Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μη μου τους κύκλους τάραττε


Νέα υποβάθμιση από Moody’s
Τι λένε αυτοί οι ανθέλληνες; 
Με ποίο δικαίωμα ομιλούν έναντι των ανθρώπων που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στον υπόλοιπο κόσμο; 
Άντε, μη μας τη βαρέσει και κάνουμε καμιά δήλωση αποχώρησης από την Ε.Ε. και ύστερα ψάχνετε να βρείτε τα συντρίμμια σας. 
Η υπομονή έχει και τα όριά της. 
Όχι μόνο την έχετε εξαντλήσει, αλλά κοντεύετε να μας βγάλετε και από τα ρούχα μας. 

Είναι θέμα χρόνου να καταλάβουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι λοιποί Ευρωπαίοι ότι τους κάνουμε χάρη που είμαστε ακόμη στην Ε.Ε. Ότι αν σηκωθούμε και φύγουμε θα έχουν μεγαλύτερο κόστος από το να το πάρουν απόφαση και να πληρώνουν έναν μισθό σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Στο κάτω – κάτω της γραφής το δικαιούμαστε. Που θα ήταν τώρα όλοι αυτοί αν δεν είχαμε ...χύσει το αίμα μας για να σταματήσουμε του Πέρσες; Αν δεν υπήρχαν οι φιλόσοφοί μας, οι ποιητές μας; Θα ήταν ακόμη στην  εποχή των σπηλαίων. Δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα για όλα αυτά; Εδώ ένα χαζό τραγούδι βγάζει κάποιος και πληρώνεται «δικαιώματα» για μία ζωή. Κι εμείς που υπήρξαμε οι εφευρέτες της Δημοκρατίας δεν δικαιούμαστε μία σχετική ανοχή;


Να μη θυμηθούμε και τις αποζημιώσεις των Γερμανών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Να μη θυμηθούμε τον χρυσό που μας πήραν οι Άγγλοι. Πρέπει να το καταλάβετε, κύριοι Ευρωπαίοι. Μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε. Κι εν πάση περιπτώσει, αν επιμείνετε στις παράλογες απαιτήσεις σας, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και να γίνουμε σαν κι εσάς, εμείς θα φύγουμε. Και τότε θα δούμε ποιος θα κλάψει και ποιος όχι.


Αυτοί είμαστε και σε όποιον αρέσουμε. Αμάν πια, μας ζαλίσατε. Σας βαρεθήκαμε. Σας σιχαθήκαμε εσάς και τα λεφτά σας. Πάρτε τα λεφτά σας και στο καλό. Εμείς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς εσάς. Εσείς μπορείτε να ζήσετε χωρίς εμάς; Διότι, αγαπητοί μας συνέταιροι, εμείς είμαστε το τέλειο άλλοθί σας. Ασχολούνται όλοι μαζί μας και έτσι δεν ασχολούνται μαζί σας. Κι αυτή είναι μία πικρή αλήθεια. Όπως πικρή είναι και η αλήθεια ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Πόσο μάλλον ολόκληροι λαοί. Κι ακόμη περισσότεροι όσοι έχουν την τάση της αυτοκαταστροφής έμφυτη στο DNA τους...
Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: