Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

«Όλα εδώ πληρώνονται»

«Όλα εδώ πληρώνονται»
Μυκτήριζαν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, επειδή Έλληνες υπουργοί περίμεναν στους προθαλάμους των Βρυξελλών για να πείσουν (όπως έλεγαν και έγραφαν) «χαμηλόβαθμους κοινοτικούς αξιωματούχους» για τον «βασικό μέτοχο».
Αυτό το νομοσχέδιο το οποίο πολέμησαν με νύχια και με δόντια τόσο οι γνωστοί εκδότες ( οι νταβατζήδες όπως έχει συνηθίσει να τους αποκαλεί το σύνολο της κοινωνίας μας), όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτόν τον μαζοχισμό του ελληνικού λαού ειλικρινά αδυνατώ να τον καταλάβω!
Τέλος πάντων οι μόνοι που μπορούν να εξηγήσουν κάποια φαινόμενα και μαζικές συμπεριφορές που περικλείονται στην σφαίρα του….
παραλόγου , είναι οι αρμόδιοι ψυχαναλυτές και οι συνάδελφοι τους οι ψυχίατροι και όχι οι πολιτικοί αναλυτές.
Εκείνο που μπορούν μοναχά να κάνουν όσοι σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα είναι  να καταγράφουν συμπεριφορές πολιτικών προσώπων και κομμάτων,  να τις κριτικάρουν  και να καταδεικνύουν την αντίφαση λόγων -έργων.
Όπως προχθές συνέβη ( για πολλοστή φορά είναι αλήθεια) με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτοί λοιπόν που μυκτήριζαν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τους …«χαμηλόβαθμους κοινοτικούς αξιωματούχους», τώρα ως υπουργοί αντιμετωπίζουν στην έδρα τους …..χαμηλόβαθμους κοινοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι συμπεριφέρονται απαξιωτικά «με ύφος ιταμό που πολλές φορές άγγιξε το όριο της απρέπειας».
Δεν το λέω εγώ. Το μεταφέρω όπως ακριβώς το έγραψε η κορυφαία φίλα προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ εφημερίδα τα «Νέα».
Στην παραδοχή  υπουργού της κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου ότι : «Ηταν μια εξευτελιστική διαδικασία»…, όπως έγραφε ο Γιάννης Τριάντης στην Ελευθεροτυπία, «Έχει λόγους να πανηγυρίζει ο γνωστός αφορισμός, που φθέγγεται με κάποια δόση χαιρεκακίας, ότι…όλα εδώ πληρώνονται».
politis

Δεν υπάρχουν σχόλια: