Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Αυτός είναι ο καλός Έλληνας Δημήτρης Παπαγεωργίου : « Η μικρότερη κοινωνική οντότητα , δεν είναι το άτομο , αλλά το Έθνος ! »


Γιατί προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Οι λόγοι της προφυλάκισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου είναι πρωτίστως πολιτικοί. Προτού όμως αναφερθούμε διεξοδικά σε αυτούς θα θέλαμε να παραθέσουμε τα νομικιστικά επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα έγκλειστος ο αρχισυντάκτης μας.
Την περασμένη Κυριακή, με απόφαση της εισαγγελέως υπηρεσίας και οι 45 συλληφθέντες για τα γεγονότα στους Αμπελοκήπους...
παραπέμφθηκαν στον ανακριτή με τις κατηγορίες:

1. Επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού (πλημμέλημα)
2. Διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα)
3. Οπλοκατοχή (πλημμέλημα), που αφορούσε τις σημαίες που κρατούσαν κατά τα γεγονότα οι συλληφθέντες.

Και τα τρία παραπάνω πλημμελήματα μετατρέπονταν σε κακούργημα με βάση τον περίφημο «κουκουλονόμο». Επίσης, σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων καταλογίστηκαν και άλλα αδικήματα ανά περίπτωση, αναλόγως με τις μαρτυρικές καταθέσεις.
Εις ό,τι αφορά τον Δημήτρη Παπαγεωργίου συνέβαινε το εξής: Αυτός αναγνωρίσθηκε από την πλειοψηφία των μαρτύρων κατηγορίας, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, εφόσον είναι δημόσιο πρόσωπο και προσφάτως το γνωστό Indymedia τον είχε στοχοποιήσει δημοσιεύοντας φωτογραφίες του και εμπλέκοντάς τον χωρίς στοιχεία σε περιστατικό που συνέβη προ δύο εβδομάδων στους Αμπελοκήπους.
Από τις ανωτέρω αναγνωρίσεις - καταθέσεις, υπάρχουν δύο που αξίζουν ιδιαιτέρας προσοχής: Η πρώτη είναι αυτή του υποδιοικητή του Α.Τ. Αμπελοκήπων, ο οποίος αναγνωρίζει τον Παπαγεωργίου να φορά κράνος. Φυσικά, στην κατάθεσή του δεν εξηγεί ούτε γιατί κανένα κράνος δεν υπάρχει στα ευρήματα της αστυνομίας, ούτε το πώς τον αναγνώρισε, αφού φορούσε κράνος, ούτε γιατί, ενώ φορούσε κράνος, βρέθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να του γίνουν επτά ράμματα.Η δεύτερη κατάθεση είναι της κας Βασιλείου, η οποία στην κατάθεσή της αναφέρει ότι μέσα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο Δημήτρης Παπαγεωργίου την εξύβρισε και την απείλησε. Το πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, είναι φρουρούμενος και χρίζει ιατρικής περιθάλψεως, έχοντας μάλιστα λιποθυμικές τάσεις μπορεί να εξυβρίζει και να απειλεί, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του κάθε λογικού ανθρώπου.

Την Τετάρτη όμως, όταν ο Δημήτρης Παπαγεωργίου απολογήθηκε στην Δ' Ειδική Ανακρίτρια, χρησιμοποιήθηκε μία προ δεκαετίας καταδίκη του σε φυλάκιση έξι μηνών για έργω εξύβριση, ώστε να ενεργοποιηθεί συγκεκριμένη παράγραφος του κουκουλονόμου, η οποία μιλά για προφυλάκιση όταν στο ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου υπάρχουν καταδίκες για ομοειδή αδικήματα.
Αυτοί ήταν οι νομικοί λόγοι της προφυλακίσεώς του. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού:Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ένας νέος άνθρωπος με πολυετή πολιτική δράση στον πατριωτικό χώρο. Τα τελευταία δε χρόνια δραστηριοποιείται δημοσιογραφικά, καθώς είναι συντάκτης στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», αρχισυντάκτης στον «Ελεύθερο Κόσμο», εκδότης του περιοδικού PATRIA και συμπαραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Αδελφοί Λούμπεν». Παράλληλα, συμμετέχει είτε ως διοργανωτής είτε ως ομιλητής σε μία σειρά από ημερίδες που αφορούν ζητήματα πολιτικού, ιδεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου.
Το PATRIA, προσωπική έμπνευση του ιδίου αποτελεί την ύψιστη δικαίωση των απόψεων και τον οραμάτων του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατάφερε στα τρία χρόνια της εκδόσεώς του να συσπειρώσει στις σελίδες του όχι μόνον τον στενό πατριωτικό χώρο, τους διανοούμενους, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς του αλλά και πρόσωπα μεγάλης αποδοχής από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου έχει πρόσωπο και συγκεκριμένη πολιτική δράση. Δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του. Αντιθέτως, προσπάθησε να τις κοινοποιήσει σε ευρύτερα κομμάτια της ελληνικής νεολαίας. Γι' αυτό έπρεπε να τιμωρηθεί!
Την ώρα που η αντίδραση στον μεταναστευτικό νόμο του ΠΑΣΟΚ γιγαντώνεται με εκδηλώσεις και συλλογή υπογραφών, τι καλύτερο για τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξεως να στοχοποιηθεί και να τιμωρηθεί ως εγκληματίας ένας νέος άνθρωπος με πλούσια δράση στον αγώνα κατά του αφελληνισμού της χώρας μας, έτσι ώστε το παράδειγμά του να λειτουργήσει όχι ως σημείο αναφοράς αλλά ως παραδειγματισμός γι' αυτούς που θέλουν να αντισταθούν.

Όπως όμως είδαμε και από τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την προφυλάκισή του, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου ούτε το θάρρος του ούτε την διάθεσή του ούτε το χαμόγελό του έχει χάσει. Κι αυτό είναι το πρόσταγμα που δίνει σε όλους εμάς: Αγώνας για την πατρίδα μας. Όπως άλλωστε έχει πει, «για εμάς η μικρότερη κοινωνική οντότητα δεν είναι το άτομο αλλά το έθνος».
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Πηγή: http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: