Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Δεν είμαστε λαός εμείς κυρίες και κύριοι

Παρακολούθησα την Παρασκευή το βράδυ την εκπομπή "Στα Άκρα" της Βίκυς Φλεσσα με καλεσμένη τη Δόμνα Σαμίου και ομολογώ ότι ντράπηκα για το κατάντημα κάποιων ανθρώπων.
Για τη Δόμνα Σαμίου τι να πω;
Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε πως πρόκειται για ένα ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης, για μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην διατήρηση των παραδόσεων προσφέροντας τις γνώσεις της σε όλους μας.
Αυτήν την γυναίκα, βρέθηκε...
άνθρωπος που τη σέρνει στα δικαστήρια καθώς της υπέβαλλε μήνυση για τα απαγορευμένα αποκριάτικα τραγούδια.
Αυτός ο "Ελληναράς" θίχτηκε από το λεξιλόγιο των τραγουδιών λες και πρόκειται για στίχους που έγραψε η Δόμνα Σαμίου και όχι για παραδοσιακά τραγούδια του λαού μας που έρχονται από πολλά πολλά χρόνια πριν.
Αυτός ο "ευαίσθητος" συνάνθρωπός μας μ΄αυτήν του την ενέργεια αναιρεί την Ελληνική παράδοση που με χίλια δυο βάσανα προσπαθούν να συντηρήσουν άνθρωποι σαν τη Δόμνα Σαμίου.
Από τη συζήτηση προέκυψαν και κάποια άλλα στοιχεία όπως η άρνηση του Υπουργείου Πολιτισμού να την επιχορηγήσει επί υπουργίας Θάνου Μικρούτσικου λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά επιχορηγήσεις δίνονταν και δίνονται με τη σέσουλα από δω κι από κει.
Επίσης αναδείχθηκε η μονολιθικότητα και οι αγκυλομένες απόψεις των Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας που με αφορμή τη μήνυση, έσπευσαν να δηλώσουν με γραπτό κείμενο την "καταδίκη" της Δόμνας Σαμίου για τη διάδοση της Ελληνικής παράδοσης.
Θέλω να συγχαρώ τη Δομνα Σαμίου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την επίθεση αυτή που δέχεται από όλους αυτούς τους αχαρακτήριστους, στους οποίους ανήκουν δυστυχώς και θεσμικά πρόσωπα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε λαός εμείς κυρίες και κύριοι.
Ακούστε τα Απαγορευμένα αποκριάτικα τραγούδια εδώ->
Κατεβάστε όλο το CD εδώ->
politikiprotasi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: