Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - αγροτών, ενώ ναυαγούν κινήσεις για συγκρότηση πανελλαδικού μετώπου και το Υπoυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  υπόσχεται επίσπευση της καταβολή πληρωμών και ενίσχυση των νέων παραγωγών.
Το βράδυ της Τετάρτης οι αγρότες άνοιξαν το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, καθώς και τη σιδηροδρομική γραμμή που παρέμενε κλειστή, από το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα, εντείνονται οι διαμαρτυρίες φορέων της αγοράς που πλήττονται από τα μπλόκα. Στο μισό δισ.  ευρώ υπολογίζει τις έως τώρα, οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.Το θέμα προκάλεσε  και παρέμβαση της Κομισιόν. Ακόμη άρχισε διαδικασία έρευνας για τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον ΕΛ.Γ.Α. το 2008 και 2009, όπως σας γράψαμε χθες, εδώ!
Την Πέμπτη συνεδριάζει το Πανελλήνιο Συντονιστικό όργανο των αγροτών. Πάντως, ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας στη Λάρισα, Βαγγέλης Μπούτας παραχώρησε...
συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας αιχμές κατά συναδέλφων του που βρίσκονται σε άλλα μπλόκα, με ορισμένα μάλιστα έκοψε και τις γέφυρες, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διασπάσει το αγροτικό κίνημα. 
"Η χώρα έχει δυσκολίες. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα αλλά μέσω διαλόγου και με τη διάθεση όλων για  ανατροπές" δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την αναθεώρηση της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για αναστολή εκτέλεσης του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλντατζής" για 8,5 χιλιάδες νέους αγρότες ζήτησε ο γραμματέας αγροτικού της ΝΔ, Κώστας Κόλλιας μετά από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με αντιπροσωπεία της πανελλήνιας ένωσης νέων αγροτών.
Να σταματήσει να εμπαίζει τους αγρότες και να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: