Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αναστολή είσπραξης για το πρόστιμο στην «Ακρόπολις», δηλώνει ο Αντ.Μπέζας


Διέψευσε τα περί διαγραφής του προστίμου, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, που έχει επιβληθεί στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στη ΝΕΤ, πρόκειται για αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής της εταιρίας στη Δικαιοσύνη, και όχι διαγραφής του προστίμου.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και ταυτόχρονα το θέμα διερευνάται από το υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών. Παράλληλα, ο υφυπουργός επιφυλάχθηκε να ενημερώσει το Σώμα αναλυτικά κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, η ΥΠΕΕ επέβαλε τα πρόστιμα και ενημέρωσε την ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, η οποία με τη σειρά της, μετά την παρέλευση δύο μηνών χωρίς να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της «Ακρόπολις», κοινοποίησε το πρόστιμο στην εταιρία.
Μετά από λίγες ημέρες, η «Ακρόπολις» προχώρησε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η οποία κρίθηκε κατ' αρχήν εκπρόθεσμη. 
Ωστόσο, μετά από διευκρινίσεις που ζήτησε η χρηματιστηριακή εταιρία από το υπουργείο Οικονομίας, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου απεφάνθη ότι η προσφυγή έγινε πράγματι εμπρόθεσμα, καθώς ο...

...μήνας Αύγουστος, κατά τον οποίο τα δικαστήρια είναι κλειστά, δεν προσμετράται στο χρόνο για την προσφυγή.
Κατόπιν αυτών, σύμφωνα με τον Αντώνη Μπέζα, οι υπηρεσίες pήραν τη βεβαίωση για το 90% του προστίμου, λόγω της προσφυγής. Όπως τόνισε, πρόκειται για αναστολή καταβολής του προστίμου και όχι για διαγραφή, κάτι που ούτως ή άλλως κανείς δεν έχει δικαίωμα να πράξει, ούτε ο υπουργός, όπως είπε.
Η διαγραφή αφορά τα έσοδα του οικονομικού έτους 2008 και άρα δεν υπάρχει θέμα, υπογράμμισε.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε, ακόμη, ότι παράλληλα προχώρησαν οι διαδικασίες κατάσχεσης της περιουσίας της «Ακρόπολις», προκειμένου να μην υπάρξει περίπτωση παραγραφής της υπόθεσης, σε περίπτωση που η διαδικασία στη Δικαιοσύνη , καθυστερήσει.
Πηγή : www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: