Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Λοβέρδος : Ηρωϊκή έξοδος ή αποπροσανατολισμός;



Δύο τα ενδεχόμενα για τις δηλώσεις Λοβέρδου



Τρίβουν τα μάτια τους (σς ή μήπως τα χέρια τους ...;) από το πρωί στο Μαξίμου με την έκταση που έλαβαν οι ... εφιαλτικές προβλέψεις Λοβέρδου ότι μέσα στο 2010 ενδεχομένως ο αριθμός των ανέργων να αυξηθεί στο 1/10 του συνόλου του πληθυσμού.
Για ένα εκατομμύριο και βάλε ... ανέργους έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και το ερώτημα είναι γιατί τα είπε αυτά στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου.
Υπάρχουν δύο εξηγήσεις , η πρώτη λέει ότι ο Λοβέρδος βλέπει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το Ασφαλιστικό και τα Ταμεία και επιδιώκει την ...
ηρωική έξοδο και η δεύτερη ότι το Μαξίμου , δηλαδή ο Παμπούκης, τον έβαλε να τα πει αυτά για να «αποπροσανατολίσει» το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο υποβάλλεται σήμερα στην Ε.Ε. και στηρίζεται στο τρίπτυχο φόροι-περικοπές μισθών, συντάξεων , επιδομάτων - απολύσεις ευρείας κλίμακας στο σύνολο των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Όποιο ενδεχόμενο και να ισχύει από το δύο , γεγονός είναι ότι χθες μετά από την πολιτική ανακατωσούρα που δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτών των δηλώσεων και του γενικευμένου κινδυνολογικού κλίματος που καλλιεργεί ο ίδιος ο Παπανδρέου, τα spread των Ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν έως τις 296 μονάδες βάσης με αποτέλεσμα τη Δευτέρα που έχει προγραμματιστεί νέος δανεισμός του Δημοσίου με δημοπρασία εντόκων γραμματίων, η Ελλάδα να διατρέχει άμεσο κίνδυνο να δανειστεί ξανά πολύ ακριβά, όπως συνέβη και στις αρχές της εβδομάδας όπου πήραμε 2 δισεκατομμύρια ευρώ με διπλάσιο και τριπλάσιο επιτόκιο στα εξάμηνα και τα ετήσια, αντίστοιχα, έντοκα γραμμάτια.
παραπολιτικά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τρέχει με τον Ανδρέα Λοβέρδο και όπως λένε οι πληροφορίες μας, σύντομα μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πηγές εντός της κυβέρνησης, ο Α. Λοβέρδος φαίνεται να αισθάνεται ξένο σώμα και «αδειασμένος» από τους συναδέλφους του, κυρίως τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Γι’ αυτό το λόγο η ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ήταν δραματική.
Ενώ όλοι οι άλλοι υπουργοί απλά έκαναν κουβέντες του αέρα, ο υπουργός Απασχόλησης παρουσίασε στοιχεία σοκ για 1.000.000 μέσα στο 2010.
Μετά τη βόμβα που πέταξε με τον ΟΑΕΔ ότι δεν έχει να πληρώσει τα επιδόματα, ήλθε και η βόμβα για την ανεργία την οποία ο κ. Λοβέρδος έριξε προκειμένου να βρει στήριξη στο ασφαλιστικό και το κυριότερο να βρει λεφτά.
Ομως, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος και γι αυτό και ο υπουργός Οικονομικών κάνει πως δεν ακούει.

Το ζήτημα, όμως, είναι βαθιά πολιτικό.
Του έχει δοθεί ένα χαρτοφυλάκιο για να «καεί» λόγω της στάσης του στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα, ο ίδιος είναι ανήμπορος να πάρει «τσεκουράτες» αποφάσεις και να συγκρουστεί με όλους και όλα.

Το ασφαλιστικό είναι ίσως, μαζί με το δημοσιονομικό, τα βασικότερα προβλήματα της χώρας. Ο κ. Λοβέρδος αγνοώντας τον τρόπο που θα λύσει το θέμα, προσφεύγει σε επικοινωνιακές βόμβες προκειμένου να βάλει και τους άλλους στο παιχνίδι.

Και εδώ είναι και το στρατηγικό λάθος του Γ. Παπανδρέου που δεν βγαίνει μπροστά να δώσει λύσεις και να κατευθύνει την ζαλισμένη σαν κοτόπουλο κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι πρόσφατα συναντήθηκε ο κ. Λοβέρδος με τον… βασιλιά του σκότους, Χάρη Παμπούκη σε εστιατόριο του Κολωνακίου. Προφανώς ήθελε να μάθει αν και πόσο το Μαξίμου τον στηρίζει και πώς θα τον βοηθήσει αν ανοίξει το μέτωπο του ασφαλιστικού. Το αν μπόρεσε ο κ. Παμπούκης να τον πείσει για τις… αγαθές προθέσεις του Μαξίμου προς αυτόν, θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κανόνας στην πολιτική λέει ότι όταν βγαίνουν επισήμως να σε στηρίξουν τότε σίγουρα κάτι τρέχει..

Ανώνυμος είπε...

Ο Λοβερδος μαζι με το Βενιζελο και τη Διαμαντοπουλου ειναι η φραξια των ευρωπαιστων.
Λογω αντικειμενου εχει αναλαβει να το παιζει “φωνη της Ευρωπης” μεσα στη κυβερνηση και γιαυτο τα βλεπει ολα μαυρα-που μπορει και να ειναι,αλλο αυτο- και με τον τροπο του καλλιεργει κλιμα αμεσων μετρων.
Ο ΓΑΠ ομως ειναι στον ωροσκοπο του Ομπαμα,της πρασινης αναπτυξης και δεν καταλαβαινει αλλα αν τον φαει προωρα μπορει τα spread να περασουν τις 350 μοναδες.