διαγράφεται από τον σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της...
ακροδεξιάς του δράσης. Σε αυτό συμφώνησαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις συμπεριλαμβανομένης και της ΔΑΠ με πρόεδρο τότε τον Κωστή Χατζηδάκη. Μερικούς μήνες μετά, ο Βορίδης επικεφαλής ομάδας «ΕΠΕΝιτών» πολιόρκησε τη Νομική με τσεκούρια και σιδηρολοστούς.
Οι σκηνές καταγράφηκαν σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το jungle report.
http://img509.imageshack.us/img509/6191/voridis2.jpgΤο 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το «Ελληνικό Μέτωπο», ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές». Στο κόμμα μετέχουν η ΕΝΕΚ και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ.
Στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο διάσημος γάλλος ακροδεξιός Λεπέν αναγνώρισε το «Ελληνικό Μέτωπο» και το 2005 παρευρίσκεται στο γάμο του Βορίδη.
Τον ίδιο χρόνο το «Ελληνικό Μέτωπο» και ο Βορίδης προσχωρούν στο ΛΑΟΣ.
Ο Μ. Βορίδης ξεκίνησε από την Παπαδοπουλική ΕΠΕΝ, έκανε δικό του ακροδεξιό κόμμα, συνεργάστηκε με τους κορυφαίους ακροδεξιούς της Ευρώπης και τελικά εκλέχτηκε βουλευτής με το ΛΑΟΣ.
Παρά τις διαψεύσεις μάλλον δεν θα του έπεφτε άσχημα η προσχώρηση στη Ν.Δ.



Το κόμμα της ΝΔ όμως σίγουρα δεν χρειάζεται τέτοια άτομα.
Α.Π.
Real-Politics

Δεν υπάρχουν σχόλια: