Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Έχει καταλάβει κανείς ότι χάθηκαν 36 δις από το ΕΣΠΑ;

Γενικός Γραμματείας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ ακόμη δεν έχει επιλεγεί, οι περιφερειάρχες τώρα ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, άρα, ως σήμερα, απορρόφηση πόρων στο μηδέν. 
Ο Καλλικράτης όμως έδωσε τη χαριστική βολή. 
Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.) και η διαχείρισή τους περιέρχονται με τον «Καλλικράτη» από τις Περιφέρειες στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις που θα συστηθούν τον προσεχή Νοέμβρη και οι οποίες, ώσπου να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, να αποκτήσουν όργανα, υποδομές και προσωπικό θα περάσουν αρκετοί μήνες. 
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΣΠΑ που εξαγγέλθηκε αλλά και την αδράνεια στην οποία περιέπεσαν μετά τις εκλογές όλες οι νευραλγικές αυτές υπηρεσίες  – πολλές από τις οποίες παραμένουν ακέφαλες – σημαίνει στην ουσία πως ό,τι απορροφήθηκε ως τις εκλογές, απορροφήθηκε. Από κει και μετά δεν ...
υπάρχει στην πράξη δυνατότητα απορρόφησης ως το 2013 που λήγει η 4η προγραμματική περίοδος.
Άρα με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ που μαθαίνει διοίκηση στου κασίδη το κεφάλι γυρίζει πίσω και χάνεται ένα ακόμη Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ύψους πάνω από 36 δις ευρώ – το κρισιμότερο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας – το οποίο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να εξασφαλίσει και είχε ξεκινήσει να το διοχετεύει σε ποσοστό 80% στην Περιφέρεια!
Τη στιγμή που η Χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ανεργία και φτώχεια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει 36 δις στις Βρυξέλλες.
Θα πάει κανένας για τις κακουργηματικές αυτές παραλείψεις στον εισαγγελέα κύριε Πρωθυπουργέ;
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: