Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

20 χρόνια χωρίς τον Ευάγγελο Αβέρωφ...


...τρισάγιο με …συμβολισμούς!



Τους... πρόλαβε στη γωνία ο Καρατζαφέρης και έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό οι επιτελείς του Σαμαρά. Το Σάββατο το πρωί επιτελείς και βουλευτές του ΛΑΟΣ με επικεφαλή τον πρόεδρο της τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των 20 χρόνων από τον θάνατο του και των εκατό από τη γέννηση του Ευάγγελου Αβέρωφ.
Στη δήλωση του ο πονηρός Καρατζαφέρης άφησε τη ... μπηχτή του για τον Σαμαρά λέγοντας: «Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο και 100 χρόνια από τη γέννηση του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ήρθαμε να τιμήσουμε το μεγάλο Δάσκαλο, το μεγάλο Πατριώτη, τον άνθρωπο που ήξερε να συνθέτει , τον άνθρωπο που ποτέ και σε καμία φάση της ζωής του δεν ολιγώρησε αλλά και δεν πρόδωσε τα ιδανικά και το Κόμμα του. Τιμή και δόξα στον μεγάλο άντρα» .

Ο Σαμαράς, όπως άλλωστε και ο στενός του συνεργάτης Βασίλης Μιχαλολιάκος, είναι πολιτικά τέκνα του Αβέρωφ και όφειλε να ... συγκρατήσουν την ημερομηνία θανάτου του. Ο αείμνηστος αρχηγός της Ν.Δ. είχε γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1910 και πέθανε στις 2 Ιανουαρίου 1990, επί Οικουμενικής.
Δύο τινά συμβαίνουν λοιπόν: 
α) ή ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. δεν ήθελε να «κεντρίσει» την Καραμανλική βάση καθώς ουδέποτε στο παρελθόν η Ν.Δ. είχε τελέσει μνημόσυνο για τον Αβέρωφ ή .. 
β) απλά το ξέχασαν με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο Καρατζαφέρης και να βγει μπροστά .
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: