Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία!

Σε ρήξη οι σχέσεις Καραμανλή - Σαμαρά 

 

Προς οριστική ρήξη φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις του Καραμανλή με τον Σαμαρά μετά την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να κρατήσει σαφέστατες αποστάσεις από το κυβερνητικό παρελθόν και να βάλει μάλιστα δικούς του βουλευτές όπως τον Μιχαλολιάκο και τον Κασσαπίδη, να αμφισβητήσουν έμμεσα την ηθική υπόσταση του πρώην πρωθυπουργού στο θέμα της Siemens.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ...Ελευθεροτυπία, παραμονές των εκλογών του 2007 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Εκείνοι τον είχαν καλέσει και αυτός «επέστρεψε» το τηλεφώνημα.
Είναι γνωστό στο πανελλήνιο για ποιο λόγο οι εκπρόσωποι των κομμάτων επικοινωνούν παραμονές εκλογών με επιχειρηματίες και δη με τον Χριστοφοράκο που αποδεδειγμένα προσέφερε οικονομική στήριξη στις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων.
Η θέση του Ζαγορίτη είναι δύσκολη όπως βέβαια και του Σπυρόπουλου που μόλις πρόσφατα μετακινήθηκε στη γενική γραμματεία του υπουργείου Εργασίας.
Ο Καραμανλής όμως έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς αποδεικνύεται ότι εκτός από την ευχαριστήρια επιστολή στον Χριστοφοράκο, βασικοί συνεργάτες του όπως ο Αντώναρος και ο Ζαγορίτης επικοινωνούσαν μαζί του και μάλιστα σε περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα.
Ο Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να τους στηρίξει ενώ η στάση του μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής , χαρακτηρίζεται προσβλητική από το περιβάλλον Καραμανλή.

Η "πολιτική απομόνωση" του Καραμανλή απο τη ...Ρηγίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: