Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Εκπτώσεις με τιμές... απόγνωσης

Πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων σήμερα, με τον εμπορικό κόσμο να προσδοκά στην αναθέρμανση της αγοράς και στην τόνωση του τζίρου του (εκτιμάται πως κατέγραψε μείωση κατά 20% με 30% την εορταστική περίοδο) και με τους καταναλωτές να αναμένουν καλές εκπτώσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές για την κάλυψη των αναγκών τους.
Οι μειώσεις των τιμών κατά την πρεμιέρα των εκπτώσεων, οι οποίες κατά τα προηγούμενα χρόνια άρχιζαν με ποσοστό 20% και στη συνέχεια κλιμακώνονταν, αναμένεται να διαμορφωθούν φέτος μεταξύ του 50% και του 60%, λόγω των υποχρεώσεων των εμπορικών επιχειρήσεων.
Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά έκανε λόγο για ...
«εντυπωσιακά από την πρώτη ημέρα έναρξης των εκπτώσεων ποσοστά μείωσης της τιμής των προϊόντων». Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων αναμένεται να καταγραφούν στον τομέα της ένδυσης και της υπόδησης.
Τόσο οι καταναλωτικές οργανώσεις όσο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλούν καταναλωτές και εμπόρους να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, επισημαίνουν πως είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (της παλιάς και της νέας τιμής που προκύπτει από την έκπτωση) και ότι η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.
Επιπλέον, οι καταναλωτές καλούνται να ζητούν απόδειξη για την κάθε αγορά τους, ενώ σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάποια παράβαση ή παραπλάνηση θα πρέπει να την καταγγείλουν είτε στις διάφορες καταναλωτικές οργανώσεις είτε στην ειδική γραμμή καταναλωτών 1520. Σημειώνεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: