Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Μπλόκα "Αγροτών".




Να συλληφθούν άμεσα η Παπαρήγα και ο Μπούτας με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας για απόπειρα ανατροπής του δημοκρατικού καθεστώτος.
Στην αντίθετη περίπτωση να μηνυθεί η σημερινή ηγεσία της Δικαστικής Εξουσίας για παράβαση καθήκοντος στον αντίστοιχο βαθμό.
Η Ελλάδα καθημερινά παραπαίει και αυτό φαίνεται σε όλα τα "ύψη" και τα "βάθη" της καθημερινής της λειτουργίας.
Έχει χαθεί η απλή η λογική και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημά τους. Ως Έλληνες βλέπουμε να ...
συμβαίνουν εγκληματικά πράγματα εις βάρος της πατρίδας μας και δεν αντιδράμε. Ως πολίτες βλέπουμε να "ματώνουν" τη Δημοκρατία μας και δεν κάνουμε τίποτε απολύτως για να την προστατεύσουμε. Καθημερινά βλέπουμε κι ακούμε τα χειρότερα και δεν καταλαβαίνουμε ούτε τι βλέπουμε ούτε τι ακριβώς ακούμε. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για λογική και λέξεις. Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτά τα οποία συμβαίνουν γύρω μας και ως εκ τούτου δεν μπορούμε ν' αντιδράσουμε ανάλογα. Προαναγγελθέντες "θανάτους" δεν μπορούμε να αποτρέψουμε.
Θέτουμε λοιπόν στους Έλληνες δημοκράτες το πιο απλό ερώτημα. Σε ποιο κράτος του πολιτισμένου και άρα δημοκρατικού κόσμου θα έβγαινε μια σταλινική ηγέτης να δηλώσει ότι θα "κόψει" τη χώρα στη μέση —απειλώντας την οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη— και δεν θα ενεργοποιούνταν αυτόματα οι μηχανισμοί ασφαλείας του; Σε ποιο κράτος του ίδιου κόσμου θα έβγαινε ένα φασιστικό κόμμα να κάνει κατάληψη —με μηχανοκίνητα μέσα και μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες— ενός κρίσιμου οδικού κόμβου και δεν θα συλλαμβάνονταν οι υπαίτιοι μιας τέτοιας εγκληματικής πολεμικής πράξης; Σε περιπέτεια ζωής θα έμπαινε όποιος θα είχε το "επαναστατικό" θράσος να πραγματοποιήσει ένα τέτοιας έκτασης εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα. Όχι απλά το Πανελλήνιο δεν θα τον ξανάβλεπε, αλλά ούτε η οικογένειά του.
Αν διαβάσει κάποιος στοιχειωδώς για την "επαναστατική" ιστορία των λαών και των ιδεολογιών, θα διαπιστώσει μερικά πράγματα, τα οποία δεν αποτελούν μυστήρια, αλλά αντίθετα άπτονται της κοινής λογικής. Στόχοι, μέσα και τρόποι παραμένουν πάντα οι ίδιοι. Οι "επαναστάτες" έχουν πάντα ως αντικείμενό τους την ανατροπή της εξουσίας που έχουν απέναντί τους. Οι δημοκράτες πάντα έχουν ως στόχο τους την ανατροπή των φασιστικών καθεστώτων και οι φασίστες έχουν πάντα ως στόχο τους την ανατροπή των δημοκρατικών καθεστώτων. Αυτός είναι ο στόχος τους και αυτόν εξυπηρετούν με τις οργανωμένες πράξεις τους.
Οι επαναστάτες δεν διαθέτουν στρατούς, ώστε να προκαλέσουν την επιθυμητή γι' αυτούς ανατροπή μέσω μιας οργανωμένης στρατιωτικής σύγκρουσης στο τακτικό επίπεδο. Διαθέτουν όμως μια οργάνωση αποφασισμένων ανθρώπων και απλά περιμένουν να επωφεληθούν από αδυναμίες του συστήματος. Αδυναμίες, οι οποίες προκύπτουν είτε από δικά του προβλήματα είτε από προβλήματα τα οποία του προκαλούν οι ίδιοι. Εκμεταλλεύονται κρίσεις ή δημιουργούν οι ίδιοι κρίσεις, προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν. Εκμεταλλεύονται τις επιμέρους κοινωνικές ή ταξικές συγκρούσεις —οι οποίες πάντα υπάρχουν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης— και εξυπηρετούν τους πολιτικούς τους στόχους. Στόχους, τους οποίους, είτε ως μειονότητα είτε απλά ως αδύναμοι, ποτέ δεν θα μπορούσαν να κατακτήσουν χωρίς τις αφελείς "μάζες". "Μάζες", τις οποίες οδηγούν στις συγκρούσεις και στην αιματοχυσία, που οδηγεί στο κοινωνικό χάος. Στο χάος, που τους βολεύει.
Πώς όμως δημιουργούνται οι κρίσεις; Προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος. Προκαλώντας δυσλειτουργίες, οι οποίες είτε το οδηγούν σε οικονομική κρίση είτε προκαλούν κοινωνικές εντάσεις σε βαθμό τέτοιο, που να απειλείται η κοινωνική ειρήνη. Τα μέσα, δηλαδή, που έχουν οι επαναστάτες, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, είναι πολύ συγκεκριμένα και γνωστά. Κρύβονται πίσω από κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και εξυπηρετούν τα ιδεολογικά τους συμφέροντα. Πίσω από την αγωνία του πεινασμένου εργάτη για ψωμί μπαίνει και το ιδεολογικό συμφέρον του σταλινικού "πατερούλη", ο οποίος υποφέρει μόνον από χοληστερίνη. Πίσω από την αγωνία του χρεοκοπημένου αγρότη για επιβίωση μπαίνει και το ιδεολογικό συμφέρον της πολυεκατομμυριούχου Παπαρήγα, η οποία σπουδάζει την κόρη της στα αμερικανικά κολέγια.
Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Κάποιοι φασίστες κρύβονται πίσω από τις αγωνίες των δημοκρατών, προκειμένου να κάνουν κακό στη μισητή γι' αυτούς Δημοκρατία μας. Σήμερα —και εν μέσω μιας τεράστιας εθνικής αλλά και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης— κάποιοι κλείνουν τις βασικές "αρτηρίες" της λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας. "Αρτηρίες" ζωτικές, όπως είναι οι βασικοί οδικοί άξονες. Εξανεμίζουν με τον τρόπο αυτόν ακόμα και τις λίγες θεωρητικές πιθανότητες, που της επιτρέπουν να ελπίζει σε επιβίωση.
Δεν φτάνει δηλαδή που ο "ασθενής" αργοπεθαίνει εξαιτίας της ασθένειάς του, έρχονται κάποιοι και του κλείνουν τις βασικές αρτηρίες, οδηγώντας τον στον βέβαιο θάνατο, εξαιτίας της "ασφυξίας" που του προκαλούν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Με μια ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, αποτελεί εγκληματική πράξη να κλείσεις τους δρόμους, που της δίνουν κάποιες ελάχιστες δυνατότητες να λειτουργεί στοιχειωδώς και άρα να αποφεύγει την κατάρρευση.
Όταν αυτήν την αυτοκτονική πράξη την πραγματοποιούν δημοκράτες πολίτες, είναι αφελείς και κρίνονται ως τέτοιοι με βάση τους νόμους που ισχύουν γι' αυτές τις περιπτώσεις. Κρίνονται δηλαδή με βάση νόμους, οι οποίοι έχουν σχέση με την παρακώλυση των συγκοινωνιών κλπ.. Όταν όμως αυτήν την πράξη την πραγματοποιούν οργανωμένα εχθροί της Δημοκρατίας, δεν έχουμε "αυτοκτονική" αφέλεια, αλλά "δολοφονική" πρόθεση. Όταν το ΚΚΕ οργανωμένα σαν κόμμα προκαλεί αυτού του επιπέδου τη δυσλειτουργία στην οικονομία της ελληνικής Δημοκρατίας, τότε έχουμε απόπειρα ανατροπής της. Γι' αυτόν τον λόγο κατηγορούμε σήμερα το "δολοφονικό" ΚΚΕ. Το σταλινικό ΚΚΕ, το οποίο έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο ότι όχι μόνον τη Δημοκρατία μισεί, αλλά και τους ίδιους τους Έλληνες.
Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, που έχει ανάγκη η δικαιοσύνη, για να κινηθεί εναντίον τους. Υπάρχει η δημόσια δήλωση της Παπαρήγα, που λέει ότι το ΚΚΕ θα συμμετάσχει οργανωμένα στην κατάληψη της πιο βασικής εθνικής οδού της χώρας. Οργανωμένα θα κινηθεί σαν κόμμα εναντίον ποιου και υπέρ ποιών; Δεν απολαμβάνει το ΚΚΕ τα πλήρη δικαιώματα των κομμάτων στην Ελλάδα; Αμφισβητεί τα μέσα που δίνει το Σύνταγμα στα κόμματα; Οργανωμένα λοιπόν σημαίνει στην περίπτωση αυτήν ότι θα κινηθεί "εκτός" Συντάγματος. Θα κινηθεί με βάση τα ειδικά πολιτικά και ιδεολογικά συμφέροντα του κόμματος και όχι απαραίτητα με βάση τα ιδιωτικά συμφέροντα των μελών του, τα οποία θα συμμετάσχουν σ' αυτήν την κομματική επιχείρηση των σταλινικών. Σταλινικοί, οι οποίοι θα κινηθούν με βάση συμφέροντα, τα οποία απειλούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και όχι με βάση συμφέροντα, τα οποία προστατεύονται από το Σύνταγμα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ΚΚΕδες, που συμμετέχουν στα μπλοκ, δεν συμμετέχουν σ' αυτά ως κοινοί αγρότες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ως ιδιώτες, οι οποίοι απλά είναι και ψηφοφόροι ενός συγκεκριμένου κόμματος. Εκεί συμμετέχουν ως "στρατιώτες" με συγκεκριμένη ιδεολογία, η οποία είναι εχθρική προς τη Δημοκρατία. Στη Νίκαια της Λάρισας συμμετέχουν —σύμφωνα με τη δήλωση της Παπαρήγα— ΚΚΕδες "μεταμφιεσμένοι" σε αγρότες ΚΚΕδες, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν απαραίτητα τα προβλήματα των αγροτών, ώστε να συμμετέχουν αυτοβούλως στις καταλήψεις ως απλοί πολίτες. ΚΚΕδες, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένο ιδεολογικό στόχο και ακολουθούν επίσης συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό.
Στη Νίκαια δηλαδή το ΚΚΕ εμφανίζει ένα μέρος του "στρατού" του. Άρα έχουμε —με βάση τις δηλώσεις της ηγέτιδάς του— πολεμική "πράξη". Ένα κόμμα "στρατευμένων" φασιστών κινείται εχθρικά προς τη Δημοκρατία μας. Ως εκ τούτου ακόμα και τα τρακτέρ τους δεν είναι "εργαλεία" ιδιωτών, τα οποία χρησιμοποιούνται έστω και καταχρηστικά για την εξυπηρέτηση των διαμαρτυριών τους. Τρακτέρ με τις σημαίες του ΚΚΕ είναι "τανκ" σε έναν κηρυγμένο πόλεμο εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι "όπλα" κάποιων συγκεκριμένων φασιστών "στρατιωτών", οι οποίοι πολεμάνε τη Δημοκρατία και ως εκ τούτου η εξουσία έχει το δικαίωμα είτε να τα καταστρέψει είτε να τα κατάσχει.
Ο Μπούτας, δηλαδή, και οι ομοϊδεάτες του δεν πρέπει ν' αντιμετωπιστούν ως αγροτοσυνδικαλιστές, γιατί κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς κρύβεται πίσω τους. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις τους. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πραγματικά αν αυτά που "ζητάνε" τα ζητάνε ως αγρότες, για να εξυπηρετήσουν τα συγκεκριμένα ιδιωτικά αγροτικά τους συμφέροντα ή τα ζητάνε ως προβοκάτορες "επαναστάτες", για να εξυπηρετήσουν τα επίσης συγκεκριμένα αντιδημοκρατικά συλλογικά συμφέροντα του σταλινικού ΚΚΕ.
Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα αιτήματα του σταλινικού Μπούτα δεν είναι ακραία μόνο και μόνο γιατί αυτή η ακρότητα δημιουργεί προβλήματα στο δημοκρατικό μας σύστημα και το οδηγεί στο αδιέξοδο της κρίσης; Τα 40 λεπτά, για παράδειγμα, που ζητάει για το σιτάρι, αποτελούν λογικό "αίτημα" ή προβοκατόρικο πυροτέχνημα; Είναι γνωστό ότι "δεν υπάρχουν" για την παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά και άρα δεν μπορούν να ανήκουν στην αγροτική λογική. Δεν την εξυπηρετούν, εφόσον είναι παράλογα και μόνον να διατυπωθούν ως αίτημα.
Αν όμως πίσω από αυτήν την "ακρότητα" κρύβονται άλλα συμφέροντα, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ χρήσιμα γι' αυτούς που τα πρεσβεύουν. Οδηγούν τον διάλογο σε αδιέξοδο και άρα παρατείνουν μια επικίνδυνη κατάσταση, η οποία στα όριά της μπορεί να οδηγήσει στην κοινωνική σύγκρουση. Στη σύγκρουση του συστήματος με τους αγρότες και στη σύγκρουση των αγροτών με τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες θίγονται από τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Άρα; Άρα ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι ο σταλινικός και άρα φασίστας Μπούτας δεν μας "οδηγεί" με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική σύγκρουση; Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι ο Μπούτας δεν θα εκτελέσει άριστα το επαναστατικό του καθήκον, όταν θα φέρει σε σύγκρουση δημοκράτες φορτηγατζήδες με δημοκράτες αγρότες; Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν εκτελεί πολεμικό "σχέδιο", το οποίο εξυπηρετεί τα ιδεολογικά του συμφέροντα, τα οποία είναι εχθρικά προς τη Δημοκρατία;
Υπάρχει δικαιοσύνη σ' αυτήν τη χώρα; Υπάρχουν μηχανισμοί, που προστατεύουν τη Δημοκρατία από τους εχθρούς της. Αυτοί οι άνθρωποι, που —σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις— θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα και την κοινωνική ειρήνη, δεν πρέπει ν' αντιμετωπιστούν με τον κατάλληλο τρόπο; Δεν πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη; Δεν πρέπει να κληθεί η Παπαρήγα να δώσει εξηγήσεις για το τι εννοεί όταν λέει ότι …το ΚΚΕ θα κάνει κατάληψη των δρόμων με οργανωμένο από την κομματική του ηγεσία τρόπο; Δεν πρέπει να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτά τα τρακτέρ με τις σημαίες των Ρώσων σταλινικών και παλαιών εργοδοτών της; Δεν πρέπει να μας εξηγήσει αν ακόμα και οι τροφές, που τρώνε οι καταληψίες, πάρθηκαν από τα σπίτια τους ή αν πληρώθηκαν από το κόμμα και άρα ως "εφόδια" για τη μάχη; Μέχρι πότε θα μας "δουλεύουν" οι φασίστες του Περισσού;
Σήμερα είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσει μια για πάντα το πρόβλημα μ' αυτούς. Πρακτικά με τις τελευταίες "επαναστατικές" κινήσεις του το ΚΚΕ "ακυρώνει" από μόνο του το γνωστό "παλιόχαρτο", που το νομιμοποιεί στη δημοκρατική μας πολιτική "σκηνή", εφόσον επιχειρεί οργανωμένη και "ένοπλη" προσπάθεια για την ανατροπή της Δημοκρατίας. Το "παλιόχαρτο", που, όχι μόνον του δίνει ιδεολογικά "δικαιώματα", αλλά και πρόσβαση στα ταμεία της Δημοκρατίας. Πρόσβαση στα εκατομμύρια της Δημοκρατίας, που το ΚΚΕ πάντα παίρνει με τον ανάλογο φανατισμό. Η συγκεκριμένη "επαναστατική" ενέργεια του ΚΚΕ δίνει το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να "προσβάλει" το κατάπτυστο έγγραφο, εφόσον το ίδιο το ΚΚΕ αθέτησε τη "συμφωνία" του με τη Δημοκρατία μας.
Είναι υποχρεωμένη η δικαστική εξουσία να συλλάβει τους πρωταίτιους αυτής της απόπειρας Πραξικοπήματος και να "κρίνει" την εγκυρότητα της μεταξύ μας "σύμβασης". Πρέπει το ΚΚΕ ν' αποβληθεί άμεσα από το "κοπάδι" των δημοκρατικών κομμάτων και προπάντων από τα χρήματα της Δημοκρατίας. Να αφεθεί ελεύθερο και νόμιμο στα πλαίσια της Δημοκρατίας, αλλά να συντηρείται από δικούς του πόρους και όχι από τους πόρους των "εχθρών" του. Των γενναιόδωρων και κορόιδων αφεντικών του. Να ελεγχθούν άμεσα τα οικονομικά του στοιχεία και όπου υπάρχει παρανομία να τιμωρηθούν οι υπαίτιοί της. Απλά πράγματα. Πράγματα, τα οποία ανήκουν στη σφαίρα της λογικής και βέβαια μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της δικαστικής εξουσίας της Δημοκρατίας μας.
Οι κρατικοδίαιτοι "επαναστάτες" πρέπει κάποτε να σταματήσουν να μας "δουλεύουν" και μάλιστα με τα δικά μας χρήματα. Οι παλιοί χαφιέδες του Στάλιν και σήμερα του Σόρος θα πρέπει να πάψουν να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τα αφεντικά τους σε όλους τους ανθελληνικούς και αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς τους. Η συμμορία του Περισσού πρέπει κάποτε να σταματήσει να επωφελείται από τις αδυναμίες και τις αφέλειες των Ελλήνων δημοκρατών. Το "κατακάθι" της δημοκρατικής μας κοινωνίας θα πρέπει κάποτε να σταματήσει να μολύνει τον "αφρό" της.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά μέσα από όλα αυτά μπορεί να καταλάβει κάποιος και γιατί υπάρχουν τόσα σίδερα γύρω από το παλάτι του Λαού. Το παλάτι, το οποίο "χρεώνεται" ο λαός, αλλά απολαμβάνει η εκατομμυριούχος Παπαρήγα και οι πάμπλουτοι πραιτοριανοί της. Από τον λαό —που βιάζει καθημερινά— φοβάται το ΚΚΕ και γι' αυτό έχει τόσα κάγκελα γύρω του. Ευκαιρία είναι τώρα να λύσουμε όλες τις εκκρεμότητές μας με τους λίγους εναπομείναντες φασίστες στη χώρα. Στη μόνη χώρα στον κόσμο, η οποία εξακολουθεί να ταΐζει και να ποτίζει σταλινικούς, ενώ αποδεδειγμένα έχει υποστεί μόνον ζημιά από αυτούς.


ΥΓ.
Η ωμότητα και η προκλητικότητα των σταλινικών μάς αναγκάζει να πέσουμε και εμείς στο δικό τους επίπεδο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση. Δεν είναι ότι απλά μας υποτιμούν εμάς τους δημοκράτες και κινούνται πολύ εύκολα εκτός των ορίων της νομιμότητας, τα οποία θέτει η Δημοκρατία μας. Στην κυριολεξία μας έχουν για ΜΑΛΑΚΕΣ. Οι περισσότεροι από αυτούς, εκτός από φασίστες και επαγγελματίες "επαναστάτες", είναι και κρατικοδίαιτοι. Δεν φτάνει λοιπόν που τρώνε και πίνουν εξαιτίας της Δημοκρατίας καλύτερα από τον οποιονδήποτε δημοκράτη, αλλά μας προκαλούν κιόλας.
Με κρατικά χρήματα είναι αγορασμένα μέχρι και τα λουκάνικα που τρώνε οι "επαναστάτες" των εθνικών οδών. Αυτοί, οι οποίοι στα δικά τους συστήματα θα τους αρκούσε η σκέψη ότι κάποιος είναι "αντεπαναστάτης", για να τον στείλουν στον Δημιουργό του. Αυτοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα πλέον δεν ανέχθηκαν ποτέ και καμία αντιδραστική κίνηση από πλευράς δημοκρατών. Φαντάζεται κάποιος στη θητεία του "φωτισμένου" Στάλιν να έκλεινε τον δρόμο μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, για να "διαμαρτυρηθεί"; Φαντάζεται κάποιος ένα καθεστώς φασιστών τύπου Παπαρήγα και Μπούτα να έχει απέναντί του δημοκράτες να διαμαρτύρονται; Νέοι ορίζοντες στην ιατρική επιστήμη θα άνοιγαν, εφόσον οι εν λόγω σταλινικοί φασίστες θα επιχειρούσαν να κάνουν κολονοσκόπηση των δημοκρατών με τρακτέρ διακοσίων ίππων.


Τραϊανού Παναγιώτης
Πρόεδρος του ΕΑΜ.Β’
www.eamb.gr

1 σχόλιο:

Freelakon είπε...

O Αξιοσέβαστος κος Τραιανού, σχεδόν στα περισσότερα κείμενά του έχει επιδείξει ξεχωριστή ευφυία και ένα μοναδικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων. Ομως αυτή την φορά τo κείμενό του αυτοαναιρεί τα προηγούμενα του κείμενα...

Οι πολιτικοί μας είναι δεδομένο οτι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και τον λόγο έχει ο λαός. Η φωτιά θα εξαπλωθεί μάλλον σύντομα....