Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η ….σικέ σκυταλοδρομία

Τελικά, το πόσο απροετοίμαστοι ήταν, για να αναλάβουν το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις ανόητες, σπασμωδικές κινήσεις που κάνουν, εμπαίζοντας τον λαό πότε με τα υπερδιογκωμένα τέλη κυκλοφορίας, πότε με τις αποδείξεις, με τον Φ.Μ.Α.Π. και όλα αυτά τα… ¨ νόστιμα¨ , αλλά φαίνεται και από τα πρόσωπα που επιλέγουν, για να επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό….
Προσκείμενοι όλοι και οσφυοκάμπτες, της κομματικής ατμομηχανής.
Που δείχνει η άμοιρη, από την « ηρωική » περίοδο του ’81, να μην μπόρεσε ακόμα να εκσυγχρονίσει το ¨καύσιμό ¨ της.
 
Παρόλα τα συνεχή ταξιδάκια του προέδρου στο εξωτερικό. 
Καλά, αυτός ο Χριστιανός, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται έξω;
Εδώ τις άλλες, η υπουργός, πήρε το υπηρεσιακό της αυτοκίνητο, για να πάει στα μαγαζιά και η κατακραυγή των πολιτισμένων ( τουλάχιστον) ευρωπαίων, την ανάγκασε σε παραίτηση. Ενώ και ο σύζυγος μιάς άλλης ( υπουργού ) πήρε από το Video-Club της γειτονιάς του μια ταινία χρεώνοντάς την στο υπουργείο και η κατακραυγή και πάλι, ανάγκασε κι αυτή σε παραίτηση….
Εσείς από κατακραυγές παιδιά, δεν παίρνετε χαμπάρι; Δηλαδή Ευρωπαίοι θα είμαστε όπου σας συμφέρει;
Αυτός ο Αλμούνια, μόνο για τον παρά, σας ....κολλάει; Για κομματάκι ήθος κουβέντα δεν λέει;
Άλλο κόσμο δεν έχετε να βάλετε στην κρατική μηχανή, που επιλέγετε να αξιοποιείτε
τα μεγαλοστελέχη, διαφόρων εργολαβικών ομίλων; Και τους λογίς προστατευόμενους του μεγαλοκεφαλαίου;
Θέλετε λίγα παραδείγματα;
Πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής, τοποθετήσατε τον κ. Ιωάννη Μάνο. Επειδή αυτή ήταν η επιθυμία του Χρήστου Λαμπράκη. Και επειδή τρέμετε το συγκρότημα. Δεν βρήκατε άλλη επιλογή….
Στα ¨ ΕΛληνικά ΠΕτρέλαια ¨ τοποθετήσατε τον γνωστό από τα παλιά και μεγαλοστέλεχος γνωστής εταιρείας Τ. Γιαννίτση. Με 170.000 ευρώ. Στον ΟΠΑΠ διορίσατε έναν εργαζόμενο στο ΠΑΣΟΚ και φίλο του υπουργού Γερουλάνου, τον κ. Παναγιώτη Βρυώνη. Στον ΕΟΤ τα ίδια. Κομματικά στελέχη και φιλαράκια του Γερουλάνου. Όπως η κ. Αγλαΐα Μπαλαμπάτση και άλλοι.
Στον τουρισμό, Γ.Γ. διορίσατε πάλι φίλο του ίδιου υπουργού. Και της υφυπουργού του. Τον κ. Γ. Πουσαίο , ο οποίος για να δικαιολογήσει την μέτρια παιδεία του, δήλωσε: « Μπορεί να μην έχω κανένα πτυχίο. Έχω όμως, το πτυχίο της ζωής…».
Να δείτε όλοι σας, το πτυχίο που θα σας δώσει ο λαός. Πεντάστερο θα είναι.
Και η διαπλοκή συνεχίζεται. Δια χειρός Ρέππα.
Που δεν κρύβει τους δεσμούς του, με συγκεκριμένο εργολαβικό όμιλο και διορίζει μεγαλοστελέχη του σε κρατικές θέσεις κλειδιά. Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων.
Όπως την κα. Μαρία Καλτσά. Ως γενική γραμματέα Πολεοδομίας - Χωροταξίας.
Και τον Σέργιο Λαμπρόπουλο, ως γενικό γραμματέα Συνχρηματοδοτούμενων Έργων, στο υπουργείο. Η μεν πρώτη κυρία ήταν μέλος του Δ.Σ. του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ των κκ. Καμπά και Περιστέρη, που αναλαμβάνουν δημόσια έργα. Με τα υπερτιμολογημένα επτά φορές πάνω κόστη, όπως η ίδια κυβέρνηση κατήγγειλε, πριν λίγο, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ο δε κ. Λαμπρόπουλος, ήταν στην ίδια εταιρεία τεχνικός σύμβουλος και διευθυντής της ¨ ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ¨ , αυτή που φόρτωσε τους Εθνικούς δρόμους με δυσβάσταχτα ποσά διοδίων.
Ο κατάλογος είναι μακρύς ακόμα…Κατάχρηση της φιλοξενίας δεν θέλω να κάνω….
Θα κάνω όμως, πριν κλείσω, έναν συλλογισμό.

Έναν συλλογισμό που έχει ολίγον από …αθλητική γεύση, απόσταξη. Αυτήν της σκυταλοδρομίας….Ενός ανιαρού Μαραθώνιου…Τριών δεκαετιών περίπου.
Ο Παπανδρέου πατήρ, παραδίδει την σκυτάλη ( σκονισμένη ) στον Μητσοτάκη.
Αυτός την παραδίδει ( πάλι σκονισμένη ) ξανά στον Παπανδρέου. Ο οποίος την παραδίδει (πιο σκονισμένη) στον Σημήτη. Και αυτός, (ακόμα πιο σκονισμένη) στον Καραμανλή. Ο οποίος, κουρασμένος, λαχανιασμένος, στα μισά της διαδρομής, την δίνει ( θαμπή πια από τη σκόνη ) στον Παπανδρέου τον νεότερο. Αυτός λογικά θα την παραδώσει κάποια στιγμή, αποκαμωμένος, προφανώς στον Σαμαρά ακόμη πιο θαμπή από τη σκόνη.

Και μετά τι; Ποιος θα έχει σειρά να πάρει αυτή την στραπατσαρισμένη πια σκυτάλη; Για να την πάει που; Αυτά είναι που με προβληματίζουν. Ποιος άραγε…
¨ αθλητής ¨ καιροφυλακτεί στην γωνιά για να πάρει την σκυτάλη, έτσι που την έχουν καταντήσει; Αυτά με φοβίζουν…Γιατί η λαμογιά τους τελειωμό δεν έχει.
Και εγώ φοβάμαι, πολύ φοβάμαι, τον επόμενο ¨αθλητή ¨ , που μας τον ετοιμάζει η πλεονεξία τους και η αρπακτική μανία που τους έχει όλους κυριεύσει.
Αυτό το στυμμένο τους ¨παιχνίδι¨ με τρομάζει. Με την τόσο πια σκονισμένη τους σκυτάλη, που ο ένας την δίνει στον άλλο. Σε έναν απελπισμένο (για μένα) δρόμο, που δεν βλέπω να έχει επιστροφή.
Σε μια στυμμένη σκυταλοδρομία, με νικητές πάντα τους ίδιους μιζαδόρους και τους ίδιους ρεμουλοποιούς, που αντλούν το οξυγόνο με πουρί της σόμπας. Και με ηττημένους εσένα, εμένα, τον δίπλα…
Μετά και από τον έναν ακόμα σηκέ αγώνα, τι ακολουθεί; Έτσι που το πάνε;
Όχι παιδιά , τρέμω. Μια χούντα την έχω δη και την έχω ζήσει.
Μου φθάνει. Ας μη ζήσω, για να το δώ και αυτό……
  kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: