Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

«Μην τον αφήνετε να μιλάει»


Δεν ξέρω αν θα χρεοκοπήσουμε τελικά, αλλά αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι ήδη έχουμε υποστεί μια οδυνηρή ήττα. Αυτή του διεθνούς διασυρμού, κι όχι μόνο εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας και της εικόνας του «ξέφραγου αμπελιού» που έχουμε.
Η ήττα είναι σοβαρή και αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα το πώς βλέπουν οι ξένοι το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το οποίο είναι απόλυτα ακριβές, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, κι αν η απομάκρυνσή του δεν ήταν ομολογία κυβερνητικής ήττας, τότε ο Γ. Παπανδρέου θα το είχε στείλει στην…
Κοζάνη.
Πληροφορίες μας από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για την πολύ κακή εντύπωση που έχουν οι κοινοτικοί αξιωματούχοι για τις ικανότητες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Κάποιες κακές γλώσσες έλεγαν μάλιστα σε άλλους Έλληνες αξιωματούχους «τουλάχιστον μην το αφήνετε να μιλάει, θα σας καταστρέψει».
Υπάλληλοι των Βρυξελλών θεωρούν μάλιστα ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα η επάρκειά του στα οικονομικά δεν είναι αρκετή ώστε να κάνει τις πολύ σημαντικές διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος οι πληροφορίες μας λένε ότι επικρατεί ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα, στα όρια του εμφυλίου μεταξύ των στελεχών του οικονομικού επιτελείου.
Ο υφυπουργός, Φ. Σαχινίδης, βρίσκεται σε ευθεία κόντρα με τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου σε σημείο που σχεδόν δεν μιλιούνται ενώ οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι με τα ομόλογα.
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να λειτουργεί με στυλ μάλλον… Ναπολεόντειο. Έχει κάνει τις δικές του ομάδες αφήνοντας απ’ έξω ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την περίοδο αυτή. Κλασσικό παράδειγμα είναι οι συσκέψεις που συγκαλεί έχοντας μαζί του τον γ.γ. κ. Πλασκοβίτη, αλλά χωρίς να προσκαλεί τον υπεύθυνο για τα έσοδα και γνώστη της αγοράς, κ. Δ. Γεωργακόπουλο.
Κορυφαία στελέχη και εντός της κυβέρνησης καταλογίζουν επίσης στον υπουργό ότι έκανε αυτό που έκανε και ο Αλογοσκούφης και φαλιρίσαμε. Δηλαδή, με ένα είδος απογραφής, «φούσκωσε» το έλλειμμα και άντε τώρα να το μαζέψει.
Ο υπουργός Οικονομικών λοιπόν βρίσκεται πλέον στα όρια της αυτοακύρωσης.
 Οικονομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: